Οἱ ἀναρχοαριστεροί δέν «σχεδιάζουν» νά «πάρουν» τά κεφάλια τῶν πατριωτῶν;


Ὅλοι μας, ἄλλος λιγότερο κι ἄλλος περισσότερο, ἀντιλαμβανόμαστε πὼς αὐτὸ ποὺ συμβαίνει γύρω μας εἶναι ἀπὸ τὰ πλέον παράλογα. 

Μία μερίδα, μικρὴ ἀλλὰ θαυματουργή, πασχίζει μὲ ὅλες της τὶς δυνάμεις, τάζοντας λαγοὺς μὲ πετραχήλια στοὺς ΛΑΘΡΟεποίκους, νὰ καταλάβῃ τὴν ἐξουσία πρὸς ἴδιον ὄφελος.
Ἀλλὰ τὸ νὰ συμβαίνῃ κάτι τέτοιο, ἰδίως στὶς ἡμέρες ποὺ διαβιοῦμε, δὲν φαντάζει παράλογον.
Ὅλοι, ἄλλος λιγότερο κι ἄλλος περισσότερο, λαχταροῦν ἀνατροπὴ τῶν κρατούντων κι εὐνομία.
Ἀγωνιοῦν γιὰ δικαιοσύνη καὶ συνθῆκες ἀσφαλείας. Κάτι ποὺ δυστυχῶς διαρκῶς μειώνεται.

Τὸ πρόβλήμα δὲν εἶναι ποὺ οἱ ἀναρχοαριστεροὶ θέλουν νά ῥίξουν τὸ σύστημα. Τὸ πρόβλημα εἶναι στὸν τρόπο ποὺ θέλουν νὰ τὸ κάνουν!
Ἐὰν γιὰ παράδειγμα ἐπιθυμοῦσαν ἕνα κράτος δικαίου, Ἑλληνικό, τιμῶντας πατρῶες καὶ μητρῶες θυσίες, θὰ ἦταν ἀπολύτως ἀποδεκτόν! Τώρα πού ὁ στόχος τους εἶναι ἡ ἀποδιάλυσις τοῦ ἐθνικοῦ κορμοῦ, καθῶς καί ἡ καταπάτησις τῶν δικαιωμάτων τῶν Ἑλλήνων, τί λόγο ἔχουν κι ὁμιλοῦν; Ἐξυπηρετοῦν ἤ ὄχι συμφέροντα παγκοσμιοποιητῶν; Εἶναι ἤ ὄχι χρηματοδοτούμενοι ἀπό τίς ἐπιχειρήσεις τοῦ Σόρος στά Βαλκάνια; Ἔχουν σάν στόχον μόνον τήν κατάλυσιν τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους ἤ ἔχουν τούς αὐτούς σκοπούς καί γιά τήν Τουρκία καί γιά τά Σκόπια καί γιά τήν Ἀλβανία;

Ἐφ’  ὅσον λοιπὸν τὰ ἐρωτήματα ποὺ ἔθεσα, καθῶς κι ἄλλα πολλά, τῆς αὐτῆς λογικῆς, παραμένουν ἀναπάντητα, θεωρῶ πὼς δὲν ἀξίζει τὸν κόπο νὰ ἀσχολεῖται κάποιος μὲ αὐτούς. Τὸ μόνον ποὺ ὀφείλουμε νὰ κάνουμε εἶναι νὰ τοὺς φτύσουμε διὰ παντός.

Θὰ συμβῇ κι αὐτό…
Ἀλλὰ θέλει τὸν χρόνο του…
Ὅπως καὶ τόσα ἄλλα ἄλλως τέ…

Φιλονόη 

Ώστε η Αναρχοαριστερά δεν “σχεδιάζει” να πάρει τα κεφάλια των Πατριωτών, ε;

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος
και  ΝΑΙ ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ έχει αρχίσει…
Αν και δεν μπορώ να θεωρήσω Έλληνα το όποιο αντεθνικό τομάρι επιτίθεται (και δη ως αγέλη) σε Πατριώτες, για να θεωρήσω με τη σειρά του και τον εν λόγω Πόλεμο ως “Εμφύλιο”….
 
Είμαστε για μια φορά ακόμη υποχρεωμένοι να “αναθεωρήσουμε τις ορολογίες Κοινωνικού/πολεμικού αυτοματισμού”…
 
ΝΑΙ, ο Πόλεμος τόσο με τους λαθροεισβολείς, όσο και με τους εγχώριους “έργω υποστηρικτές” τους ΑΡΧΙΣΕ..από την πλευρά τους τουλάχιστον…και μετράει θύματα κυρίως Έλληνες…ατέλειωτους σφαγμένους Έλληνες, λεηλατημένα φτωχόσπιτα και καμένα μαγαζιά Ελλήνων….η αντίδραση των Ελλήνων ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί πέραν από μεμονωμένα περιστατικά…κι επ’ ουδενί δεν είναι, ούτε πρόκειται να είναι ΕΜΦΥΛΙΟΣ…
 
Πόλεμος εναντίον ξένων Εισβολέων και των ντόπιων Εφιαλτών Συνεργατών τους είναι…κι αυτό θα συνεχίσει να είναι….
 
 Πολλά είναι τα “σχετικά Σημεία των Ημερών” περί τούτου. Θα σταθούμε σε δύο:
 
Πρώτο εξοργιστικό σημείο είναι οι επιθέσεις αναρχοαριστερών ομάδων σε Πατριώτες. Δείτε το σχετικό άρθρο:

Frei Corps της αναρχο-αριστεράς στην Θράκη.

Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα. Ο φασισμός βρίσκεται και στην Ελλάδα, στην κοιτίδα της δημοκρατίας. Στις ημέρες μας πολεμάει για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων εκτός των Ελλήνων, φοράει αρμάνι, ντύνεται με παντελόνια τζιν που κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ και σαν αξεσουάρ έχει αλυσίδες, τις οποίες χρησιμοποιεί σαν όπλο, στέλνοντας σαφές το μήνυμα πως προσπαθεί να επιβάλει το 4ο ράιχ για το… καλό μας

Επειδή ακούγεται ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες για τάγματα εφόδου ας δούμε τι ήταν τα τάγματα εφόδου και ποιοί είναι σήμερα…

Τα τάγματα εφόδου (SA) υπήρξαν η αιχμή του δόρατος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος nsdap στην Γερμανία και σύμφωνα με την «wikipedia». Συχνά, επίσης, παίρνει το μέρος των εργαζομένων που απεργούν, επιτίθεται και ξυλοκοπεί τους απεργοσπάστες και συμμετέχει σε διαδηλώσεις και πικετοφορίες.”


Είδατε πουθενά Έλληνες πατριώτες να επιτίθενται σε απεργοσπάστες; Σοσιαλιστές είδαμε να επιτίθενται, αλλά Έλληνες πατριώτες, δεν είδαμε ούτε πρόκειται να δούμε. (Bλέπετε, είναι το «ύφασμα» τέτοιο, που μερικές φορές ανεχόμαστε –ίσως- και πλέον του δέοντος τα όσα συμβαίνουν…)Αντιθέτως είδαμε αριστερά νεοταξικά τάγματα εφόδου να επιτίθονται και να καίνε ζωντανούς εργαζόμενους γιατί τους έβλεπαν για απεργοσπάστες (περίπτωση Μαρφίν, η οποία ακόμη δεν έχει διαλευκανθεί, ούτε από τις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας!!!).

Τα σημερινά τάγματα εφόδου είναι οι νεοταξίτες αντιφάδες και αναρχοτσιφλικάδες, λούμπεν, εντελώς εγκληματικά στοιχεία, κάργα παρακρατικά, που ξυλοκοπούν όποιον έχει διαφορετική άποψη, δηλαδή κάνουν ό,τι ακριβώς κατηγορούν τους άλλους (φασιστικές μέθοδοι κλπ). Λεπτομέρεια σημαντική ίσως, είναι η «καταγωγή» αυτών των στοιχείων, που αποτελούνται στην πλειονότητά τους από παιδιά που βγάζουν οι καλές οικογένειες, οι πολιτικές οικογένειες, οι πλούσιες οικογένειες.

Ας έρθουμε, όμως στο προκείμενο, το οποίο είναι η δράση αυτών των «παιδιών». Μία δράση που αρχίζει να εξαπλώνεται και στην επαρχία. Και αυτή η εξάπλωση είναι μεθοδική, αφού χρησιμοποιεί «πυρήνες» σε πόλεις, πληροφοριοδότες και ομάδες κρούσης… Έχουν δηλαδή όλα τα στοιχεία μίας παρακρατικής, καλά οργανωμένης ομάδας ή συμμορίας (αν και πολύ δύσκολα χαρακτηρίζονται ως συμμορίες παιδιών που θέλουν να εκτονώσουν την πίεση που τους ασκείται).

Μία τέτοια ομάδα, λοιπόν, δρα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μία ομάδα 20 περίπου νέων, με ηλικίες από 17 έως 25 χρόνων, γυρίζει στις πόλεις της συγκεκριμένης περιοχής και αφού οι πληροφοριοδότες εντοπίσουν κάποιον δεξιό ή ακροδεξιό του επιτίθενται μαζικά, χρησιμοποιώντας ως όπλα μπουκάλια μπύρας, ξύλα οικοδομής και σιδερολοστούς (η αξιολόγηση περί της ιδεολογικής τοποθέτησης του υποψήφιου θύματος είναι απολύτως χαλαρή και στηρίζεται στην συμπεριφορά που επιδεικνύει σε συζητήσεις και αφορά κυρίως τοποθετήσεις σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος ή ειδικού ενδιαφέροντος όπως είναι ο Στρατός και τα Ελληνοτουρκικά…).

Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ τέτοιου είδους «συμμορίες» αναρχοαυτόνομων έχουν αρχίσει να αυξάνονται σε αριθμό (όχι όμως σε ποιότητα ενεργειών) και στην υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια. Σας παραθέτουμε ένα αληθινό περιστατικό, το οποίο κρατήθηκε κρυφό και το οποίο έγινε το βράδυ των εκλογών της 6ης Μαΐου μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Το θύμα ήταν δημόσιος υπάλληλος και δέχθηκε τις περιποιήσεις των αριστερο-συριζαιο-αναρχο-αυτόνομων, επειδή είχε την ατυχία να έχει φίλο έναν πρώην Χρυσαυγίτη!!!

Στην αληθινή και τραγική ιστορία που ακολουθεί, το όνομα του θύματος θα γράφεται με το γράμμα «Θ».    Βραδινή ώρα και ενώ ο «Θ» είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του στο στενό μεταξύ Μητροπολιτικού μεγάρου και 1ου Δημοτικού Σχολείου -στην παλιά πόλη της Ξάνθης- κατευθύνεται προς τις καφετέριες που υπάρχουν σε κοντινούς δρόμους.
Μετά από μερικά βήματα από το σταθμευμένο του αμάξι στην πλατεία της Μητρόπολης και τρέχοντας σχεδόν, εμφανίζεται δίπλα του άτομο νεαρής ηλικίας, Ξανθιώτης από επιφανή οικογένεια της πόλης, που ταυτίζεται και δραστηριοποιείται στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. Το όνομα αυτού ξεκινάει από Σ. Περπατάει δίπλα στον «Θ» για μερικά βήματα και τον ρωτάει αν γνωρίζει τον «…» (μέλος της Χρυσής Αυγής, φίλος του «Θ»), ο οποίος αποκρίνεται με θετικά.
Πίσω τους όμως βαδίζουν 10-15 άτομα, τα οποία κατά πλειοψηφία δεν είναι κάτοικοι Ξάνθης, τα οποία ανήκουν στον αναρχικό χώρο. Αρχίζουν μία αναίτια λεκτική επίθεση εναντίον του και στη συνέχεια αρχίζουν να ασκούν επάνω του σωματική βία, ενώ δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και μπουκάλια από μπύρες χτυπώντας τον στο κεφάλι. Όλοι μαζί κατορθώνουν και τον ακινητοποιούν και τον χτυπούν. 
Ο ίδιος ο «Θ» αντιδράει όσο μπορεί.

    Σε κάποια στιγμή τον αφήνουν μισολιπόθυμο και ξεκινούν να χαράζουν το αυτοκίνητο του. Έγραψαν συνθήματα, ζωγράφισαν σβάστικες και όλα τα σχετικά. Τέλος, αφού ξεφούσκωσαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου το παράτησαν (το κόστος των ζημιών στο αυτοκίνητο του «Θ» πάνω από 1000€). O «Θ» φεύγει και λίγο παραπέρα συναντά φίλους οι οποίοι και τον μεταφέρουν στο σπίτι του. Το αμάξι το πήραν το ίδιο βράδυ ο πατέρας του «Θ» μαζί με μερικά άλλα άτομα. Πήγαν πολλοί μαζί, επειδή φοβόντουσαν πως μπορεί να δεχτούν και οι ίδιοι την επίθεση της συμμορίας.
Σημειώνουμε πως ο «Θ» δεν είναι μέλος της Χ.Α., αλλά στιγματίστηκε μόνο και μόνο επειδή έχει φιλικές επαφές με άτομα του χώρου.

Ναι λοιπόν, τα τάγματα εφόδου υπάρχουν και λειτουργούν κύριε Δένδια. Τα Frei Corps ζουν και βασιλεύουν, επιτίθενται σε απλούς πολίτες και καταστρέφουν τις περιουσίες τους. Δρουν οργανωμένα και χτυπούν με το σύστημα της αγέλης, ενώ εσείς επιλέγετε να κυνηγάτε τα φαντάσματά τους. Και καλό θα ήταν, κύριε υπουργέ να τα αντιμετωπίσετε, αντί να προσπαθείτε να τα φαντασιώνεστε. Καλό θα ήταν να δείτε ποιοι πραγματικά αποτελούν τα Frei Corps, από πού προέρχονται τα «λουλούδια» αυτά και να φροντίσετε να «αποξηράνετε» τους κήπους που τα ταΐζουν και τους «κηπουρούς» που τα προσέχουν και τα διδάσκουν…

Παρακαλούμε κύριε Δένδια, παραμείνετε στο… «ακουστικό» σας, γιατί τις επόμενες ημέρες θα μάθετε περισσότερα φρικώδη για τα όσα στήνονται στην Θράκη και που αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που μπορεί να εκραγεί και να δημιουργήσει καταστάσεις που η λέξη «ακραίες» είναι πολύ λίγη για να τις εκφράσει…

ΥΓ: Το συγκεκριμένο περιστατικό έμεινε κρυφό -μέχρι σήμερα- από την κοινωνία της Ξάνθης, επειδή υπήρχε η σοβαρή περίπτωση αντίδρασής της. Για τους γνωρίζοντες είναι ήδη γνωστή η ύπαρξη ισχυρής αναρχικής ομάδας στην Ξάνθη, η οποία προ μερικών ετών απείλησε μουσουλμάνο πολίτη επειδή είχε την υποψία (τονίζουμε, την υποψία) πως συνεργάζεται με τις Εισαγγελικές αρχές. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ομάδα είχε απειλήσει μέχρι και ειδικό εισαγγελέα που ασχολήθηκε μαζί της, ενώ είναι γνωστές οι επαφές της με συγκεκριμένη ομάδα αναρχικών που εδρεύει στην Θεολογική Σχολή Αθηνών… (αναδημοσίευση από kostasxan.blogspot.gr)

Eάν αληθεύει η δημοσίευση του συγκεκριμένου blog πρέπει να υπάρξει απάντηση από τη συντεταγμένη Πολιτεία. Παλιά φοβόμασταν να πούμε τι ομάδα είμαστε,σε λίγο θα φοβόμαστε να πούμε καλημέρα, γιατί η Νέα Τάξη Πραγμάτων και τα τσιράκια της θέλει να μας επιβάλλει σε ποιούς θα λέμε καλημέρα. (πηγή)

Δεύτερο εξοργιστικό “σημείο των ημερών” είναι το θράσος τους να κάνουν “Σχεδιασμούς Διεξαγωγής Πολέμου κατά των Πατριωτών” ακόμη και δημόσια. Τόσο “σίγουροι” νοιώθουν για την δύναμή τους και την υποστήριξη του καθεστώτος. Εδώ παρατίθεται ένα άρθρο τους που δημοσιεύθηκε κατ’ αρχήν σε blog τους και κατόπιν στην “αντεθνική πρωθιέρειά” τους Indymedia. Αναδημοσιεύεται εδώ εφόσον θεωρείται πιθανό να το “κατεβάσουν” κάποιοι σύντομα..
 
Και είναι καλό να ξέρουμε “τι απεργάζονται κάποιοι” για τα κεφάλια των Πατριωτών και των οικογενειών τους….Και του ίδιου του Έθνους ακόμη χειρότερα….

Διαβάστε και εξοργιστείτε…

Μπας και συνειδητοποιήσουν επιτέλους οι Πατριώτες ότι εαν δεν πάρουν την τύχη των οικογενειών τους στα χέρια τους, εαν δεν “προετοιμαστούν κατάλληλα γι’ αυτό που έρχεται”, κανείς άλλος δεν θα το κάνει αυτό για λογαριασμό τους….

Γράφουν λοιπόν οι “υποψήφιοι Αντάρτες Πόλης” για το “πως θα έπρεπε να παίρνονται τα κεφάλια των Πατριωτών”…..

******************* 

Η τακτική του ΣΕΚ είναι λάθος

Η τακτική του ΣΕΚ που οδηγεί σε πορείες μεταναστών όπως η σημερινή είναι εντελώς λάθος.
Το ζήτημα δεν είναι να μαζευτούν 5.000 ή παραπάνω Πακιστανοί να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής. Το ξέρουν οι πάντες ότι οι Πακιστανοί είναι εναντίον της Χρυσής Αυγής, όπως και το αντίστροφο. Το ζήτημα είναι να κατέβουν Έλληνες να διαδηλώσουν κατά της Χρυσής Αυγής. 

Επίσης το ζήτημα δεν είναι να εμφανιστεί ένας όχλος ο οποίος να ουρλιάζει συνθήματα θρησκευτικού φανατισμού (και μάλιστα μιας θρησκείας ξένης προς αυτήν των ντόπιων). Ακόμα και αν δεν υπήρχε κανένα απολύτως παρατράγουδο (που υπήρξαν, όπως υπήρξαν και στη Νίκαια…), πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος ότι ο οποιοσδήποτε παραέξω είδε τη σημερινή πορεία, είτε δια ζώσης, είτε σε βίντεο και φωτογραφίες (ιδιαίτερα σε βίντεο…) πλησίασε προς τις θέσεις μας; Ή πλησίασε προς τις θέσεις της Χρυσής Αυγής;

Πιστεύει κανείς σοβαρός άνθρωπος, ότι αυτοί οι λίγοι σύντροφοι που ήταν απόψε στην πορεία, θα ξανακατέβουν όλοι (και ιδιαίτερα όλες…) σε μια τέτοια πορεία; Ή μήπως κάποιοι και κάποιες μετά από αυτά που είδαν και ένιωσαν δεν πρόκειται να ξανακατέβουν;

Θα μου πείτε, οι μετανάστες δεν έχουν δικαίωμα να διαδηλώνουν; Σαφώς και έχουν.
Δεν έχουν δικαίωμα να φωνάζουν ό,τι σύνθημα γουστάρουν, ακόμα και αν τα 9 στα 10 είναι για τον Αλλάχ; Σαφώς και έχουν.
Αλλά εδώ δεν τίθεται θέμα δικαιώματος, τίθεται θέμα τακτικής.
Εδώ έχουμε να κάνουμε πλέον με μια κατάσταση στα πρόθυρα πολέμου, και κάθε κίνηση που γίνεται πρέπει να γίνεται με κάποιο σκεπτικό και όχι απλά για εκτόνωση.
Αν οι σύντροφοι του ΣΕΚ είναι εγκληματικά αφελείς – όχι μόνο για τον χώρο τους που στις επόμενες εκλογές δε θα πάρει ούτε όσα κουκιά πήρε σε αυτές του Ιουνίου, αλλά και για όλη την αριστερά – τότε ας βρεθούν κάποιοι στοιχειωδώς σοβαροί άνθρωποι μέσα στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να τους μαζέψουν.
Επίσης κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στην ηγεσία των μεταναστών, πολιτική και θρησκευτική, ότι τέτοιες πορείες, με τέτοιο χαρακτήρα μόνο κακή εντύπωση δίνουν. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι και οι ηγεσίες των μεταναστών παίζουν τα δικά τους εσωτερικά παιχνίδια εξουσίας και λίγο τους ενδιαφέρει τι εντύπωση δίνουν παραέξω.
Βεβαίως θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι χρειάζεται μια επίδειξη δύναμης. Επίδειξη δύναμης όμως προς ποιόν; Προς τους Χρυσαυγίτες για να τους αποτρέψει από περαιτέρω επιθέσεις; Δε νομίζω ότι πρόκειται να φοβηθούν, και αντίθετα τέτοιες εκδηλώσεις ρίχνουν νερό στο μύλο τους.
Επίδειξη δύναμης προς το κράτος ή την κυβέρνηση; Ότι τι; Ότι αν συνεχίσουν οι ξένιες «σκούπες» και οι επιθέσεις στα τζαμιά, θα εξεγερθούν; Καταρχήν δε νομίζω ότι φοβάται το πάνοπλο κράτος μερικές χιλιάδες ή και δεκάδες χιλιάδες μεταναστών, που μάλιστα βρίσκονται στο στόχαστρο της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, όταν τα τελευταία χρόνια τα έχει βγάλει πέρα με εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια, ελλήνων πολιτών, που μάλιστα είναι και ψηφοφόροι. Πέρα από αυτό όμως, άλλο που δε θέλει η κυβέρνηση, να βρει αφορμή για ακόμα περισσότερη καταστολή.
Άρα τελικά η επίδειξη δύναμης των μεταναστών γίνεται μόνο προς την ελληνική κοινωνία. Αυτήν την κοινωνία που υποτίθεται θέλουμε να κερδίσουμε οι αντιρατσιστές απέναντι στους νεοναζί.
Επίσης κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τέτοιες διαμαρτυρίες χρειάζονται για να τονωθεί το ηθικό των μεταναστών. Να τονωθεί όμως με τι σκοπό; Να μπούνε με καλύτερο ηθικό στη σύγκρουση; Μα το ζήτημα είναι να αποφευχθεί η σύγκρουση, τουλάχιστον η σύγκρουση με συμμετοχή τους, γιατί αν αυτή συμβεί τότε κράτος και νεοναζί, με τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας που είναι έτσι κι αλλιώς ρατσιστική θα τους λιώσουν.
Επίσης αν είναι κάθε φορά για να ανέβει το ηθικό των μεταναστών, να γίνονται πράγματα που θα δίνουν κανα-δυο ποσοστιαίες μονάδες στη Χρυσή Αυγή, τότε να λείπει το βύσσινο…
Και τι πρέπει να γίνει;
Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες. Ούτε υπάρχουν μαγικές λύσεις για το μεταναστευτικό, το ρατσισμό κ.λπ. Τα υπαρκτά προβλήματα είναι η συμπύκνωση της αντίθεσης του πλούσιου βορρά ή δύσης με τον φτωχό νότο ή ανατολή, κι εμείς απλώς έχουμε την ατυχία να βρισκόμαστε γεωγραφικά στο όριο δύο κόσμων.
Είναι υποκριτής όποιος υποστηρίζει ότι μπορούν τα προβλήματα να λυθούν εδώ και επιφανειακά αν δεν λυθούν εκεί και συνολικά. Όσο ο πλούσιος βορράς εκμεταλλεύεται το φτωχό νότο, του απομυζά τον πλούτο, τους φυσικούς πόρους και την εργατική δύναμη, και τον ποτίζει φτώχεια, πολέμους και απόβλητα, τόσο ο φτωχός νότος, θα εξάγει την εξαθλίωσή του προς τον πλούσιο βορρά, διαμέσου των μεταναστευτικών ρευμάτων.
Παρόλα αυτά, ένα ζήτημα είναι να έχουμε επίγνωση ότι το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί πλήρως αν δεν ανατραπεί αυτό το σύστημα, (δηλαδή στο απώτερο μέλλον και σε παγκόσμιο επίπεδο) και άλλο ζήτημα είναι να μην κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αντιμετωπίσουμε κάποιες καταστάσεις στο εδώ και στο τώρα. Πόσο μάλλον να κάνουμε τραγικά λάθη…
Καταρχήν η γνώμη μου είναι ότι το πρόβλημα του ρατσισμού δε αντιμετωπίζεται με πορείες – όσο κι αν κατεβαίνω σε αυτές – αλλά με δουλειά στις γειτονιές, αυτοοργάνωση, δίκτυα αλληλεγγύης κ.λπ.
Ακόμα όμως και αν γίνονται πορείες, αυτό που χρειάζεται είναι στις αντιρατσιστικές πορείες να κατέβουν οι Έλληνες. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται καταρχήν συνεννόηση ΟΛΩΝ των χώρων και όχι τα τραγελαφικά καλέσματα του ΣΕΚ, συγνώμη της ΚΕΕΡΦΑ ήθελα να πω…
Επίσης οι πορείες αυτές θα πρέπει να γίνονται με περιφρούρηση, για να αντιμετωπίσουν τυχόν επίθεση από φασίστες ή από την αστυνομία.
Και βέβαια η περιφρούρηση θα πρέπει να είναι και σοβαρή ώστε να αποφεύγονται τα «άκυρα πεσίματα».
Από εκεί και πέρα, επειδή τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, το όποιο αντιρατσιστικό κίνημα θα πρέπει
–          αφενός να δώσει όλες του τις δυνάμεις εναντίον της Ε.Ε. και των συνθηκών της, τύπου Δουβλίνου ΙΙ κ.λπ. Αν δεν ματώσουμε στην κυριολεξία, αν δεν κάνουμε γης μαδιάμ τα γραφεία της Ε.Ε. και τις πρεσβείες τους, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα.
–          και αφετέρου πρέπει να οργανωθεί «στρατιωτικά» και να μεταφέρει τον πόλεμο από το επίπεδο νεοναζί εναντίων μεταναστών, σε επίπεδο αντιρατσιστών εναντίον νεοναζί ή και κράτους. Ο πόλεμος είναι αναπόφευκτος: ή θα τον μετατρέψουμε σε εμφύλιο ή θα πάρει χαρακτηριστικά εθνικά και τότε είναι από χέρι κερδισμένος από τους νεοναζί. Ή θα βγούμε εμείς να χτυπηθούμε με τους νεοναζί, ή θα σκοτωθούν με τους μετανάστες, και θα έχουν την υποστήριξη σχεδόν όλης της κοινωνίας. 
Επίσης σε ότι αφορά την αυτοοργάνωση των μεταναστών: θεωρώ την αυτοοργάνωση αναγκαία, και σε επίπεδο άμυνας, ιδιαίτερα για την αυτοπροστασία των ίδιων στις γειτονιές τους, στα σπίτια τους, στα τζαμιά τους, στα μαγαζιά τους, στις δουλειές τους. Κανείς δεν πρόκειται να πει τίποτα, ή έστω δεν πρόκειται να γίνουν πολλά, αν αφήσουν στον τόπο έναν Χρυσαυγίτη που τους επιτέθηκε μέσα στο σπίτι τους ή στο τζαμί τους.
Όμως μια αυτοοργάνωση που καταλήγει σε διαμαρτυρίες που δίνουν την εντύπωση στους παραέξω ότι η πρωτεύουσα της χώρας έχει καταληφθεί από φανατικούς ισλαμιστές, και μάλιστα βίαιους, θεωρώ πως είναι άκρως αντιπαραγωγική.
Ή θα αλλάξουμε όλοι – αντιρατσιστές και μετανάστες – άμεσα τις τακτικές μας, ή  η ήττα θα έρθει αγκαζέ με τη φρίκη…

πηγή καὶ πηγή

Γεράκι τοῦ Αἰγαίου

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply