Ἡ φυλετικὴ καθαρότης τῶν Ἑβραίων.

Προσωπικῶς δὲν ἔχω κάτι μὲ τὶς φυλετικὲς καθαρότητες ἤ τὶς μὴ φυλετικὲς καθαρότητες. 
Ἔχω πολλὰ ὅμως μὲ αὐτοὺς ποὺ τὶς θεωροῦν βάσιν κι ἀρχὴ γιὰ κοινωνικὲς ἀναταραχές. 
Τὸ νὰ εἶναι κάποιος Ἑβραῖος τῷ θρήσκευμᾳ καὶ μὴ Ἑβραῖος τῇ καταγωγῇ, εἶναι θέμα τῶν Ἑβραίων κι ὄχι δικό μας.
Τὸ μοναδικό μας πρόβλημα δὲν εἶναι ἡ φυλετική τους καθαρότητα, ἀλλὰ ὁ τρόπος ποὺ τὴν διαχειρίζονται καὶ ἡ βία ποὺ ἐπισύρει αὐτή.
Ἄλλως τέ, ἄς μὴν ξεχνᾶμε πὼς ἡ φυλετική τους καθαρότης, σὲ συνδυασμὸ μὲ τὴν πεποίθησίν τους περὶ κληρονομουμένης γῆς τῆς Παλαιστίνης, μὲ μπόλικη σάλτσα ἀπὸ παραμυθολογία καὶ αἷμα, ἔχει ὁδηγήσει ἐκατομμύρια ἀνθρώπους σὲ βίαιες θανατώσεις, ἀνᾲ τοὺς αἰῶνες. 

Ἡ φυλετικὴ καθαρότης τῶν Ἑβραίων ὅμως εἶναι ἀνύπαρκτος τελικά!
Καθῶς ἐπίσης ἀνύπαρκτος εἶναι καὶ ἡ παραμυθολογία τους περὶ δικῆς τους ἰδιοκτησίας σὲ χώρους ὅπως ἡ Παλαιστίνη.
Ἀλλά πῶς νά τό κατανοήσουν αὐτό κάποιοι πού ἀδυνατοῦν νά βροῦν ἀκόμη καί τό ὄνομα τοῦ θεοῦ τους;

Φιλονόη.

ΝΕΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΕΣΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ

Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980, εκατομμύρια Χριστιανών πίστευαν ότι η φυλετική καθαρότητα του εβραϊκού λαού επιβεβαιώνοταν από την Γραφή. Το έβλεπαν σαν δικαίωση ότι ο εβραϊκός λαός δεν θα εξαφανίζοταν ποτέ. Η επανεξέταση της άποψης αυτής ήρθε κυρίως με το βιβλίο του εβραίου Άρθουρ Κέσλερ «Η 13η Φυλή». Ο Κέσλερ είπε ότι τον 8ο αιώνα μ.Χ. οι Χαζάροι, ένα έθνος που ζούσε στην Κεντρική Ευρασία, ασπάστηκαν τον ιουδαϊσμό. Στην συνέχεια μετανάστευσαν στην Πολωνία και δημιούργησαν το Ανατολικοευρωπαϊκό κλάδο των Ασκεναζίμ μέσα στον Ιουδαϊσμό.

Αυτό το γεγονός θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη εισροή μη-Εβραίων στον Ιουδαϊσμό που έγινε ποτέ. Ο Κέσλερ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πιο φανατικοί Σιωνιστές Εβραίοι σήμερα, είναι οι Ασκεναζίμ και οι οποίοι δεν έχουν γενετική κληρονομιά από τον Αβραάμ. Είναι προσήλυτοι που άρπαξαν γη στην Παλαιστίνη που ουδέποτε ανήκε στους προγόνους τους.

Για πάνω απο μια δεκαετία οι περισσότεροι ερευνητές γενετικής απέρριπταν τον Κέσλερ. Είπαν οτι οι Ασκεναζίμ (9.000.000 το 1900) δεν ήταν απόγονοι μη-Εβραίων που είχαν προσηλυτιστεί αλλά προέρχοταν κυρίως απο ένα μικρό πληθυσμό του 15ου αιώνα (50.000) Εβραίων στην Γερμανία. 

Οι Ευαγγελιστές και οι Εβραίοι επίσης απέρριψαν την θέση του Κέσλερ, γιατί αυτή μειώνει τις αξιώσεις για φυλετική καθαρότητα των Σιωνιστών. 

Έγινε έτσι ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι Εβραίοι, τόσο οι Σεφαραδίτες όσο και οι Ασκεναζίμ, προέρχοταν γενετικά απο την Μέση Ανατολή. Βρέθηκε επίσης ότι περίπου οι μισοί Ασκεναζίμ ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των Κοχανίμ, μιας ιουδαϊκής ιερατικής φυλής που αναφέρεται στο Λεβιτικό της Παλαιάς Διαθήκης και κατείχαν “Y” χρωμοσώματα που όντως κατάγοταν απο Ισραηλιτικές ρίζες.

Νέα Έρευνα Επιστρέφει στην Θεωρία του Κέσλερ

Αλλα το 2012 μια μεγάλη γενετική μελέτη που έγινε στους Ασκεναζίμ καθοδηγούμενη απο τον γενετιστή του Πανεπιστημίου John Hopkins, Eran Israeli-Elhaik. Η μελέτη αυτή συμπυκνώνει γενετικά στοιχεία για τον Ευρωπαϊκό Ιουδαϊσμό που αποδεικνύουν οτι η καταγωγή του δεν είναι απο την Μέση Ανατολή αλλά απο τον Καύκασο και τις βουνίσιες περιοχές όπου βρισκόταν η καρδιά της αρχαίας Χαζαρίας. Δείτε περισσότερα στο link  Ο Elhaik λέει οτι εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την επικρατούσα θεωρία τόσο αυτός όσο και άλλοι πιέστηκαν να εξετάσουν ξανά την πιθανότητα τα γονίδια της Μέσης Ανατολής και τα Σημιτικά στον Εβραϊσμό της Ανατολικής Ευρώπης προέρχονται κυρίως απο την ανατολή. Η ομάδα του υποχρεώθηκε να ερευνήσει την πιθανότητα αυτή επειδή η γενετική εξέταση των Ασκεναζίμ συνεχίζει να αποκαλύπτει ένα υψηλό ποσοστό γονιδίων κυρίως στην απομονωμένη περιοχή του Καυκάσου. Έχοντας ολοκληρώσει μια πλήρη γενετική μελέτη των Ασκεναζίμ παγκοσμίως, δρομολογεί μια ακόμη περισσότερο εκτενή ανάλυση στο πρόγραμμά του “Το DNA των Χαζάρων”, που ειδικεύεται στο να εξετάζει Εβραίους απο την ίδια την περιοχή της Χαζαρίας.

Μπορείτε να διαβάσετε τα συμπεράσματα του Dr Elhaik εδω καθώς να βρείτε και τις έρευνές του..

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply