Καί ἡ ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθοῦσε;

Καί ἡ ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθοῦσε;Ἡ ἀστυνομία στὰ τελευταῖα ἐπεισόδια ἦταν ἀνύπαρκτος. 
Ἐκτὸς φυσικὰ του ὅ,τι  γνώριζε πολλά, ἄργησε νὰ ἀντιδράσῃ καὶ πολὺ περισσότερο νὰ λάβῃ τὰ μέτρα της ἐγκαίρως, πρὸ κειμένου νὰ ἀντιμετωπίσῃ τὶς βιαιότητες καὶ τὶς καφρίλες τῶν κάφρων. 
Ἀφῆστε δὲ ποὺ οὐδόλως τυχαῖα εἶναι τὰ ταὐτόχρονα γεγονότα τῶν φυλακῶν.  

Ὅλοι μας γνωρίζουμε πὼς γνωρίζουν.
Ὅλοι μας γνωρίζουμε πὼς παρακολουθοῦν ἀκόμη καὶ τὴν σκιά μας!
Ὅλοι μας γνωρίζουμε πὼς αὐτὸ ποὺ συνέβῃ τὴν Κυριακὴ ἦταν ἁπλῶς μία πρόβα,  γιὰ πολλὰ ἄλλα ποὺ θὰ ἀκολουθήσουν!
Τὰ περιμένουμε!
Μερικὰ σπασμένα αὐτοκίνητα καὶ μαγαζιά, ἄν καὶ εἶναι πρόβλημα γιὰ τοὺς ἰδιοκτῆτες τους, στὸ σύνολον μας μποροῦμε νὰ τὸ ἀντιμετωπίσουμε.
Αὐτὸ ποὺ οὐδεῖς γνωρίζει, ἐξ ἡμῶν, εἶναι τὸ ἐὰν μποροῦμε νὰ ἀντιμετωπίσουμε τὸ ἐπόμενον στάδιον.
Ἐὰν ἤ ὄχι εἶναι προετοιμασμένοι οἱ τῆς ΕΛ.ΑΣ. ἤ ὄχι.

Πολλὰ ἀκούγονται… Ἀκόμη περισσότερα γράφονται…
Καὶ ἡ συνέχεια ἀναμένεται μὲ μεγάλη ἀγωνία!

Φιλονόη.

«Γυμνή» η ΕΛ.ΑΣ. στην Ομόνοια

Προκλητική απάθεια επέδειξε η πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε πληροφορίες που περιήλθαν στη διάθεσή της από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, τις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ξένες πρεσβείες για τον κίνδυνο να μετατραπεί η Αθήνα πεδίο μάχης εξ αιτίας των έντονων διαμαρτυριών από μουσουλμάνους μετανάστες για την αντιϊσλαμική ταινία που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

 

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η Ελληνική Αστυνομία γνώριζε ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν ύποπτες κινήσεις μουσουλμάνων, ειδικά Αφγανών και Πακιστανών στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Ταύρο και στον Ρέντη προκειμένου να οργανωθεί δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποκινητές της συγκέντρωσης, οι οποίοι θεωρούνται γνώριμα πρόσωπα των Αρχών, βάλθηκαν να μετατρέψουν την πλατεία Ομονοίας σε Κανταχάργια να περάσουν ένα σαφές μήνυμα: Ήρθαν στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής και ιδίως χριστιανικής πρωτεύουσας όπως η Αθήνα για να προκαλέσουν επεισόδια και καταστροφές που θα έπαιζαν στα τηλεοπτικά δίκτυα του μουσουλμανικού κόσμου για να προκαλέσουν αντιδράσεις και να δείξουν πως ο «θρησκευτικός» πόλεμος εντυπώσεων τώρα αρχίζει.

Αντί λοιπόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να κινηθεί έγκαιρα ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ενέργεια που θα προκαλούσε αρνητική εικόνα για τη χώρα μας, φαίνεται πως αρκέστηκε στα προφανή. Το μεσημέρι της Κυριακής συγκεντρώθηκαν πάνω από χίλιοι μουσουλμάνοι στην Ομόνοια για να δείξουν ότι αποτελούν υπολογίσιμη δύναμη για τις Αρχές.

Στελέχη ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών στην Αθήνα επισημαίνουν ότι οι υποκινητές της συγκέντρωσης είχαν σχεδιάσει να κατευθυνθούν προς το κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ. Γι’ αυτό και είχαν πάρει μαζί τους μπουκάλια και τις πέτρες που εκσφενδόνισαν κατά των ανδρών της Αστυνομίας, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στους διαδηλωτές να ανεβούν την οδό Σταδίου.

Μάλιστα φαίνεται να ήταν προμελετημένη η κίνηση αντιπερισπασμού ομάδας μουσουλμάνων διαδηλωτών από την οδό Αθηνάς. Η δεύτερη ομάδα κινήθηκε επίσης κατά των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες σίδερα κι άλλα αντικείμενα αφού προηγουμένως επιδόθηκαν σε έναντελίριο βανδαλισμών στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Για την εικόνα αυτή, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κυρίως ο υπουργός κ. Νίκος Δένδιας πρέπει να δώσουν εξηγήσεις προς την κοινή γνώμη και κυρίως προς τους πολίτες του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι νοιώθουν «ελεύθεροι πολιορκημένοι» στα σπίτια τους.

Πρέπει να πληροφορηθούν όλοι:

– Ποιοι ήταν οι αποδέκτες των πληροφοριών για τη συγκέντρωση των μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας και ποιος ήταν ο σχεδιασμός.

– Πώς θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο επανάληψης τέτοιων φαινομένων και η μετάδοση μηνυμάτων μισαλλοδοξίας από ιμάμηδες που παριστάνουν τους πνευματικούς ηγέτες των μουσουλμάνων χωρίς να γνωρίζει κανείς τι εξυπηρετούν.

– Πότε θα αποζημιωθούν οι καταστηματάρχες και οι έμποροι που έγιναν θύματα των βανδάλων για μια φορά ακόμα.

– Ποιος θα αναλάβει το πολιτικό κόστος και την ευθύνη ενός γεγονότος που διασύρει την Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και την Ευρώπη.

– Γιατί δεν αντιμετωπίζονται οι πληροφορίες με την δέουσα σοβαρότητα που επιβάλλουν οι κανόνες δημόσιας τάξης και εθνικής ασφαλείας.

– Ποια θα είναι η αντιμετώπιση των 40 ταραχοποιών που συνελήφθησαν και γιατί δεν δίνονται τα στοιχεία τους στη δημοσιότητα. Είναι ή δεν είναι νόμιμοι μετανάστες.

– Γιατί δεν ελήφθησαν πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας ακόμα και για το αστυνομικό έμψυχο δυναμικό που βρέθηκε στο σημείο, απειλούμενο από το θρησκευτικό μένος ενός πρωτοφανούς όχλου για τα ελληνικά χρονικά.

Η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν αρκούν οι πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα και δημοσίων σχέσεων. Οι λύσεις δεν πρέπει να υποδεικνύονται από τρίτους αλλά να εφαρμόζονται πριν ακόμα το απαιτήσει η κοινή γνώμη. Αυτό επιβάλλει η σωστή πολιτική.

Υπηρεσιακά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παραδέχονται ανεπισήμως ότι δεν εκτιμήθηκε ο κίνδυνος από τη συγκέντρωση των μουσουλμάνων στην Ομόνοια και η κατάσταση αντιμετωπίστηκε μόνο χάρη στην αποφασιστικότητα των αστυνομικών δυνάμεων που βρέθηκαν εκεί, με κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητάς τους σε όλες τις φάσεις των επεισοδίων.

πηγή

(Visited 12 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Καί ἡ ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθοῦσε;

 1. Βεβαίως καὶ ἤτο ἀνύπαρκτος ἐφ’ ὅσον οὔτως ἤ ἄλλος οἱ πραιτωριανοὶ δὲν εἶναι ἀστυνομικοί καὶ ἔχουν ὡς πρωταρχικὸν καθῆκον τὴν φύλαξιν τῆς καρέκλας τῶν αὐθεντῶν των.
  Βεβαίως ἐπίσης, Φιλονόη, τὰ γεγονότα τῆς Κυριακῆς ἦσαν δοκιμὴ δι’ ὅσα ἔρχονται καὶ δυστυχῶς ἡ Ἑλλάς βαδίζει τὴν ὁδὸν τῆς Συρίας. Ὅλους αὐτοὺς τοὺς συσπειρώνουν οἱ δύο έκεῖνοι (ὁ “καλὸς” καὶ ὁ “κακὸς”) τοὺς ὁποίους πλῆθος ἀχρηστοελλήνων ἔστειλεν εἰς τὴν βο(υ)λὴν. Καὶ καλὰ αὐτοὶ νὰ πληρώσουν τὰ ἐπιχειρα τῆς ἀπυθμένου βλακείας των. Οἱ ἄλλοι τὶ πταίουν;

  • Ἡ Νέμεσις Νικόλαε εἶναι ἀδίστακτος!
   Ἄλλως τέ, τὸ ἔχω πεῖ πολλὲς φορές…
   Τὸ δικό μας σπίτι θὰ νοικοκυρέψουμε πρῶτα καὶ μετὰ τὰ τῆς γειτονιᾶς!

Leave a Reply