Μὰ φυσικὰ καὶ εἴμαστε ὅλοι ἐξωγήινοι!

Μὰ φυσικὰ καὶ εἴμαστε ὅλοι ἐξωγήινοι!Ἡ δημιουργία ζωῆς, ἄν καὶ γιὰ κάποιους ἀποτέλεσμα τύχης, συγκυριῶν, θεῶν κλπ κλπ κλπ, δὲν μπορεῖ νὰ συμβῇ ἐὰν δὲν συνυπάρχουν οἱ ἀπαραίτητες πρῶτες ὗλες.
Καί πῶς νά τό κάνουμε;
Οἱ ἀπαραίτητες πρῶτες ὗλες δὲν εἶναι ἀπαραιτήτως ἐγχωρίου παραγωγῆς.
 Τὸ πῶς ὅμως συνέβησαν οἱ «συμπτώσεις», οἱ κατάλληλες συνθῆκες καθῶς ἐπίσης καὶ τὸ πότε..
Ἔ αὐτὸ δὲν εἶναι θέμα ποὺ μπορεῖ κάποιος νὰ τὸ ἀπαντήσῃ μὲ ἀσφάλεια…

Θὰ μάθουμε… Στὴν ὥρα τους ὅλα!

Φιλονόη.

 Υ.Γ. Οὐσιαστικῶς εἴμαστε φτιαγμένοι ἀπὸ τὸ σῦμπαν… Ἤ ἐὰν θέλετε, εἴμαστε τὸ ἴδιο τὸ σῦμπαν…. 

Είμαστε όλοι εξωγήινοι;

Νέα μελέτη στηρίζει τη θεωρία ότι τη ζωή έφεραν στη Γη διαστημικοί βράχοι

Μια νέα μελέτη που υπογράφει ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου Πρίνστον στις ΗΠΑ στηρίζει τη θεωρία της λιθοσπερμίας σύμφωνα με την οποία η ζωή στη Γη έφτασε από το Διάστημα.

Η θεωρία

Κάθε φορά που στην επιφάνεια ενός πλανήτη πέφτει ένας μεγάλος αστεροειδής πολλά μικρά και μεγάλα κομμάτια εδάφους και πετρωμάτων εκτοξεύονται στο Διάστημα. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολύ μεγάλες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Η θεωρία της λιθοσπερμίας εδράζεται στην άποψη ότι τόσο σε πλανήτες του δικού μας ηλιακού συστήματος όσο και σε πλανήτες άλλων ηλιακών συστημάτων υπήρχαν μικροβιακές μορφές ζωής που βρίσκονταν πάνω στα κομμάτια του εδάφους που εκτοξεύονταν στο Διάστημα. Οι θιασώτες της θεωρίας υποστηρίζουν ότι αυτά τα μικρόβια ήταν τόσο ανθεκτικά ώστε κατάφεραν να επιζήσουν τόσο κατά τη διάρκεια των τρομερών συγκρούσεων ή εκρήξεων όσο και, στη συνέχεια, στις ακραίες συνθήκες του Διαστήματος.

Ετσι όταν πριν από μερικά δισεκατομμύρια έτη κάποιοι από αυτούς τους διαστημικούς βράχους έπεσαν στη Γη  έφεραν μαζί τους και αυτές τις μορφές ζωής οι οποίες άρχισαν να προσαρμόζονται και να εξελίσσονται πλέον στις γήινες συνθήκες.

Οι πιθανότητες

Η μελέτη των ερευνητών του Πανεπιστημίου του Πρίνστον δείχνει ότι τα μικρόβια θα μπορούσαν να επιβιώσουν στο δύσκολο και μακρύ ταξίδι μέσα στο Διάστημα παρά την έκθεσή τους σε υψηλά επίπεδα κοσμικής ακτινοβολίας.

«Η εργασία μας είναι ίσως η πρώτη που δείχνει ότι η λιθοσπερμία είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Αν αυτός ο μηχανισμός πράγματι υφίσταται αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνδέεται με τη ζωή όχι μόνο στη Γη αλλά σε όλο το Σύμπαν» αναφέρει ο Εντουαρντ Μπελμπρούνο, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Αν η θεωρία της λιθοσπερμίας επιβεβαιωθεί αυτό θα σημαίνει ότι η ζωή στο Σύμπαν θα έχει κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της ζωής στη Γη. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Astrobiology».

βῆμα

 

(Visited 35 times, 1 visits today)
Leave a Reply