Συρία, Τουρκία, Ῥωσσία… Κι ἔπεται συνέχεια…

Συρία, Τουρκία, Ῥωσσία... Κι ἔπεται συνέχεια...Στὴν ἀρχὴ ἦταν ἡ Συρία… 
Τὴν στρίμωξαν, τὴν πίεσαν, πιέστηκε ἀλλὰ δείχνει νὰ μπορῇ νὰ ξεπεράσῃ ὅλα ὅσα προσπάθησαν νὰ τῆς ἐπιβάλλουν. Δείχνει…
Μετὰ ἦταν ἡ Τουρκία.
Πιεσμένη ἄσχημα ἀπὸ τοὺς Κούρδους, ποὺ κυριολεκτικῶς ἁλωνίζουν, ἔπρεπε νὰ ἀντιδράσῃ. Τοὐλάχιστον βάσει τῆς λογικῆς τῶν στρατιωτικῶν της. Κι ἐπεὶ δὴ οἱ Κοῦρδοι ἔχουν ἤδη ξεκαθαρίσει τὶς προθέσεις τους, καθῶς ἐπίσης καὶ τοὺς συμμάχους τους, κτύπησε κατὰ Συρία μεριά… Ἄλλως τὲ δὲν εἶναι ἡ πρώτη φορὰ ποὺ ἐμπλέκεται μὲ τὴν Συρία σὲ στρατιωτικὰ …παιχνίδια.
Ἀπὸ πίσω πάντα οἱ  Ἀμερικανοί, οἱ  Ἑβραῖοι καὶ οἱ  Ῥῶσσοι.  Δὲν σταματᾶ οὔτε γιὰ μίαν στιγμὴ τὸ παρασκήνιον. Ὅμως ἐπισήμως θέσεις δὲν ἔλαβε κάποιος.
Τώρα ὅμως μπαίνει καὶ ἡ Ῥωσσία στὸν χορό. Ἐπισήμως.

Στα άκρα οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις – No fly zone στη Συρία θέλει η Τουρκία

Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας μετά και την σημερινή διαταγή του τουρκικού ΓΕΕΘΑ για αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και την υπόσχεση του στρατηγού Ozel ότι η Τουρκία θα απαντήσει δυναμικά σε οποιαδήποτε εχθρική κίνηση της Συρίας.

Όπως ανέφεραν αμερικανικές στρατιωτικές πηγές η απόφαση της Τουρκίας να αναγκάσει το συριακό επιβατικό αεροσκάφος που ερχόταν από την Ρωσία να προσγειωθεί στην Άγκυρα και η κοινοποίηση προς τις τουρκικές αεροπορικές εταιρείες να μην πετούν στον συριακό εναέριο χώρο αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων (no fly zone) πάνω από την Συρία.

Σε πρώτη φάση η ζώνη αυτή θα είναι σε βάθος μέσα στο συριακό έδαφος 10 χλμ από τα σύνορα των δύο χωρών και ένας από τους λόγους που οι Τούρκοι πραγματοποίησαν τους βομβαρδισμούς της περασμένης εβδομάδας στην παραμεθόριο ήταν η εκκαθάριση της ζώνης αυτής από αντιαεροπορικά συστήματα.

Στην “ύπουλη” αυτή τακτική της Τουρκίας να δημιουργήσει σταδιακά μία ζώνη απαγόρευσης πτήσεων η Ρωσία έχει ήδη απαντήσει αρνητικά ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το περίφημο μήνυμα της ρωσικής εφημερίδας “Ισβέστια” η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα σύμφωνα με την οποία «Η Συρία διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα κατέρριπτε τα τουρκικά μαχητικά σαν “τα παπάκια στο λούνα παρκ”. 

Την ίδια στιγμή η Ρωσία θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα στην Άγκυρα ανέλαβε δράση 
στην Μαύρη θάλασσα. Πιο συγκεκριμένα όπως έγραψε σήμερα το defencenet.gr  ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Τu-160 (κατά άλλες πηγές Tu-22M) πέταξαν στην Μαύρη Θάλασσα κοντά στα σύνορα με την Τουρκία συνεχίζοντας την νέα πολιτική πτήσεων των ρωσικών βομβαρδιστικών στην περιοχή αυτή που εγκαινιάστηκε πριν από αρκετούς μήνες και έχει ανησυχήσει την ηγεσία της τουρκικής Αεροπορίας 
η οποία βλέπει ένα νέο μέτωπο να ανοίγει στον βορά.

Πάντως οι εξελίξεις στις τουρκο-συριακές και τουρκο-ρωσικές σχέσεις έχουν ανησυχήσει τους Αμερικανούς που βλέπουν την αποφασιστικότητα της Συρίας και της Ρωσίας να τους χαλούν τα σχέδια 
στην Μ. Ανατολή  

πηγή

Στὸ μεταξὺ σὲ πολλὲς μεριὲς τοῦ πλανήτου κοχλάζουν καζάνια…
Ποῦ πᾶμε;
Ὁ μόνος σίγουρος προορισμὸς πάντως εἶναι τὸ χάος!

Φιλονόη.  

 Υ.Γ. Τώρα τελευταῖα ὅλο καὶ συχνότερα θυμᾶμαι ἐκείνην τὴν παρέλασιν στὴν Μόσχα. Γιατί νά ἔγινε ἄρα γέ;

(Visited 57 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Συρία, Τουρκία, Ῥωσσία… Κι ἔπεται συνέχεια…

  1. Οὔτε δείχνει Φιλονόη, οὔτε δύναται νὰ τὰ ξεπεράσῃ. Τὴν μοῖραν της ἀκολουθεῖ ἡ Μεμετία. Καὶ ἐνῶ ὅλαι αἱ γεωπολιτικαὶ ἐξελίξεις εὐνοοῦν τὴν Ἑλλάδα κραυγαλέως, ἐμεῖς περὶ ἄλλα τυρβάζομεν, ἤγουν παραχωροῦμε τὸ οἰκόπεδον – τὸ ὁποῖον ἐπιπλέει εἰς τὰ τρισσεκατομμύρια – ἔναντι εὐτελοῦς δικαιώματος ἐπετείας. Ἐκατορθώσαμε τὸ ἀκατόρθωτον!!!!
    Τοὐλάχιστον μετὰ τὴν τριχοτόμησιν τῆς Μεμετίας κάτι θὰ προκύψη. Ἐδῶ τί;

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἡ προπαγάνδα τῆς CIA καὶ τῆς MOSSAD γιὰ τὴν Συρία. » Φιλονόη καὶ φίλοι...

Leave a Reply