Αὐτὸς εἶναι ὁ πραγματικὸς λόγος τῆς ἀποχωρήσεως τῆς Coca Cola!

Αὐτὸς εἶναι ὁ πραγματικὸς λόγος τῆς ἀποχωρήσεως τῆς Coca Cola!1

Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος της αποχωρήσεως αυτών των μεγάλων εταιρειών από την Ελλάδα!
‘Εφυγαν και είδαν την υγειά τους..


Όσο και να μας πονάει,όσο και να έχει τεράστιες επιπτώσεις στην ζωή μας αυτό,δυστυχώς αγαπητοί,αυτές είναι πολυεθνικές κολλοσοί και σκοπός τους δεν είναι μόνο η απλή επιβίωση,αλλά το κέρδος!

Όταν ο Δαυίδ ( πρόεδρος της Coca Cola Hellenic ) ,είχε προειδοποιήσει την Ελληνική κυβέρνηση,πως η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% ,που είχαν σκοπό να βάλουν στα αναψυκτικά,εκτός από παράλογη και χωρίς αντίκρυσμα στα πραγματικά έσοδα,θα ήταν και η αιτία να αποχωρήσει η εταιρεία από την Ελλάδα…τι έκαναν γι’ αυτήν την απειλή οι κυβερνώντες μας;
Απλά προχώρησαν ακάθεκτοι,στην αύξηση του φπα,με αποτέλεσμα να πέσει η κατανάλωση αναψυκτικών κατά τεράστιο ποσοστό (άρα δεν υπήρξαν κέρδη στα κρατικά ταμεία,από την αύξηση του ΦΠΑ) και να προχωρήσει η εταιρεία στην πραγματοποίηση των απειλών της,περί αποχωρήσεως!
Υπάρχει κανείς ακόμα ,που να σκέφτεται πως αυτοί εκεί στο Μαξίμου από τους πρώην,μέχρι τους  νυν,εργάζονται για το καλό της χώρας; Αναρωτιέμαι ειλικρινά…

Σεμέλη.

Αὐτὸς εἶναι ὁ πραγματικὸς λόγος τῆς ἀποχωρήσεως τῆς Coca Cola!2

1,5 δισ. δολάρια πήρε η Coca Cola

Η αλλαγή έδρας εξασφάλισε στην Coca- Cola κεφάλαια 1,55 δισ. δολάρια μέσα σε λίγες ημέρες.  

Συγκεκριμένα, oι τράπεζες Citigroup ( ΗΠΑ ), Credit Suisse ( Ελβετία )  ING Bank ( Ολλανδία )  θα παράσχουν στην Coca Cola Hellenic – λίγες ημέρες μετά από την «αποχώρησή» της από την Ελλάδα – δάνεια ύψους 1,55 δισ. ευρώ. Tην πληροφορία μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο  Reuters, το οποίο και επικαλείται τραπεζικές πηγές. 

Για τα επιτόκια δεν γίνεται λόγος, ωστόσο όπως είναι προφανές μια εταιρεία του μεγέθους της Coca- Cola και έδρα στην Ελβετία, δεν «κουβαλά» το ελληνικό ρίσκο, κατά συνέπεια τα επιτόκια απέχουν μακράν από αυτά που ζητούν ξένες τράπεζες για εταιρείες, όπως λ.χ ο ΟΠΑΠ.       

Υπενθυμίζεται πως η Coca-Cola Hellenic μετέφερε την έδρα της στη Ζυρίχη.  Η Coca-Cola Hellenic ανακοίνωσε, ακόμη, την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου και τη συμμετοχή της στο δείκτη FTSE 100, μέσω της ανταλλαγής μετοχών μεταξύ της Coca-Cola Hellenic και της Coca-Cola HBC AG.

Άνοδος και των ομολόγων 

Ενώ η μετοχή ξεπέρασε χθες τα 17 ευρώ – ενώ όλοι περίμεναν ότι θα τείνει προς τιμή της δημόσιας πρότασης στα 13, 58 ευρώ – τα ομόλογα της Coca- Cola σημείωναν άνοδο- η οποία μεταφέρθηκε αργότερα και στην μετοχή.   

πηγη

(Visited 23 times, 1 visits today)
Leave a Reply