Ἀνέβασαν τὴν Τουρκικὴ σημαία σὲ σχολεῖο τῆς Λεμεσοῦ!

Τα παιδιά,έδειξαν ευασθησία κι εθνικά αντανακλαστικά και την κατέβασαν κι οι καθηγητές απείλησαν με αποβολή αν δεν την ανεβάσουν ξανά…!
Για πολλούς στην Μεγαλόνησο το : « δεν ξεχνώ » φαίνεται έγινε…:«δεν βαριέσαι » !!Ἀνέβασαν τὴν Τουρκικὴ σημαία σὲ σχολεῖο τῆς Λεμεσοῦ!

 

Σεμέλη

 

Aνέβασαν την Τουρκική σημαία σε σχολείο της Λεμεσού

 

Σάλος προκλήθηκε στο 7ο Λύκειο Πολεμιδιών, όταν μαθητές κατέβασαν την τουρκική σημαία η οποία βρισκόταν έξω από τον καθηγητικό σύλλογο και ανέβηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Project Comenius.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά την συνεργασία σχολείων από την Τουρκία, την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Εσθονία, την Τσεχία, την Κύπρο και την Βουλγαρία. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και καθηγητές οι οποίοι ταξιδεύουν με μαθητές στις χώρες που προαναφέραμε.

Το περιστατικό έγινε την Δευτέρα το πρωί, όταν μαθητές, έκπληκτοι αντίκρυσαν μεταξύ άλλων σημαιών την τουρκική, έξω από τον καθηγητικό σύλλογο του σχολείου τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η τουρκική αποστολή αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο, επικαλούμενη πολιτικούς λόγους, δείχνοντας έμπρακτα για άλλη μια φορά, ότι δεν αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε σε αυτό το επίπεδο.

Μαθητές, μη μπορώντας να βλέπουν την τουρκική σημαία στο σχολείο τους, την αφαίρεσαν.

Λίγο αργότερα, δέχθηκαν απειλές από καθηγητές, ότι θα αποβληθούν αν δεν επιστρέψουν τη σημαία. Σημειώνεται ότι οι καθηγητές του σχολείου υποστήριξαν ότι ανέβασαν τη σημαία προκειμένου να θίξουν την τουρκική αποστολή η οποία αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο.

πηγη

(Visited 15 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ἀνέβασαν τὴν Τουρκικὴ σημαία σὲ σχολεῖο τῆς Λεμεσοῦ!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἀνέβασαν τὴν Τουρκικὴ σημαία σὲ σχολεῖο τῆς Λεμεσοῦ! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

  2. Ἐπιτέλους, θὰ ἀφήσουμε ποτὲ τὴν Κύπρον ἤσυχον; Θὰ άντιληφθοῦμε ἐπιτέλους ὅτι ΔΕΝ ἔχουμε κανένα δικαίωμα νὰ ἀσχολούμεθα μὲ τὴν Ἑλληνικήν Μεγαλόνησον; Ἄς κοιτάξουμε τὴν τύφλαν μας καὶ ἄς ἀφήσωμεν τὸ τελευταῖον προπύργιον τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἤσυχον. Πότε ἐπιτέλους θὰ τὸ ἀντιληφθῆς αὐτὸ Σεμέλη;

  3. Ποτέ!!!!!!!..
    Η Κύπρος για μένα είναι αναπόσπαστο κι αδιαίρετο κομμάτι της Ελλάδος,όπως είναι η Θρακη η Ήπειρος η Κρήτη κτλ..
    Ελπίζω να έγινα σαφής και να μην ερωτηθώ ξανά με τέτοιου είδους ερωτήσεις!

Leave a Reply