Στη Πορτογαλία γίνεται του μ@@@ου το πανηγύρι και εδώ τα συνδικάτα κάνουν 24ωρη απεργία…

Ἡ ἑπομένη θέσις πού περιμένουν τά πουλημένα καθάρματα τῶν ἑλληνικῶν συνδικάτων εἶναι αὐτή τοῦ βουλευτοῦ, ὑπουργοῦ κλπ. Ἔτσι  ἔγινε καί μέ τούς προκατόχους των. Ξέρουν τί κάνουν.

Μινώταυρος
Είπαμε να είναι πουλημένοι αλλά έχουν ξεπεράσει κάθε όριο…

Συγκρούσεις και τραυματίες σε διαδηλώσεις στην Πορτογαλία
Οι διαδηλώσεις αναζωπυρώθηκαν μετά την παρουσίαση του προϋπολογισμού λιτότητας από την κυβέρνηση…

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας, μετά την παρουσίαση από την κυβέρνηση ενός προϋπολογισμού λιτότητας, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές ένας διαδηλωτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο και 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά από πέτρες και άλλα αντικείμενα που πέταξαν διαδηλωτές εναντίον τους.

Περίπου 2.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στη Λισαβόνα χθες για να διαδηλώσουν εναντίον του προϋπολογισμού και να απαιτήσουν η κυβέρνηση να παραιτηθεί. Προσπάθησαν να περικυκλώσουν τη βουλή και αρκετοί παρέμειναν στην ευρύτερη περιοχή ως αργά τη νύχτα συμπλεκόμενοι με αστυνομικούς.

Στην Πορτογαλία έχουν σημειωθεί μαζικές διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης, οι οποίες όμως υπήρξαν γενικά ειρηνικές.

Παρουσιάζοντας χθες το σχέδιο προϋπολογισμού του 2013 στη βουλή ο υπουργός Οικονομικών Βίτορ Γκάσπαρ είπε ότι «τα περιθώρια για ελιγμούς είναι ανύπαρκτα».

«Το να ζητήσουμε να μας δοθεί περισσότερος χρόνος» για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου, πρόσθεσε ο υπουργός, «θα μας οδηγούσε σε μια δικτατορία του χρέους και στην αποτυχία».

Ο προϋπολογισμός αυξάνει το φόρο εισοδήματος, ακίνητης ιδιοκτησίας, καυσίμων, ιδιοκτησίας οχημάτων κ.λπ., ενώ μειώνει τις συντάξεις, τα επιδόματα ανεργίας και τις υπερωριακές αμοιβές των δημοσίων λειτουργών. Η οικονομική εφημερίδα Jornal de Negocios χαρακτήρισε τις αυξήσεις φόρων τις χειρότερες αφότου η Πορτογαλία έγινε δημοκρατία, μετά την Επανάσταση των Γαρυφάλλων το 1974.

Ο προϋπολογισμός δέχθηκε έντονες επικρίσεις από σχεδόν όλες τις πλευρές, περιλαμβανομένου και του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος. «Δεν είναι δίκαιο να απαιτείται να επιτευχθούν οι στόχοι για το έλλειμμα με οποιοδήποτε τίμημα», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα.

Η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων CGTP έχει καλέσει σε γενική απεργία την 14η Νοεμβρίου.

«Νοιώθω σαν πειραματόζωο σε ένα πείραμα οικονομικών», σχολίασε ο Ζοάο Ντουκέ, καθηγητής Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ένα πανεπιστήμιο της Λισαβόνας. «Τα μέτρα αυτά θα οξύνουν την κρίση που αντιμετωπίζουμε, είναι αυταπόδεικτο».

πικρή σοκολάτα

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply