Ἡ κατανάλωσις ὠμῶν ἀμυγδάλων, βλάπτει σοβαρὰ τὴν ὑγεία.

Ἡ κατανάλωσις ὠμῶν ἀμυγδάλων, βλάπτει σοβαρὰ τὴν ὑγεία.Κυττᾶξτε, ἐὰν τὸ ἀναλύσουμε, ναί, βλάπτει σοβαρὰ τὴν ὑγεία…
Ὄχι τὴν δικιά μας φυσικά, ἀλλὰ αὐτῶν ποὺ κερδοσκοποῦν ἀπὸ τὶς τυποποιημένες τροφές.
Φαντάζεστε πόσο μεγάλη ζημιά μποροῦν νά κάνουν τά ὠμά ἀμύγδαλα στήν τσέπη τους; 
Καί φυσικά, μήπως φαντάζεστε πόσο πολύ θά ἀγχωθοῦν; Θά λυπηθοῦν; Θά ἐνοχληθοῦν;

Εἶπαν λοιπὸν στὶς ΗΠΑ νὰ τοὺς τακτοποιήσουν ὅλους!
Κι ἔτσι, οἱ πολίτες ἀπαγορεύονται ἀπὸ τὰ ὠμὰ ἀμύγδαλα, ἀλλὰ μποροῦν νὰ τρῶνε ἀμύγδαλα μετὰ προπυλένιο, μίαν οὐσία ποὺ εἶναι μᾶλλον …καρκινογόνα!
Εἴδατε πόσο πολύ φροντίζουν τούς πολίτες τους;
Κι ἐπεὶ δὴ ὅλα θὰ γίνουν ὅπως Ἀμερική, ἄς μὴν ἀνησυχοῦμε…
Συντόμως καὶ στὴν πόρτα μας!

Φιλονόη. 

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΩΜΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΩΝ.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΩΜΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΩΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.

Και εδώ είναι  η αλήθεια στο ποιος στην ουσία νομοθετεί, όχι μόνο στην Αμερική αλλά παντού.

Η δικαιολογία για την απαγόρευση, είναι ότι κάποιοι άνθρωποι ασθένησαν από σαλμονέλα που είχε εντοπιστεί σε δοχεία μη-οργανικών αμυγδάλων, το 2004.

Τότε  οι «μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις», οι μεγαλο μέσαζοντες, άρπαξαν την ευκαιρία και ζήτησαν από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ να απαγορεύσει την πώληση των ωμών αμυγδάλων που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ. Και βεβαίως οι υπάλληλοι των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων, το Υπουργείο Γεωργίας, κάνει πάντα  ό, τι θέλει η μεγάλη βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και  η απαγόρευση εκδόθηκε, τώρα αν τους δόθηκε και κάποιο μπόνους για την  εργατικότητα τους, δεν το γνωρίζω.Ἡ κατανάλωσις ὠμῶν ἀμυγδάλων, βλάπτει σοβαρὰ τὴν ὑγεία.  ἀμύγδαλα

Τα γεγονός είναι ότι, η πώληση των ωμών αμυγδάλων είναι απαγορευμένη στις ΗΠΑ.

Τι θα γίνεται πλέον για να προστατευθούν οι καταναλωτές;

Το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έδωσε εντολή ότι όλα τα  ωμά βιολογικά αμύγδαλα θα παστεριώνονται και τα  μη βιολογικά αμύγδαλα  θα απολυμαίνονται  με το τοξικό αέριο του οξειδίου του προπυλενίου (ΡΡΟ), ενα πιθανό καρκινογόνο. Τα αμύγδαλα με προπυλένιο  απαγορεύονται στον Καναδά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά επιτρέπονται και ενθαρρύνονται από την απαγόρευση, στις ΗΠΑ.

Το ότι αυτές οι μεγάλες αγροτικές επιχειρήσεις θα παστεριώνουν, θα απολυμαίνουν και θα τυποποιούν υποχρεωτικά τα αμύγδαλα, αυτό γίνεται γιατί οι ΗΠΑ, ανησυχούν περισσότερο από τις άλλες χώρες για την υγεία των καταναλωτών τους.

Για να τους φροντίσουν ακόμα πιο πολύ, τα παστεριωμένα  ή τα επεξεργασμένα με προπυλένιο αμύγδαλα δεν χρειάζεται να φέρουν και σήμανση.

Άφησαν βέβαια τους καλλιεργητές να μπορούν να τα πουλάν από τα αγροκτήματα τους αλλά όχι στα βιολογικά καταστήματα τροφίμων ή οποιαδήποτε καταστήματα λιανικής πώλησης. Πόσα μπορούν να πωλήσουν μόνοι τους;

Επιτρέπονται και οι εισαγωγές ωμών αμυγδάλων, χωρίς επεξεργασία, άραγε τώρα δεν κινδυνεύει η υγεία των καταναλωτών; Στα εισαγόμενα  δεν υπάρχει  κίνδυνος εμφάνισης της ασθένειας;

Μάλλον οι μεγαλοεισαγωγείς, ωμών αμυγδάλων, πληρώνουν πιο καλά τους υπαλλήλους τους, (το Υπουργείο Γεωργίας).

Τα αμύγδαλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (με ένα αρκετά καλά ισορροπημένο περιεχόμενο αμινοξέων), λινολεϊκό οξύ (κύριο απαραίτητο λιπαρό οξύ του σώματος), βιταμίνη Ε, και περιέχουν φυτοθρεπτικά. Είναι πολύ καλές πηγές πολλών μετάλλων όπως ασβέστιο, χαλκός, μαγνήσιο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Η παστερίωση καταστρέφει τα ένζυμα και πολύτιμα φυτοθρεπτικά συστατικά και μειώνει την περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε.

Αλήθεια γιατί αυτή η μανία στην παστερίωση, ακτινοβόληση;

Παστεριώνοντας καταστρέφουμε τα ένζυμα, χωρίς ένζυμα είναι σαν να τρώμε νεκρή τροφή, με αποτέλεσμα όσο καλά και να τρεφόμαστε θα έχουμε βιταμινικές ανεπάρκειες.

Γνωρίζοντας ότι οι βιταμινικές ανεπάρκειες, είναι σχεδόν το αίτιο των περισσοτέρων ασθενειών, βλέπουμε πόσο καλά μας φροντίζουν αυτοί που έχουμε βάλει σαν διαχειριστές της περιουσίας μας και της υγείας μας.

Εδώ μπορούμε να δούμε γιά το οξειδίου του προπυλενίου (ΡΡΟ)

http://scorecard.goodguide.com/chemical-profiles/hazard-indicators.tcl?edf_substance_id=75-56-9

http://scorecard.goodguide.com/chemical-profiles/summary.tcl?edf_substance_id=75-56-9#hazards

και εδώ ο αγώνας των βιοκαλλιεργητών της  Καλιφόρνιας

http://www.realfoodhouston.com/2012/10/17/the-usda-ban-on-raw-almonds-is-a-food-freedom-issue-not-a-food-safety-issue/

Ευαγγέλου Μαριάννα

Βιοχημικός

πηγή

(Visited 111 times, 1 visits today)
Leave a Reply