Αὐτό τό παιδί πρέπει νά συνέλθῃ;

Ὁ λόγος γιὰ τὴν Μυρτούλα. 
Αὐτὸ τὸ παιδὶ ποὺ στὰ 15 του χρόνια, ἐξ  αἰτίας τῆς ὑπανθρωπίνου φύσεως ἑνὸς κτήνους, κατέληξε σὲ ἕνα κρεβάτι νοσοκομείου μὲ μηδενικὲς πιθανότητες νὰ ἐπανέλθῃ! 
Ἄλλως τέ, ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε, ἐάν αὐτό τό παιδί ἐπανέλθῃ, τότε ὑπό ποῖες συνθῆκες θά τό ἐπιτύχῃ; 
Θά ἔχῃ μία φυσιολογική ζωή ἤ ἀπό ἐδῶ καί πέρα θά εἶναι ἕνας νεκρός στό σῶμα κάποιου πού ἀκόμη ἀναπνέει;

Ἔχω πονέσει πολὺ γιὰ ἐτοῦτο τὸ πλᾶσμα. 
Ἡ ἀδικία ποὺ ὑπέστη ἡ ἰδία, μὰ καὶ ἡ οἰκογένειά της, μὰ κυρίως ἡ ἀδιαφορία καὶ ἡ σιωπὴ τῆς πολιτείας, θεωρῶ πὼς εἶναι ἡ ἀπαρχὴ πολλῶν κακῶν….
Ἴσως ἡ μεγαλυτέρα Ὕβρις ποὺ ἔχουμε ζήσει…
Ἴσως τὸ μεγαλύτερον ἔγκλημα ποὺ ἔχουμε διαπράξει…
Καὶ ὅλα τὰ ἐγκλήματα, ἀνεξαρτήτως τοῦ χρόνου, πάντα ἐπισύρουν τὴν Νέμεσιν….

Φιλονόη.

Δύσκολο να επανέλθει η 15χρονη Μυρτώ

Εχουν περάσει πάνω από τρεις μήνες από την ημέρα που σημάδεψε τη ζωή της, αλλά η 15χρονη Μυρτώ εξακολουθεί να δίνει μάχη για να επανέλθει πλήρως στη ζωή, μετά την επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο. Σύμφωνα με τον πατέρα της, η κοπέλα δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης και είναι αμφίβολο εάν θα συνέλθει. Όπως δήλωσε στον «Τύπο της Κυριακής» ο πατέρας της 15χρονης, η κόρη του «το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ανοίγει τα μάτια και να αναπνέει μόνη της. Αλλά δεν έχει συνείδηση». Η Μυρτώ έχει μεταφερθεί από το «Αττικό Νοσοκομείο» στο «Υγεία», με σκοπό να βρεθεί έπειτα σε κέντρο αποκατάστασης. Όμως, ο δρόμος που έχει μπροστά της είναι πολύ μακρύς και δύσκολος, αφού υπάρχουν πιθανότητες να μην επανέλθει ποτέ…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply