Βρὲ κακὸ μπελὰ ποὺ βρήκαμε μὲ τοὺς Ἑβραίους…

Βρὲ κακὸ μπελὰ ποὺ βρήκαμε μὲ τοὺς Ἑβραίους...Ἀπὸ τὴν μία δημιουργοῦν τέτοιες εἰκόνες στὴν Παλαιστίνη    φωτογραφία

κι ἀπὸ τὴν ἄλλην κόπτονται γιὰ τὸ ἐὰν θὰ ἤ δὲν θὰ ψηφίσουμε ἐμεῖς τὴν Χρυσὴ Αὐγή. 
 Τρέμουν ἕνα νέο ὁλοκαύτωμα, λένε, ἀλλὰ δημιουργοῦν ὁλοκαυτώματα στὴν Γάζα κι ἀφανίζουν τοὺς Παλαιστινίους. 
Ἐὰν δὲν κάνω λᾶθος, ἡ Γάζα ἀπὸ τὸ 1948 ἔως σήμερα ἔχει καταντήσει ἔτσι:

φωτογραφίαΒρὲ κακὸ μπελὰ ποὺ βρήκαμε μὲ τοὺς Ἑβραίους...1

λόγῳ τῶν δικῶν τους παρεμβάσεων.
Ἔχουν λοιπόν πρόβλημα μνήμης; Πρόβλημα κοινῆς λογικῆς; Ἤ εἶναι μόνον τῆς φιλοσοφίας «τά ἐμά ἐμά ἀλλά καί τά ἐσά ἐμά»; 

Διαβᾶστε κείμενον ποὺ βρῆκε ὁ Jack Athens ἐδῶ καὶ κρατηθεῖτε ψύχραιμοι!!!

Ὄχι, δὲν συμπαθῶ ἤ ἀντιπαθῶ τὴν Χρυσὴ Αὐγή. Μοῦ εἶναι ἀδιάφορος κάθε κομματικὸς σχηματισμός! 
Ἀρνοῦμαι ὅμως ἀφ’ ἑνὸς νὰ δέχομαι ὑποδείξεις ἀπὸ τοὺς μεγαλυτέρους ἐγκληματίες τοῦ πλανήτου, γιὰ τὸ ποιὸ εἶναι τὸ ἠθικὸν καὶ δίκαιον, κι ἀφ΄  ἑτέρου ἀρνοῦμαι νὰ κρίνουν αὐτοί, οἱ ἄσχετοι, τὸ τὶ θὰ κάνω ἐγὼ μέσα στὴν χώρα μου!
Δική μου εἶναι ἡ Χρυσὴ Αὐγή.
Τὴν βράζω καὶ τὴν τρώω. Ἀλλὰ θὰ τὸ κάνω μόνη μου, ὅ,τι θὰ ἀποφασίσω νὰ  κάνω!
Αὐτὴ ἡ μανδάμ, καθῶς καὶ ὅλη της ἡ φυλή, στὰ τῆς …καμήλας τους!

Ἄει σιχτίρ… Σούργελα… Ἔ σούργελα!

Φιλονόη.

 Υ.Γ. Τὸ ἄρθρον δὲν τὸ διάβασα ἀπὸ τὴν πηγή του, διότι τὰ γαλλικά μου εἶναι μᾶλλον …ἀνύπαρκτα μετὰ ἀπὸ τόσα χρόνια ἀχρηστίας! Ἐμπιστεύθηκα τὸν Jack.

Ελλάδα – Η Εβραϊκή κοινότητα σε αναζήτηση υποστήριξης για την καταπολέμηση των νεο-Ναζί

Διαμαρτυρόμαστε, προσπαθούμε σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχει αντισημιτισμός, αλλά αυτό είναι μια σταγόνα στον ωκεανό.
 
Για το Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, η κινητοποίηση θα πρέπει να είναι – επίσης -και πέρα από τα σύνορα.
 
Το νέο-ναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή συγκέντρωσε  την περασμένη άνοιξη το  6,9% των ψήφων, το οποίο του επέτρεψε να πάρει 18 έδρες σε ένα κοινοβούλιο από 300 μέλη.
 
Αλλά το χειρότερο έπεται, αν πιστέψουμε μια έρευνα που διεξήχθη στα τέλη Οκτωβρίου, η οποία δείχνει ότι σε περίπτωση εκλογών σήμερα, το 14% των ψήφων θα ριχνόντουσαν  στο όνομά της, το οποίο θα την καθιστούσε στο τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα.
 
Ο συντελεστής των θετικών γνωμών προς αυτή, ανέβηκε από το 12% το Μάιο στο 22% τον Σεπτέμβριο.
 
Ακόμη και αν η μετεωρική πολιτική άνοδος της Χρυσής Αυγής επωφελήθηκε από πέντε έτη οικονομικής ύφεσης, μιας μαζικής ανεργίας και ό, τι οι υποστηρικτές της θεωρούν διεθνή ταπείνωση της Ελλάδας και η προδοσία της από τους Έλληνες πολιτικούς, η αντισημιτική ρητορική της Χρυσής Αυγής είναι πανταχού παρούσα στην ομιλία της: διαβάζοντας ένα απόσπασμα από την αντισημιτική πλαστογραφία “Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών”, στο Κυνοβούλιο από ένα μέλος του κόμματος, μπροστά από ένα ακροατήριο βουλευτών σιωπηλό και αδιάφορο, είναι ένα εντυπωσιακό παράλληλο με την  άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία της Βαϊμάρης μαστίζομενη από παρόμοιους παράγοντες: την οικονομική καταστροφή και την ταπείνωση της Συνθήκης των Βερσαλλιών.
 
Για τα υπόλοιπα, τα πάντα είναι εκεί: η σημαία με τη σβάστικα, οι επιθέσεις κατά των μεταναστών από συμμορίες μελανοχιτώνων κακοποιών, ιδεολογία που υποστηρίζει την ανωτερότητα της ελληνικής «φυλής», άρνηση της ύπαρξης των θαλάμων αερίων και του Ολοκαυτώματος, Ναζιστικός χαιρετισμός, διατριβές εναντίον του Ισραήλ το κράτος “τρομοκράτη και σιωνιστή” …
 
Για τους 5000 Εβραίους μιας κοινότητας που έχει δει τα τρία τέταρτα των μελών να χάνονται στο Ολοκαύτωμα, ο αντίκτυπος είναι τεράστιος.
 
Όσοι επέζησαν, συχνά χάρις στο θάρρος, ανώνυμων Ελλήνων δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν να ξαναδούν στη διάρκεια της ζωής τους, ένα ελληνικό νεο-ναζιστικό κόμμα να υποστηρίζεται από τους Έλληνες.
 
 
Οι ηγέτες της Κοινότητας είναι επί ποδός πόλεμου και ψάχνουν με κάθε τρόπο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τους εγγενείς κινδύνους της ανόδου του νεο-ναζιστικού κόμματος.
 
Για τον διευθυντή του Εβραϊκού Μουσείου στην Ελλάδα, Ζανέτ Μπατιννού, ο  πρώτος μοχλός δράσης περνά μέσω της εκπαίδευσης της νεολαίας.
 
“Πρέπει να τους διδάξουμε να σκέφτονται για τον εαυτό τους”, συνιστά.
 
Τα προγράμματα του Μουσείου, απευθυνόμενα τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές, έχουν σκοπό να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν την κληρονομιά και την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα, πριν και μετά το Ολοκαύτωμα.
 
Μια περιοδεύουσα έκθεση ανεβασμένη σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, επέτρεψε την αποστολή 24 Ελλήνων καθηγητών στη Διεθνή Σχολή Σπουδών του Ολοκαυτώματος στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος Yad Vashem και στο μουσείο της Ιερουσαλήμ.
 
Ο Δαυίδ Σαλτιέλ, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ελλάδα, δίνει έμφαση στο διάλογο με την κυβέρνηση και τα παραδοσιακά πολιτικά κόμματα για να τους ενθαρρύνει να λάβουν μια πιο σκληρή στάση έναντι της προπαγάνδας και των δράσεων της Χρυσής Αυγής.
 
Όμως, λόγω του σχετικά μικρού μεγέθους της εβραϊκής κοινότητας της χώρας, οι ηγέτες της γνωρίζουν ότι δεν μπορουν να αγωνιστούν μόνοι τους.
 
 
Μετά από μια πρώτη κίνηση από πολλούς Έλληνες και εξέχοντες πολιτικούς να ελαχιστοποιηθεί η αύξηση της άκρας δεξιάς – θεωρώντας ότι είναι μια αντανακλαστική αντίδραση στην οικονομική κρίση της χώρας χωρίς πραγματική ταύτιση με τη φασιστική ιδεολογία- πρώτα θετικά σημάδια φαίνεται να αναδύονται.
 
Ο Χάγκεν Φλάϊσερ, καθηγητής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αυστριακής καταγωγής εμπειρογνωμόνων σχετικά με το Ολοκαύτωμα και τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, αλλά χωρίς να είναι ο ίδιος Εβραίος, οργάνωσε μια δημόσια εκδήλωση για την αντίσταση στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.
 
Ενθαρρύνει επιζώντες του Ολοκαυτώματος για να πουν την ιστορία τους και προτρέπει εφημερίδες, πανεπιστήμια και τους πολιτικούς να «ανακατευτούν».
 
 
Τον περασμένο Οκτώβριο, το Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας τριών μελών του κόμματος που κατηγορούνται για επίθεση εναντίον μεταναστών.
 
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας για την καταπολέμηση της ρατσιστικής βίας.
 
Το πιο σημαντικό, η δήλωση του επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδα, του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου II: “Η Εκκλησία αγαπά όλους τους ανθρώπους, είπε, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι μαύροι, άσπροι ή μη-Χριστιανοί.”
 
Ο Δαυίδ Σαλτιέλ βλέπει μια αχτίδα ελπίδας: “Αν ενωθούμε όλοι να βάλουμε τα πράγματα με το σωστό τρόπο, μπορεί να κάνει τη διαφορά», προεξοφλεί.
 
“Τέλος πάντων, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε, επιμένει η Ζανέτ Μπαττινού. Αρκετές μικρές πηγές δεν μπορεί παρά να σηκώσουν ένα μεγάλο παλιρροϊκό κύμα στο σκοτεινό ωκεανό του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.”
πηγή ὁ Jack Athens ἐκ τοῦ Φιλοτιμία.
(Visited 23 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Βρὲ κακὸ μπελὰ ποὺ βρήκαμε μὲ τοὺς Ἑβραίους…

  1. Ἡ χρυσὴ Αὐγή πάλι ποῦ κολλάει ἐδῶ Φιλονόη; Ἀκόμη νὰ ἀντιληφθῆς ὅτι τὴν ὅποιαν ἰδεολογίαν της τὴν ἔχει πρὸ πολλοῦ ἀπεμπολήσει διὰ νὰ βολευθῆ οἰκογενειακῶς εἰς τὸ “μπουρδέλο¨; ὑπάρχουν ὅμως ἐκεῖνοι οἱ ὁποῖοι διατηροῦν τῆν ἰδεολογίαν των. Διατὶ δὲν ἀναφέρεσαι εἰς αὐτούς; Σώνει καὶ καλὰ νὰ γινώμεθα ἀθύρματα τοῦ State Departement καὶ τοῦ καθενός κερατᾶ;

    • Δὲν κολλάει σὲ ἐμέναν. Σὲ αὐτοὺς κολλάει Νικόλαε.
      Εἰς τοὺς ὁποίους ὅμως δὲν ἐπιτρέπω δικαίωμα λόγου, διότι ἁπλούστατα δὲν τοὺς πέφτει λόγος.

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τόν φασισμό πολεμοῦν οἱ Οὐκρανοί; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply