Ἀπάντησις στὴν καταγγελία γιὰ τὸν Σώρρα.

 

Ἀπάντησις στὴν καταγγελία γιὰ τὸν Σώρρα.φωτογραφία

Αγαπητέ φίλε/η,

Η ανησυχία σου όπως και εκείνη και άλλων συνελλήνων μου δίνει ελπίδα. Ωστόσο οφείλουμε να εξετάζουμε ενέργειες και προθέσεις με ανοιχτό μυαλό βασισμένοι σε γεγονότα και να μην αρκούμαστε σε υποκειμενικές κρίσεις και παραδοχές.

 Δεν συμφωνώ στην άποψή σας ότι είμαστε τώρα ελεύθεροι; Το μόνο σίγουρο είναι ότι σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονται σκλαβωμένοι. Με την Τρόϊκα να δίνει εντολές στην οσφυοκάμπτουσα Κυβέρνηση; Με τον Ράϊχενμπαχ να «συμβουλεύει»-ελέγχει τους Υπουργούς; Με τον Προβόπουλο ως εκπρόσωπο του στυγνού Παγκόσμιου Τραπεζικού Συστήματος να διατάσσει τους υπουργούς και να καταθέτει νομοσχέδια;, Με τον Φούχτεν να επισκέπτεται και να ελέγχει τις ανά την χώρα Περιφέρειες; Με την κατάργηση στην πράξη του νόμου προστασίας των προσωπικών δεδομένων; Με τον βιασμό που καθημερινά δέχονται οι ατομικές και οι Δημοκρατικές ελευθερίες;

Άλλωστε νομίζω ότι και τώρα το Παγκόσμιο Τραπεζικό Σύστημα και τα πρόσωπα που μνημονεύεις βρίσκονται πίσω από αυτό, έχουν φέρει τις χώρες της Ευρώπης στην ίδια σχεδόν δεινή κατάσταση με την χώρα μας.

Γιατί άραγε ένα σύστημα που σήμερα ελέγχει πλήρως την Κυβέρνηση και δανείζει την χώρα με 3,5% και μάλιστα όταν πρόκειται για βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια με 9-11% να επιθυμεί έστω και μέσω άλλου «δικού τους ανθρώπου» να μας δανείσει με 0,5%. Κάνετε και αυτόν τον λογαριασμό για να δείτε τα τεράστια ποσά που θα χάσουν.

Παράλληλα υπάρχει και το δάσος. Είναι ο θαλάσσιος και στεργιανός ορυκτός πλούτος τον οποίο ορέγεται το παραπάνω σύστημα. Και ο ήλιος μας και η θάλασσά μας.

Από τα σημερινά πραγματικά δεδομένα προκύπτει ότι θα δανειζόμαστε με 3,5-11%, ήδη μας έχουν «φτιάξει» πρόγραμμα «εξόδου από την κρίση» μέχρι το 2056, ενώ σύμφωνα με την άποψη συναδέλφων οικονομολόγων, μας οδηγούν σε τουλάχιστον 130 χρόνια οικονομική εξάρτηση και παράλληλα θα χάσουμε τον ορυκτό πλούτο μαζί και την εθνική κυριαρχία. Εξάλλου προσπαθούν να ελέγξουν μεταξύ άλλων και την διατροφική αλυσίδα και αυτό ακόμη το νερό!

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να μας εντάξουν στον Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης όπως ψηφίστηκε στις 4-Οκτωβρίου του 2012, οπότε και θα ξαναζήσουμε την Βαυαροκρατία μέσω της τοποθέτησης στρατού Ευρωπαίων επιτρόπων στην χώρα, ενώ δίδεται το δικαίωμα σε χώρες με ομοσπονδιακή συγκρότηση (βλέπε Γερμανία) να προσαρτήσουν Περιφέρειες της Ελλάδας στα εδάφη τους. Βλέπετε δεν είναι τυχαίο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν λέγεται πλέον Ευρώπη των Κρατών αλλά Ευρώπη των Περιφερειών. Εάν συμβεί το παραπάνω, ξεχάστε τα εθνικά σύνορα, την εθνική γλώσσα, τον εθνικό πολιτισμό. Θα πρέπει να μάθετε Γερμανικά γιατί ο έφορος θα είναι Γερμανός. Οι πολιτισμοί θα σουποποιηθούν και τα σύνορα των κρατών θα «ελαστικοποιηθούν».

Αντίθετα με  όσα αναφέρει η END και ο Α. Σώρρας, θα μας δανείσουν τα 600 δις με 0,5% επιτόκιο για 100 χρόνια. Σε παλαιότερη συζήτηση έχει αναφέρει ότι ο χρόνος μπορεί να παραταθεί αν η χώρα δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει το δάνειο. Παράλληλα παραιτείται από τις προϋποθέσεις που έχει θέσει για την αποδέσμευση του λογαριασμού και ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση να θέσει δικές της προϋποθέσεις. Μέχρις στιγμής δεν ζητά εγγυήσεις, ούτε θέτει ως προϋπόθεση να διέπει την όποια σύμβαση υπογράψει με το κράτος το Αγγλικό Δίκαιο.

Επιτρέψτε μου να πω ότι ως Έλλην και σύμφωνα με τα παραπάνω με συμφέρει καλύτερα ο Σώρρας.

Όσον αφορά τα περί «ξεπλύματος» και «μαύρου χρήματος» δεν είναι εφικτά. Σύμφωνα με την διεθνή πρακτική, κάθε εισροή προς κράτη (είτε είναι δανεισμός από άλλα κράτη είτε από ιδιώτες), ελέγχεται πρωτίστως αν τα χρήματα ή τα ομόλογα έχουν κατατεθεί  στον σχετικό λογαριασμό του κράτους, η προέλευσή τους και ακολούθως το κράτος προβαίνει στην αποδοχή τους. Στην συνέχεια και στην περίπτωση ιδιωτών η απόρριψη της προσφοράς π.χ. του Α. Σώρρα μπορεί να γίνει και με ανακοίνωση χωρίς να είναι απαραίτητη η έκδοση εγγράφου. Σας θυμίζω ότι με μία τέτοια ανακοίνωση απορρίφθηκαν τον Ιανουάριο του 2010 και άλλες προσφορές από ιδιώτες ακόμη και από κράτη.

Δεν γνωρίζω από πού έλκετε την βεβαιότητα ότι είναι πράκτορας των Αμερικανών. Εγώ δεν το γνωρίζω. Αν έχετε κάποια σίγουρη πηγή καλό είναι να την αναφέρετε για να αφυπνίσετε και εμάς τους ρομαντικούς.

Εν κατακλείδι, ακόμη και αν κάποιες από τις ανησυχίες σας αποδειχθούν βάσιμες και πάντα  σε σύγκριση με την σημερινή πραγματικότητα και τον σχεδιασμό όπως τον γνωρίσουμε, προτιμώ την λύση Σώρρα ως την λιγότερο κακή. Αρκεί τα πράγματα να είναι όπως τα περιγράφει τώρα.

Για τα περί «επενδυτού» καλό είναι να ξανακούσετε την εκπομπή.

Στα λοιπά, περί απραγίας των Ελλήνων απέναντι στην σημερινή κατάσταση, συμφωνώ μαζί σας.   

Ιωάννης Δέμος

Ἐπεὶ δὴ σέβομαι πάρα πολὺ τὸν Γιάννη Δέμο, καθῶς ἐπίσης καὶ τὴν γνώμη του, δημοσιεύω τὴν ἀπάντησιν-σχολιασμό του.
Ἐπίσης, γιὰ νὰ μιλᾶμε ἐπὶ ἴσοις ὅροις πάντα, ὅπως ἔδωσα βῆμα σὲ ἕναν ἄγνωστο, ἔτσι δίδω καὶ βῆμα σὲ κάποιον οἰκονομολόγο ποὺ συμπτωματικῶς γνωρίζω. (Δὲν θὰ μποροῦσα ἄλλως τὲ νὰ μὴν τὸ πράξω, διότι δὲν εἶμαι ὑπὲρ ἤ κατὰ τῆς END ἀλλὰ μόνον κατὰ  τῆς ἀτιμίας!!!)

Τὸ πρόβλημα μας λοιπὸν δὲν εἶναι ὁ Σώρρας ἀλλὰ τὸ ἐὰν θὰ παραμείνουμε σκλαβωμένοι.
Ἐπεὶ δὴ ἀγαπῶ πολὺ τὴν ἱστορία κι ἐπεὶ δὴ ἔχω συνείδησιν τοῦ τὶ σημαίνει σκλάβος, θὰ τολμοῦσα νὰ μᾶς θέλω ἐκ νέου τὸ ἐρώτημα: ἔχουμε πράγματι ἀπελευθερωθεῖ μετά τήν ἐπανάστασιν τοῦ 1821 ἤ κοροϊδεύουμε τούς ἑαυτούς μας; Μήπως μᾶς ἔχουν πείσει γιά μίαν ἀπελευθέρωσιν πού ούδέποτε ἔφθασε;

Ἀπόδειξις τοῦ ἰσχυρισμοῦ μου; 
Ποιός φυλακίστηκε; Ὁ Κολοκοτρώνης ἤ ὁ Κωλέττης; 
Ποιός πέθανε πάμπτωχος; Ὁ Νικηταρᾶς ἤ ὁ Μαυροκορδάτος;
Ποιός ἐπιβιώνει σήμερα; Ὁ ἄτιμος ἤ ὁ ἠθικός;

Εἶναι στάσις ζωῆς πλέον νὰ ἀποδεχόμαστε τὸ ἄδικον ὥς πραγματικότητα. 
Αὐτὸ πρέπει νὰ ἀλλάξουμε.

Ὅσο γιὰ τὸν Σώρρα…
Ἐὰν εἶναι ἀπέναντι, κι ὄχι μάζύ μας, συντόμως θὰ τὸ μάθουμε… Ἀκόμη κι ἐὰν καταφέρῃ νὰ μᾶς δέσῃ σὲ ἇρμα 100ετίας, ἀκόμη καὶ τότε θὰ τὴν φάῃ κι αὐτὸς καὶ τὰ ἀφεντικά του τὴν κλωτσιά… Ἀλλὰ ὄχι σὰν αὐτὲς ποὺ ἔπεφταν ἔως σήμερα… Ἐγὼ ἀναφέρομαι σὲ ἄλλες κλωτσιές… Κλωτσιὲς ποὺ ἀφήνουν μόνιμα σημάδια….. Ἀνεξίτηλα!!! 

Φιλονόη. 

(Visited 33 times, 1 visits today)
5 thoughts on “Ἀπάντησις στὴν καταγγελία γιὰ τὸν Σώρρα.

 1. Φαίνεται Φιλονόη ὅτι δὲν ἔχεις παρακολουθήσει ἐκ τοῦ σύνεγγυς τὴν περίπτωσιν Σώρας. Τέλος πάντων, ἁπλῶς ἐρώτησε τὸν ἐαυτόν σου. πρῶτον, ἄν εἶναι παραμύθια τὰ ὅσα λέγει ζημιώνει κανείς; καὶ ἄν ναὶ εἰς τί καὶ δεύτερον, ἄν εἶναι ἀληθὴς τότε ποῦ εἶναι τὸ πρόβλημα; Ἐδῶ ὑπάρχει μία εὔλογος σκέψις: Ἐὰν καὶ αὔριον ξεχρεώσει ἡ Ἑλλάς τὸ μόνον βέβειον εἶναι ὅτι μὲ τὰ μυαλὰ τὰ ὁποῖα φέρουν οἱ Ἕλληνες εἰς μίαν σεκαετίαν τὸ πολὺ θὰ εἴμεθα πάλι εἰς τὰ ἴδια. Εἰς τὸ συμβόλαιον τὸ ὁποῖον συνεδεύει τὴν κατάθεσιν τῶν 600 δις (εἰς ὁμόλογα τοῦ Ἀμερικανικοῦ δημοσίου) ὑπάρχουν ὅροι οἱ ὁποῖοι προβλέπουν καὶ αὐτό.
  Καὶ νὰ ἔλθω τέλος εἰς τὸν ἰδικόν σου προβληματισμὸν ὁ ὁποῖος βεβαίως δὲν εἶναι παράλογος. Εἰς ποῖον ἅρμα νὰ μᾶς δέσῃ; ἄν θέλης ἀνάλυσε τὸν συλλογισμόν σου αύτὸν διότι τὸν εὑρίσκω ὀλίγον τραβηγμένον. Σὲ δένει κάποιος εἰς κάποι ἄρμα διὰ νὰ κερδίσῃ κάτι. Αὐτὸς τὶ θὰ ἔχῃ νὰ κερδίσῃ;

   • Ναί, ἀλλὰ ὁ ὁ δανειστὴς ποῖος θὰ εἶναι; Διότι δάνειον μὲ ἐπιτόκιον 0,5% καὶ μὲ ἐξώφλησιν εἰς 100 χρόνια δὲν εἶναι δάνειον. Ἐκτὸς καὶ ἄν ἐννοεῖς κάποιον ἄλλον ὁπότε ποῖος εἶναι αὐτός;

 2. @ NIKOLAOS:
  Γράφεις (Εἰς ποῖον ἅρμα νὰ μᾶς δέσῃ; ἄν θέλης ἀνάλυσε τὸν συλλογισμόν σου αύτὸν διότι τὸν εὑρίσκω ὀλίγον τραβηγμένον. Σὲ δένει κάποιος εἰς κάποι ἄρμα διὰ νὰ κερδίσῃ κάτι. Αὐτὸς τὶ θὰ ἔχῃ νὰ κερδίσῃ;)

  Όπως είπε και στην εκπομπή του βίντεο, εάν υπάρχουν στα τραπεζικά μας ταμεία έστω και 1 εκατομμύριο ευρώ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κυρυχτεί η οποιαδήποτε χώρα σε πτώχευση. Άποψή μου είναι ότι αυθαιρέτησε βάζοντας τα λεφτά μέσα, αν όντως τα έβαλε όπως λέει, και μάλιστα πρέπει να του καταλογιστεί και ΔΟΛΟΣ, ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ίσως, επειδή με μία πτώχευση ο μόνος χαμένος είναι η ευρωπαϊκή ένωση που θα καταρρεύσει και δεν θα πάρει φράγκο, ενώ η Ελλάδα έχοντας εθνικό νόμισμα θα ορθοποδήσει σε καθερό ελεύθερο πεδίο με καθαρό αέρα.
  Δεχόμενοι τα χρήματα εμείς, είναι σαν να αποδεχόμαστε την ύπαρξη χρέους που στην ουσία δεν υπάρχει, δεν χρωστάμε πια. Φεύγουμε από την Σκύλα και πέφτουμε στην Χάρυβδη, ενώ μπορούμε κάλλιστα να περάσουμε από πάνω τους κι όχι ανάμεσα.

  Αυτός τί θα έχει να κερδίσει;
  Μία ποδοσφαιρική ομάδα δεν ανήκει στους παίκτες, ούτε στον προπονητή. Ανήκει στον ιδιοκτήτη. Κερδίζει ο ιδιοκτήτης. Ο Σώρρας είναι απλός παίκτης και αν θέλει να παραμείνει στην ομάδα πρέπει να παίξει το παιχνίδι του κάθε φορά καλά. Την ομάδα την ξέρεις, Οι διεθνείς τραπεζίτες, οι ίδιοι που μας είχαν τόσα χρόνια.

  Ο κύριος που έγραψε το παρόν άρθρο κάνει καλούς συλλογισμούς, αλλά μιάς και μας λέει τί θα διάλεγε και διαλέγει την λύση Σώρρα, μοιάζει σαν να διαλέγει μεγάλο ή μικρό μαστίγιο. Εγώ θα διάλεγα μηδέν από τα 2. Επειδή υπάρχει και η Ελλάδα μου, δηλαδή οι Έλληνες, δηλαδή εμείς. Κι άμα θέλουμε να μαστιγωθούμε το κάνουμε και μόνοι μας, δεν χρειαζόμαστε άλλους. Εμείς και μόνο εμείς μπορούμε να μας σώσουμε. Με το δικό μας νόμισμα και με την δουλειά μας.

 3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Χάσαμε καὶ τὴν ὁμολογία γιὰ τὰ συμβόλαια μὲ τοὺς Μαορὶ καὶ τὸν Μέγα Ἀλέξανδρο… | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply