Ἡ Νέα Ζηλανδία κατοικήθηκε πρό τῶν Μαορί ἀπό Ἕλληνες;

Ἡ Νέα Ζηλανδία κατοικήθηκε πρό τῶν Μαορί ἀπό Ἕλληνες;φωτογραφία

Ἔχω κατὰ καιροὺς δηλώσει πὼς πιστεύω σὲ ἕναν ἀρχαιότατον μέν, ἑλληνικότατον δέ, πολιτισμό, ποὺ κάποτε κυριαρχοῦσε. Λίγες πληροφορίες, ψήγματα μᾶλλον, ἀπὸ κείμενα κλασσικῶν, ἀπὸ κατὰ τόπους μυθολογίες, ἀπὸ σκόρπια κι ἄσχετα εὑρήματα… Πῶς θά μποροῦσαν νά συνδεθοῦν ὅλα αὐτά;

Ἐάν γιά παράδειγμα ὁ Ἐνρίκο Ματίεβιτς ἔχῃ δίκαιον, τότε ὅλη ἡ ἀμερικανικὴ ἤπειρος ἦταν κατοικημένη ἀπὸ Ἕλληνες.
Ἐὰν ἐπίσης κι ἄλλοι ἐρευνητές, ὅπως ἡ Ἐνριέτα Μέρτζ κι ὁ Γιόζεφσον, ἔχουν δίκαιον, τότε ἡ ἱστορία τῆς ἀνθρωπότητος, καθῶς ἐπίσης καὶ ἡ ἐπιρροὴ τοῦ Ἐλληνικοῦ πολιτισμοῦ, (ὄχι αὐτοῦ ποὺ γνωρίζουμε ὥς ἑλληνικὸ πολιτισμό!) πρέπει νὰ ταξειδέψῃ πολλὲς …χιλιετίες πίσω!!!
Πόσες; Ἄγνωστον!
Ἀλλὰ σίγουρα ἡ ἱστορία ποὺ γνωρίζουμε εἶναι ἐλάχιστον τμῆμα τῆς ἱστορίας τοῦ ἀνθρώπου ἐπὶ τῆς Γῆς.

Φιλονόη.

 

“Οι Έλληνες κατοίκησαν τη Ν.Ζηλανδία,πριν από τους Μαορί”,υποστηρίζουν 3 ερευνητές

Οι Έλληνες κατοίκησαν πρώτοι τη Νέα Ζηλανδία! Πριν ακόμα και από τους Μαορί! Τον μάλλον εξωφρενικό αυτό ισχυρισμό διατυπώνουν τρεις ερευνητές σε βιβλίο τους που παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες και παραθέτουν «στοιχεία» που «αποδεικνύουν» ότι δεν ήταν οι Μαορί, αλλά Έλληνες με Ισπανούς και Αιγύπτιους που εγκαταστάθηκαν πρώτοι στη Νέα Ζηλανδία!

    

Καθηγητής του πανεπιστημίου AUT, Πολ Μουν, απορρίπτει τον ισχυρισμό των τριών ερευνητών-συγγραφέων λέγοντας πως «δεν είναι αξιόπιστοι καθώς δεν έχουν σχέση με την ιστορία, την αρχαιολογία, την ανθρωπολογία και άλλες σχετικές επιστήμες».

    

Το αμφιλεγόμενο βιβλίο, με τίτλο To the End of the Earth (Ως την άκρη του κόσμου) με 378 σελίδες επιμελήθηκαν από κοινού οι ερευνητές Maxwell C Hill, Gary Cook και Noel Hilliam και απεικονίζονται αρχαίοι χάρτες, σχεδιασμένοι την προ Χριστού εποχή, και στους οποίους οι δημιουργοί σχεδίασαν με λεπτομέρεια την ακτογραμμή της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

    

Λαξευμένοι βράχοι, πέτρινα κτίρια και μνημεία, όλα αποδίδονται στους ευρωπαϊκής καταγωγής που ζούσαν στη Νέα Ζηλανδία, αιώνες πριν την άφιξη των Πολυνήσιων, λένε οι συγγραφείς του βιβλίου.

    

Τα τεχνουργήματα περιλαμβάνουν ένα πέτρινο γλυπτό που απεικονίζει ένα αρχαίο ελληνικό πλοίο που βρέθηκε στην Taupo, ένα πέτρινο πυλώνα με ένα ακριβή χάρτη των ακτών της Νέας Ζηλανδίας, όπου φαίνεται η Λίμνη Taupo, στο σχήμα που είχε κατά την πριν το 232μ.Χ. έκρηξη, και σκαλίσματα σε βράχους στο Raglan.


πηγή

(Visited 439 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἡ Νέα Ζηλανδία κατοικήθηκε πρό τῶν Μαορί ἀπό Ἕλληνες;

Leave a Reply