Ἔχουμε μεγαλύτερη δύναμι ἀπὸ αὐτὴν ποὺ πιστεύουμε!

Ἔχουμε μεγαλύτερη δύναμι ἀπὸ αὐτὴν ποὺ πιστεύουμε!Ἡ ἀγοραστική μας δύναμις εἶναι τέτοια ποὺ μπορεῖ νὰ κρατήσῃ ἤ ὄχι ζωντανὴ μία μεγάλη ἀγορά, ὅπως αὐτὴ τῆς Γερμανίας. Δὲν τὸ γνωρίζουμε, ἀλλὰ συμβαίνει!
Αὐτὸ φυσικὰ ποὺ ἐπίσης δὲν γνωρίζουμε, εἶναι πὼς ἡ κρίσις ὁδηγεῖ σταδιακὰ ὅλες τὶς χῶρες τοῦ Νότου, στὴν διακοπὴ ἀγορῶν ἀπὸ τὴν Γερμανία. Κάτι ποὺ φυσικά, δίχως νὰ τὸ συνειδητοποιοῦμε, ἀρχίζει καὶ κλονίζει τὴν οἰκονομία της.
Ἤδη τὸ ἔχουν καταλάβει…
Ἴσως ἐμεῖς νὰ βουλιάζουμε, ἀλλὰ σίγουρα μαζύ μας θὰ βουλιάξουν κι ἄλλοι…
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς ὅλα συγκοινωνοῦντα δοχεῖα εἶναι.
Δὲν γίνεται νὰ πεινᾷ ὁ γείτονας κι ἐμεῖς νὰ γλεντᾶμε… Δὲν γίνεται….

Φιλονόη.

Υ.Γ. Λυπᾶμαι γιὰ κάθε ἐργαζόμενοι ποὺ χάνει τὴν δουλειά του. Ἀλλὰ αὐτὰ τὰ πράγματα εἶναι πλέον ἄνευ ἐλέγχου… Κι ὅταν ὑποφέρῃ ὀ δικός σου ἄνθρωπος, ὅσο ἄνθρωπος κι ἐὰν εἶσαι, δὲν κυττᾶς τὸν γείτονα… Πρῶτα τὸν δικό σου φροντίζεις….

FT: Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου σταμάτησαν να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα!!!

   === Μία κίνηση ματ εκ μέρους των χωρών που δέχονται την οικονομική επίθεση, θέτοντας την Γερμανία μπροστά σε ένα τεράστιο οικονομικό εσωτερικό (και όχι μόνο) πρόβλημα, αφού η παύση πωλήσεων κλείνει γερμανικά εργοστάσια.
   === Σύμφωνα με τους γερμανικούς FT, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν σταματήσει να αγοράζουν γερμανικά προϊόντα –με αποτέλεσμα να καταρρέουν οι εξαγωγές της Γερμανίας, σε αυτές τις δύο χώρες.
   === Η απάντηση λοιπόν στις ηγεμονικές βλέψεις της καγκελαρίου είναι «πρακτικές» και μετρήσιμες – γεγονός που μας κάνει να αναρωτιόμαστε, γιατί εμείς δεν βλέπουμε με ποιόν τρόπο θα μπορούσαμε να αντιδράσουμε, ενισχύοντας παράλληλα την πατρίδα μας.
   === Προφανώς, η πολιτική των υποκλίσεων, οι δόσεις της ντροπής, η δουλικότητα και η «μαζοχιστική» αποδοχή των μέτρων εξαθλίωσης και λεηλασίας, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος διαμαρτυρίας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κατανοήσει πρώτιστα η Ελληνική κυβέρνηση, η οποία μάλλον “στρώνει χαλιά” στις γερμανικές βλέψεις προς την Ελλάδα.
   === Ίσως, εάν οι Έλληνες πολίτες περνούσαν σε μία σιωπηλή κατάργηση αγορών γερμανικών προϊόντων, να έστελναν ένα σαφές μήνυμα προς το Βερολίνο, αφού η κυβέρνηση της τριανδρίας Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, προφανώς δεν είναι διατεθειμένη να “περάσει” ένα μήνυμα αυτού του τύπου προς τον Ελληνικό λαό.
   === Αφού τα πάντα τα ορίζουν οι “αγορές”, τότε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτε εάν αποφασίσουμε να μην μετέχουμε σε αγορές γερμανικών προϊόντων.
   === Αφού το αδηφάγο τέρας που απειλεί την Ελλάδα είναι το χρήμα, ας το διαθέσουμε με “σοφία” όταν αγοράζουμε τα αγαθά πρώτης ανάγκης. Αφού οδεύουμε προς εξολόθρευση, ας χρησιμοποιήσουμε τους κανόνες των (εμφανών πλέον) αντιπάλων μας, εναντίον τους…..

πηγή

(Visited 10 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ἔχουμε μεγαλύτερη δύναμι ἀπὸ αὐτὴν ποὺ πιστεύουμε!

  1. Αὐτὸ μάλιστα Φιλονόη. Εἶναι πρότασις οὐσίας, ἀπολύτως ἐφικτὴ καὶ ἀποτελεσματική ἐὰν ἐφαρμοσθῆ Καὶ ἐσεῖς φίλοι μὴ λησμονεῖτε ὅτι ὑπάρχουνε καὶ ἄλλοῦ πορτοκαλιὲς ποὺ κάνουν πορτοκάλια. Ἐμπὸε λοιπὸν πεδίον δόξης λαμπρόν!!

  2. Το άσχημο τέλος ενός πετυχημένου (γερμανικού) έργου.
    Η Γερμανία, όσο κι αν οι τοκογλύφοι προπαγανδιστές και οι διάφοροι νεοναζιστές Άριοι τύπου Ρέσλερ προσπαθούν να το αποκρύψουν, αντιμετωπίζει προβλήματα, που είναι ανυπέρβλητα.Παριστάνει την πλούσια,ενώ ο γερμανικός λαός περνάει δύσκολα.Παριστάνει την πλούσια, ενώ υπάρχουν άνθρωποι,οι οποίοι εργάζονται, για να πάρουν κάποτε 150 ευρώ σύνταξη. Παριστάνει την πλούσια,όχι επειδή διαθέτει πλούτο, αλλά επειδή δανείζεται με καλύτερους όρους από τους φτωχούς,και συνεχίζει να πουλάει.Θεωρητικά πλούσια, πρακτικά χρεωμένη μέχρι τον λαιμό.Μέχρι να φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να εξυπηρετεί το χρέος της και να μπει και η ίδια στον σωρό με τους υπόλοιπους.
    Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντως.
    Η Γερμανία όχι απλά δεν έγινε ποτέ πηγή πλούτου για την Ελλάδα,αλλά με τη χυδαία πολιτική της έγινε πληγή χρεών γι’ αυτήν. Η γερμανική κρατική πολιτική σε συνδυασμό με την απληστία των γερμανικών εταιρειών έγιναν η αιτία να καταχρεωθεί η Ελλάδα με αναίτιες και υπερκοστολογημένες αγορές και να οδηγηθεί στη σημερινή αθλιότητα. Άβουλες μαριονέτες θα καταντήσουν οι γερμανοί στα χέρια μιας μοίρας, η οποία ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αποφάσισε να δείξει και σ’ αυτούς το σκληρό της πρόσωπο.Πράγματι έχουμε μεγαλύτερη δύναμη απ’ αυτή που πιστεύουμε.

Leave a Reply