Ἡ ὀπισθοδρόμησις τοῦ ἀραβικοῦ κόσμου

Ἡ ὀπισθοδρόμησις τοῦ ἀραβικοῦ κόσμουΕὐτυχῶς πού ἔκαναν κι αὐτοί τήν ἐπανάστασί τους καί πᾶνε ἀπό τό κακό στό χειρότερο. Κάποιοι δέν θέλουν νά τούς ξυπνήσουν. Ἔτσι μποροῦν νά ἐφαρμόσουν τά σχέδια τους στήν περιοχή μέσω τοῦ ἐλέγχου τῶν ἀραβικῶν πληθυσμῶν. 

Μέ ἐργαλεῖο τόν σκοταδισμό τοῦ ἰσλάμ προωθοῦν τίς κοινωνίες τοῦ μουσουλμανικοῦ κόσμου στό χθές καί στόν ζόφο.

Ἴσως, γιά αὐτό τούς στέλνουν κι ἐδῶ. Μέ τό ῥυθμό πού ἀναπαράγονται θά ἔχουν σύντομα ἀποτελέσματα οἱ «ἰσχυροί τῆς γῆς»…….

Μινώταυρος

Αυτοανακηρύχθηκε σε Φαραώ ο Μόρσι

ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

Την Παρασκευή το βράδυ, αιγύπτιοι διαδηλωτές έστησαν 300 σκηνές στην πλατεία Ταχρίρ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις υπερεξουσίες του προέδρου Μόρσι. Η συγκέντρωση διαλύθηκε βίαια με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

*Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα την Τρίτη το απόγευμα

Με προεδρικό διάταγμα, ο Μοχάμεντ Μόρσι αυτοανακηρύχθηκε απόλυτος άρχοντας της Αιγύπτου. «Πραξικόπημα» χαρακτήρισε την κίνηση αυτή η αντιπολίτευση, ενώ η αστυνομία διέλυσε τις αυθόρμητες διαδηλώσεις των Αιγυπτίων στην πλατεία Ταχρίρ. Ο αιγύπτιος πρόεδρος με το διάταγμα αυτό απαγορεύει κάθε απόφαση κατά των προεδρικών διαταγμάτων, των νόμων και των αποφάσεών του, καταργώντας με συνοπτικές διαδικασίες το ρόλο του κοινοβουλίου. Ακόμη προβλέπει ότι κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να διαλύσει τη Συντακτική Συνέλευση, η οποία καταρτίζει το νέο σύνταγμα της Αιγύπτου, ούτε την Άνω Βουλή, δύο σώματα στα οποία κυριαρχούν οι ισλαμιστές του Μόρσι.
Την Παρασκευή το βράδυ, οι διαδηλωτές έστησαν 300 σκηνές στην πλατεία Ταχρίρ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις υπερεξουσίες του προέδρου Μόρσι, που είχαν ανακοινωθεί την προηγούμενη μέρα. Η συγκέντρωση διαλύθηκε βίαια με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Την ίδια στιγμή διαδηλωτές πυρπόλησαν τα γραφεία του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, της πολιτικής πτέρυγας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αλεξάνδρεια, στο Σουέζ, στην Ισμαϊλίγια και στο Πορτ Σάιντ, ενώ παραιτήθηκε ένας σύμβουλος του Μόρσι, ο χριστιανός Σαμίρ Μόρκος, δηλώνοντας: «Αποφάσισα να παραιτηθώ γιατί ο πρόεδρος και οι αξιωματούχοι της προεδρίας δεν με ενημέρωσαν πριν εκδοθεί το διάταγμα αυτό. Το πληροφορήθηκα από την τηλεόραση».
«Ανησυχούμε πολύ για τις σοβαρές επιπτώσεις του διατάγματος αυτού στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κράτος δικαίου στην Αίγυπτο», δήλωσε ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστού του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Νάβι Πιλάι. Να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες στη χώρα, για τις οποίες έχει δεσμευτεί, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ. Παρά τις έντονες αντιδράσεις ο νέος Φαραώ, Μόρσι, εμμένει στην απόφασή του για την οποία δήλωσε ότι «έχει στόχο την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα». 

πηγή

 

(Visited 16 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ἡ ὀπισθοδρόμησις τοῦ ἀραβικοῦ κόσμου

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἡ ὀπισθοδρόμησις τοῦ ἀραβικοῦ κόσμου « Φιλονόη καὶ φίλοι……

  2. Οὐδεμίαν ἐπανάστασίν των ἔκαμαν καὶ αὐτοὶ Μινώταυρε. Ἔξωθεν εἰσβολὴν ἐδέχθησαν ἀπὸ τὸν στρατὸν τῆς Νέας Τάξεως Πραγμάτων ὅπως δέχεται καὶ αὐτὴν τὴν στιγμὴν ἡ Συρία ἡ ὁποία ὅμως χάρις τὴν βοήθειαν τῶν Ρώσων ἐξακολουθεῖ καὶ ἀνθίσταται. Μονάδες τοῦ αὐτοῦ στρατοῦ μὲ βαρύτατον ὁπλισμὸν στρατοπεδεύουν καὶ εἰς τὴν Ἑλλάδα. Ἐὰν θὰ ἀποφύγωμεν καὶ ἐμεῖς τὴν αὐτὴν τύχην ἐξαρτᾶται ἀπὸ τὴν ἀντοχὴν τῆς Συρίας, τὴν βούλησιν τῆς Ρωσίας, ἀλλὰ πρωτίστως τὰ μυαλὰ τὰ δικά μας!!.

Leave a Reply