Οἱ Ῥῶσσοι ἀποχωροῦν ἀπὸ τὴν Μεσόγειο!

Οἱ Ῥῶσσοι ἀποχωροῦν ἀπὸ τὴν Μεσόγειο!

 

Τώρα ατό εναι καλό κακό; Καί γιατί;
Διάβαζα πς χουν πάρει τν γουσα γι τ δικά τους χωράφια κα πς πλέον δν τίθεται θέμα παρουσίας τους στ  χωρικκενα δατα πο ατν τν στιγμ κυριολεκτικς βράζουν, μ κίνδυνο ν καον, πλες τς ρέξεις πο κυκλοφορον λεύθερες ν τν πλανήτη. 
Τ τ θ συμβ στν περιοχ εναι κόμη γνωστο. λλ δυστυχς δν διαφαίνονται ο καλλίτερες τν προθέσεων. 
σως πράγματι νπετεύχθ συμφωνία… λλά ποιά εναι καί ποιούς ξυπηρετε;

Στν Γάζα πάντως τ γεγονότα τρέχουν…. Στν Συρία κόμη συγκρούονται οντίρροπες δυνάμεις. Στν πόλοιπη Μέση νατολλα παίζονται κα στν Τουρκία ο Κορδοι δομον τ δικό τους κράτος. 
Γι ν δομε…
Καλς κάνουν πού ποχωρον, χι;

Φιλονόη.

Αποχώρησε ο ρωσικός Στόλος από την Α.Μεσόγειο – Όλα τα πλοία ΒΑ της Αμοργού, τώρα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ

Mε μία κίνηση που μπορεί να σημαίνει πολλά, η Ρωσία απέσυρε ολόκληρη την μικτή Μοίρα πολεμικών και αποβατικών από την Α.Μεσόγειο και αυτή την στιγμή και τα έξι πλοία του ρωσικού Ναυτικού πλέουν ανατολικά της Αμοργού και βόρεια της Αστυπάλαιας, σε μια νηοπομπή από αυτές που σπάνια βλέπουμε πλέον στο Αιγαίο.

Όπως χθες αποκάλυψε το defencenet.gr το μεγαλύτερο καταδρομικό του κόσμου το “Moskva” εκτοπίσματος 12.500 τόνων, το αντιτορπιλικό “Smetliviy” (κλάσης Kashin-στην φωτογραφία που βλέπουμε), και το πετρελαιοφόρο Ivn Bubnov ήδη είχαν συγκλίνει βόρεια της Καρπάθου, αλλά είχαν αφήσει πίσω του τα άλλα τρία σκάφη το αποβατικό SARATOV (Νο 150), το δεύτερο αρματαγωγό“Novocherkassk” και το θαλάσσιο ρυμουλκό MB-304

Αυτή ήταν η τακτική κατάσταση χθες το μεσημέρι. Μέσα σε 24 ώρες όμως και τα τελευταία τρία σκάφη αποχώρησαν από την Α.Μεσόγειο, πέρασαν νότια της Κύπρου, εισήλθαν στον δίαυλο Καρπάθου-Ρόδου και ενώθηκαν με τον υπόλοιπο ρωσικό στόλο.

Αυτή την στιγμή και τα έξι ρωσικά σκάφη βρίσκονται σε έναν “πάγκο” βόρεια της Αστυπάλαιας και ΒΑ της Αμοργού. Γενικά κινούνται αργά, αλλά με σταθερή πορεία βόρεια και φαίνεται ότι επιστρέφουν στα Στενά. Ήδη έχουν δώσει αναγγελία εισόδου στα Δαρδανέλια μεταξύ 03-06 Δεκεμβρίου.

Είναι η πρώτη φορά, πάντως από το 1990 που τόσο μεγάλος αριθμός ρωσικών σκαφών διαπλέει το Αιγαίο, συγκεντρωμένος, ένδειξη ότι ο ρωσικός Στόλος έχει ανακτήσει σημαντικό μέρος των επιχειρησιακών ικανοτήτων που είχε ο σοβιετικός. 

Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε τι σημαίνει για τις εξελίξεις στην Συρία, η αποχώρηση του ρωσικού Στόλου (μένει να φανεί αν είναι προσωρινή ή αν θα αντικατασταθούν από άλλα πλοία αυτά που αποχωρούν τώρα).

Κατ’αρχήν το βέβαιο είναι ότι δεν θα έχουμε εκκένωση των ρωσικών βάσεων, τουλάχιστον άμεσα. Σίγουρα θα θα έχουμε ούτε έναρξη επιχειρήσεων άμεσα. Οι συνομιλίες με τους δυτικού (βασικά με τις ΗΠΑ) φαίνεται ότι έχουν εκτονώσει την κατάσταση. Προέβησαν σε προβολή ισχύος ακόμα και στις ακτές της Γάζας (!) εκεί που ούτε ονειρευόντουσαν ότι μπορούσαν να το κάνουν μετά το 1990.

Πίσω στην Συρία έχουν μείνει περίπου 2000 Ρώσοι, σύμβουλοι και πεζοναύτες, σίγουρα όχι για να παραδοθούν στο ΝΑΤΟ ή στους ισλαμιστές αντάρτες. Μπορούμε να πούμε ότι “αποστολή εξετελέσθη”, αλλά τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί το περιεχόμενο της συμφωνίας…

πηγή

(Visited 15 times, 1 visits today)
Leave a Reply