Στὸ τέλος θὰ χρωστᾶμε στὴν Ἀλβανία καὶ τὴν ἐπανάστασι τοῦ 1821!!!

Στὸ τέλος θὰ χρωστᾶμε στὴν Ἀλβανία καὶ τὴν ἐπανάστασι τοῦ 1821!!!Λοιπόν, ἔχω ἕναν φίλο, Ἀρβανίτη, τΣΥΡΙΖΑῖο καὶ πολὺ παθιασμένο μὲ κάποια ζητήματα. Ἀποφεύγουμε νὰ συζητᾶμε γιὰ ζητήματα ἱστορίας, διότι εἶναι …Τσάμης! Κυριολεκτικῶς!
Ἔχω πολλὰ θέματα νὰ κουβεντιάσω μαζύ του, ἀλλὰ ὅταν φθάνω στὴν ἀναζήτησι ἀποδείξεων, γιὰ τὰ ὅσα ἰσχυρίζεται, δὲν γίνεται διάλογος, τῆς κραυγῆς γίνεται…
Ἐὰν λοιπὸν ὁ φίλος μου διαβάσῃ τὴν παρακάτω ἀνάρτησιν, θὰ ἀρχίσῃ νὰ χορεύῃ τὸν χορὸ τῆς βροχῆς.
Σκέπτομαι νὰ μὴν τοῦ χαλάσω τὸ χατήρι.
Ἐπισης σκέπτομαι νὰ τοῦ στείλω τὸν Βερέμη καὶ τὸν Τ(σ)ατσόπουλο νὰ χορέψουν παρεούλα.
Τί λέτε;
Θά τά καταφέρουν νά μᾶς …κατουρήσουν;

Φιλονόη. 

Επίθεση Ελλήνων σε παραγωγό φιλο-αλβανικού ντοκιμαντέρ για το 1821

Οι Έλληνες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο κτήριο που έχει παραχθεί τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «1821».

Η σειρά του ντοκιμαντέρ έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση και οι διαμαρτυρόμενοι επιτέθηκαν στους υπαλλήλους που εργάστηκαν για αυτό το ντοκιμαντέρ κατηγορώντας τους για διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας.

«Τώρα οι Αλβανοί έχουν στα χέρια τους αυτό που ήθελαν για να συνεχίσουν την προπαγάνδα τους και τα σχέδιά τους για μια Μεγάλη Αλβανία …», αναφέρει η αλβανική εφημερίδα Shekulli στην On Line έκδοσή της.

Στὸ τέλος θὰ χρωστᾶμε στὴν Ἀλβανία καὶ τὴν ἐπανάστασι τοῦ 1821!!!2
Μια τέτοια απάντηση δημοσιεύθηκε στην ελληνική εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για την ελληνική τηλεόραση του Sky που σε συμφωνία με την αλβανική καλωδιακή τηλεόραση μεταδίδει σε σειρές το ντοκιμαντέρ.

 

 

Σε μια εποχή που ο αλβανικός εθνικισμός αυξάνεται καταπληκτικά – γράφει το αλβανικό κείμενο- ένα αμφιλεγόμενο τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του Sky στην Ελλάδα έχει ρίξει βενζίνη στη φωτιά.

Με τη σειρά του ντοκιμαντέρ «1821» παρουσιάζεται ότι οι Έλληνες ιστορικοί, αποδέχονται το γεγονός ότι οι πλέον εξέχοντες ηγέτες της Ελλάδας του 1800 ήταν Αλβανοί.

Το ντοκιμαντέρ έχει προκαλέσει συζήτηση σε κοινωνικά δίκτυα, όπου οι περισσότεροι Αλβανοί λένε ότι δεν είναι οι σημερινοί Έλληνες απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων, αλλά οι περισσότεροι είναι αρβανίτες.

Στην Ελλάδα και την Αλβανία έχει θερμανθεί το εθνικιστικό πνεύμα μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού  της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα  ότι η αλβανική επικράτεια αρχίζει από την Πρέβεζα και φθάνει μέχρι το Πρέσεβο, γράφει το δημοσίευμα.
(Visited 55 times, 1 visits today)
Leave a Reply