Δὲν χωρίζω, ἀλλὰ …«χωρίζω»!

Χωρίζω; Διαζύγιον;
Ναί, γιατί ὄχι;
Ἔτσι ὅπως πορευόμαστε, μᾶλλον ἀξίζει περισσότερο νὰ φαινόμαστε ἐπὶ ξύλου κρεμάμενοι, παρὰ μέσα σὲ οἰκογένειες.
Ἀφῆστε δὲ ποὺ τὰ οἰκογενειακὰ εἰσοδήματα εἶναι βαρυτάτης φορολογίας…
 Ἀφῆστε δὲ ποὺ τὰ περιουσιακὰ στοιχεῖα πλέον εἶναι κάτι ποὺ βάλλεται ἀπὸ κάθε πλευρά. 
Ἔχεις λοιπόν παιδιά καί εἶσαι ἄνεργος, ἄν κι ὁ σύντροφος ἐργάζεται;
Τί σημασία ἔχει ἐάν ὅλα ἔχουν καλῶς μεταξύ σας;
Προχῶρα γιὰ κάθε ἐνδεχόμενον σὲ μίαν αἴτησιν διαζυγίου καὶ ὅλα θὰ πᾶνε καλά!
Διότι κακὰ τὰ ψέμματα,  ὅσο μᾶς δουλεύουν αὐτοί, τόσο θὰ τοὺς δουλεύουμε κι ἐμεῖς…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Εἴπαμε, προέχει τῶν πάντων ἡ ἐπιβίωσις! 

Εικονικά διαζύγια στην Αλεξανδρούπολη.

 Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των αιτήσεων διαζυγίων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, έχοντας εδώ και καιρό ξεπεράσει κατά πολύ τις αιτήσεις που είχαν κατατεθεί το 2011. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» η αυξητική τάση στον αριθμό των διαζυγίων είναι τέτοια που προκαλεί προβληματισμό και υποψίες ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα διαζύγια είναι εικονικά, προκειμένου το ζευγάρι να διαφυλάξει είτε κάποιο ακίνητο, είτε να απαλλαχθεί από κάποια άλλη φορολογική επιβάρυνση. 

Το θέμα αυτό, ένα ακόμη σημείο των καιρών μας, μία ακόμη σοβαρή συνέπεια της οικονομικής κρίσης, έχει ήδη αναδειχθεί σε άλλες περιοχές της χώρας μας, με χιλιάδες ζευγάρια να παίρνουν μία τέτοια απόφαση, προσπαθώντας να επιβιώσουν…

Ο,τιδήποτε θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελαφρύνσεις από τα οικονομικά βάρη και όχι μόνο, φαίνεται ότι κάνουν κάποια ζευγάρια, ακόμα και να πάρουν…εικονικό διαζύγιο. Σύμφωνα με στοιχεία από διάφορες ΔΟΥ της χώρας, τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση στον αριθμό των πολιτών, οι οποίοι ζητούν την αυτοτελή φορολόγηση τους και τη διαγραφή του ΑΦΜ του/της συζύγου επικαλούμενοι ότι είναι σε διάσταση.

Το κέρδος που έχουν τα ζευγάρια που παίρνουν εικονικό διαζύγιο αφορά από το επίδομα της Πρόνοιας που μπορεί να αποκτά το δικαίωμα ο ένας εκ των δύο να λάβει, δηλώνοντας μικρό ή μηδενικό εισόδημα, μέχρι τα ευεργετήματα που έχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες. Όφελος μπορεί να υπάρχει και από το χαράτσι της ΔΕΗ, αφού οι άνεργοι έχουν καλύτερη μεταχείριση στην καταβολή του ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα να αποφευχθεί η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του ζεύγους. Το διαζύγιο-“μαϊμού” βοηθάει ακόμη στην εισαγωγή φοιτητή στη Φοιτητική Εστία, στη λήψη υποτροφίας, στην εγγραφή σε δημοτικό παιδικό σταθμό κ.α. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα συχνό, στα ζευγάρια που προσπαθούν να ωφεληθούν από το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, να προβαίνουν σε αίτηση διακοπής του γάμου τους, προκειμένου να διατηρήσουν τα όποια ακίνητά τους, εφόσον το δικαστήριο προστατεύει μόνο μία, την κύρια κατοικία από την κατάσχεση.

Όταν ο στόχος επιτευχθεί, οι δύο σύζυγοι δηλώνουν ότι συμφιλιώθηκαν και επανακαταθέτουν κοινή φορολογική δήλωση.

Πηγή: Εφημερίδα Γνώμη.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply