Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!

 

Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!1 Αὐτάρκεια!!!
Αὐτὸ εἶναι τὸ ζητούμενον!
Ὅμως ἐπεὶ δὴ οἱ τροφές μας εἶναι πρὸ πολλοῦ δηλητηριασμένες, καθῶς ἐπίσης καὶ οἱ ὀδοντόκρεμές μας μὲ φθόριον, καλὸ θὰ ἦταν νὰ μποροῦμε νὰ ἀναλάβουμε μόνοι μας τὴν στοματική μας ὑγιεινή.
Προσωπικῶς ἐδῶ καὶ χρόνια χρησιμοποιῶ ἁλατάκι καὶ σοδίτσα.
Ἀλλὰ οὐδόλως μοῦ κακοφαίνεται ἡ χρήσις τοῦ παρακάτω σκευάσματος.
Κάθε ἐπιτυχία σὲ ὅλους μας λοιπόν!

Φιλονόη.  

Σπιτική Οδοντόκρεμα

 
Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!2
 

Τι περιέχεται αλήθεια σε μια οδοντόκρεμα; 


Μπορούμε να αναγνωρίσουμε όλες τις ουσίες που αναγράφονται στα συστατικά τους; Έστω κι αν μπορούμε (που αμφιβάλω, εδώ δε μπορούμε να τις προφέρουμε καλά καλά..) ξέρουμε τις ιδιότητες αυτών των συστατικών;
Ποια είναι η κύρια αποστολή μιας οδοντόκρεμας;
Να καθαρίζει τη στοματική κοιλότητα; 

Από τί να την καθαρίζει; 
Μας βοηθάει όσο νομίζουμε το στοματικό διάλυμμα, ή μήπως τελικά δημιουργεί προβλήματα; Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!3Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!4


Μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι για να διασταυρώσετε πληροφορίες σχετικά, είναι εδώεδώ, κι εδώ.

Μπορούμε να φροντίσουμε τη στοματική μας υγιεινή χωρίς τόσα χημικά και ερεθιστικά συστατικά;Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!5

Μπορούμε να φτιάχνουμε μόνοι μας οδοντόκρεμα, η οποία θα είναι μεν και αποτελεσματική, και πιο ήπια με τα καλά μας βακτήρια που μας προστατεύουν, και τέλος, και πολύ πιο φτηνή από τις φίρμες που βρίσκουμε στην αγορά.

Συστατικά, (απλά-απλούστατα!)

• Πέντε κουταλάκια διττανθρακική (μαγειρική) σόδα
• Ένα κοφτό κουταλάκι αλάτι θαλασσινό ψιλοτριμμένο (πατήστε επάνω στην λέξη ”αλάτι θαλασσινό” για να φτιάξετε το δικό σας θαλασσινό αλάτι)
• Πέντε κουταλάκια φυτική γλυκερίνη (τη βρίσκετε στο φαρμακείο, κι έχει πάρα πολλές εφαρμογές)
• Δέκα σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, ή ευκάλυπτου, ή δυόσμου, ανάλογα με το άρωμα που σας αρέσει.

    Μισό κουταλάκι ζάχαρη στέβιας (προαιρετικά)

  • 2 σταγόνες Χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας (προαιρετικά)Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!6

Αν θέλετε να φτιάξετε παιδική οδοντόκρεμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο αιθέριο έλαιο μέντας, και λίγο από φράουλα ή άλλο φρούτο.Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!7Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!8Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!9Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!10Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!12Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!14Η διαδικασία είναι απλή:

Αναμειγνύετε τα υλικά σας σ’ένα μπωλάκι χρησιμοποιώντας τη γλυκερίνη για να πετύχετε την υφή της οδοντόκρεμας, και αποθηκεύετε σε μπουκαλάκι με στόμιο σταγονόμετρου, το οποίο θα κόψετε στο πάχος του στομίου του κλασικού σωληναρίου οδοντόκρεμας.

Αν τώρα το πρόβλημά σας είναι το υπόλευκο χρώμα του σμάλτου σας, καλό είναι να μην καταφύγετε σε αμφίβολες τεχνικές λεύκανσης αν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε με λιγότερο τοξικούς τρόπους. Αποφύγετε δια ροπάλου να φέρετε σε επαφή χυμό λεμονιού με το σμάλτο των δοντιών σας. Το λεμόνι λευκαίνει, αλλά αν ρίξετε μια σταγόνα μέσα σε φρέσκο γάλα, θα διαπιστώσετε αυτό που προκαλεί και στα δόντια: Καταστρέφει το ασβέστιο!Σπιτικὴ ὀδοντόκρεμα!15

 

Εναλλακτικά, μπορείτε δυο φορές την εβδομάδα να βουρτσίζετε τα δόντια σας με ένα μείγμα διττανθρακικής σόδας, με 2-3 σταγόνες υπεροξείδιο υδρογόνου. Το γνωστό μας οξυζενέ, δηλαδή, από το φαρμακείο. Προσοχή! Δεν αναφέρομαι στο οξυζενέ που αραιώνει της βαφές μαλλιών.
Αυτό δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε γιατί ξεθυμαίνει, αλλά μπορείτε να έχετε ένα βαζάκι σόδα δίπλα σ΄ένα μπουκαλάκι οξυζενέ, στο ντουλάπι του μπάνιου σας. Απλά βάλτε σόδα στην οδοντόβουρτσά σας, και στάξτε πάνω της οξυζενέ.

το πρόβλημά σας είναι η πέτρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διαλυμα που θα περιέχει 50% μηλόξυδο, και 50% νερό. Μπορεί να μην είναι η “‘εκρηξη δροσιάς” που βλέπετε στις διαφημίσεις, αλλά δεν προκαλεί και τις ζημιές που προκαλούν οι εκρήξεις..

http://pos-ftiaxnetai.blogspot.com

πηγή

(Visited 114 times, 1 visits today)
Leave a Reply