«Ταξιαρχίες δωρεάν ἐργαζομένων» προτείνει ὁ Πέτρος Δούκας!

«Ταξιαρχίες δωρεάν ἐργαζομένων» προτείνει ὁ Πέτρος Δούκας

 

Ἕνα ἕνα μᾶς τά ξεφουρνίζουν.  Ὅσο περισσότεροι ἄνεργοι, τόσο καλλίτερα γιά τά τσιράκια τῶν ξένων τοκογλύφων. Ὅπως οἱ μαῦροι στήν Ἀμερική πρίν ἀπό τόν ἐμφύλιο.

Αὐτὀ θέλετε; Μά τό ξέρουμε. Εἶναι ἡλίου φαεινότερον τίνων τά συμφέροντα ἐξυπηρετεῖτε. 

Μή μιλᾶτε πολύ γιατί ἐκτίθεστε. 

 

Μινώταυρος

Μεγάλος σάλος προκλήθηκε στα social media από τις προτάσεις του πρώην υπουργού, Πέτρου Δούκα, σχετικά με τη δημιουργία «ταξιαρχιών δωρεάν εργασίας», όπως τις κατέγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο κ. Δούκας προτείνει την «δωρεάν παραχώρηση εργατών και υπαλλήλων για τρεις μήνες», λες και οι εργάτες ή υπάλληλοι είναι ιδιοκτησία του κράτους.

Δε σταματά, όμως, ο κ. Δούκας σε αυτό το σημείο, αλλά συνεχίζει να προκαλεί γράφοντας ότι «η υποχρεωτική δωρεάν εργασία θα βοηθήσει τους άνεργους να ξετριφτούν» έτσι ώστε να νιώσουν ψυχολογικά όμορφα.

 

Ολόκληρη η πρόταση έχει ως εξής:

“ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΔΩΡΕΑΝ’ ΕΡΓΑΣΙΑΣ// ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Όλοι οι άνεργοι να κληθούν να δουλέψουν όπου τους χρειάζεται η Πολιτεία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιωτικός Τομέας.
Από το να μαζεύουν ελιές (χιλιάδες τόνοι παραμένουν αμάζευτες), ή άλλα αγροτικά προϊόντα, να καθαρίσουν τις παραλίες ή δρόμους, να φυτέψουν δένδρα, να κάνουν βοηθητικές εργασίες σε τεχνικά έργα.
Ταυτόχρονα, να ζητηθεί από τις επιχειρήσεις αν θα τους ενδιέφεραν κάποιοι εργάτες, ή υπάλληλοι για 3 μήνες εντελώς δωρεάν!

Γιατί λέω εντελώς δωρεάν;
Γιατί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες και δεν μπορούν να πληρώσουν! Απ´την άλλη πλευρά, είναι σημαντικό οι άνεργοι να ξετριφτούν, να μπούνε σε κάποια δράση, έστω και ταπεινή.
Παράλληλα, θα βγεί και κάποιο επωφελές έργο. Το ένα θα ανατροφοδοτεί το άλλο! Η παραγωγή κάποιου έργου θα δημιουργήσει ευκαιρίες και ανάγκη και ζήτηση για περισσότερο έργο!

Ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει ειδική λύση μόνο γιά την αντιμετώπιση της ανεργίας. Γί αυτό και παρά τις εκατοντάδες “εξαγγελίες νέων ειδικών μέτρων γιά την καταπολέμηση της ανεργίας”, η ανεργία ξεπέρασε το 25%!
Όσοι νομίζουν πως υπάρχουν τέτοιες λύσεις και κουτοπόνηροι ελιγμοί, απλά είναι άσχετοι!

Γιά να κτυπηθεί η ανεργία, όλο το σύστημα πρέπει να δουλεύει σωστά: μηδενικά ή ελάχιστα ελλείμματα, πολιτική σταθερότητα, ικανό Υπουργικό Συμβούλιο, νομισματική σταθερότητα, χαμηλός πληθωρισμός, χαμηλά πραγματικά επιτόκια, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές, ελαφρύ κανονιστικό περιβάλλον, αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, αξιοκρατία, ευέλικτη αγορά εργασίας, σύγχρονο συνδικαλιστικό σύστημα που να μην είναι εκτός τόπου και χρόνου με τη διεθνή πραγματικότητα, κ.ο.κ.

Ακριβώς επειδή δεν αντέχει η Ελληνική κοινωνία τόση ανεργία και επειδή ανεργία σημαίνει ανέχεια, ψυχολογική κατάρρευση, αλλά και μη παραγωγή έργου, γίαυτό παρουσιάζω αυτές τις προτάσεις!

Ακόμα και οι τελειόφοιτοι του Γυμνασίου και οι Πρωτοετείς και Δευτεροετείς των ΑΕΙ, κλπ., να εργάζονται το καλοκαίρι 5 βδομάδες αντίστοιχα με τους ανέργους, σε αντίστοιχες εργασίες!”

πηγή

(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply