Τὸ μεγάλο κόλπο τοῦ καπνοῦ καὶ τῆς αἰθαλομίχλης.

Τὸ μεγάλο κόλπο τοῦ καπνοῦ καὶ τῆς αἰθαλομίχλης.Πίσω από το κάθε κράξιμο και το κάθε πρωτοσέλιδο μιας κάποιας φυλλάδας, κρύβονται πάντα ισχυρά συμφέροντα!
Λες και ήταν χθες, όταν κάποιος Υπουργός ζητούσε να του φέρουν ένα πεθαμένο από το νέφος που έπνιγε τότε την Αθήνα ! 
Σε αυτό τον τόπο δεν θα αλλάξει τίποτε αν δεν αλλάξουμε εμείς !
 Δεν θα αλλάξει αν συνεχίσουμε να εκλέγουμε τους ίδιους ανθρώπους που έχουν την απόλυτη  ευθύνη για την κατάντια της Πατρίδος μας ! 
Πίσω από το κάθε κράξιμο και το κάθε πρωτοσέλιδο μιας κάποιας φυλλάδα κρύβονται πάντα ισχυρά συμφέροντα ! Για θυμηθείτε οι παλαιότεροι από εμάς το κόλπο της τότε απόσυρσης των αυτοκινήτων στις αρχές του 90, χιλιάδες οι πλαστές και οι εικονικές αποσύρσεις. Πήγε κανείς φυλακή ;
Τότε ούρλιαζαν οι φυλλάδες για το νέφος της Αθήνας, αλλάξαμε όλοι αυτοκίνητα, γέμισαν μίζες οι κρατούντες και γέμισαν λεφτά οι  αντιπροσωπείες, κάποιοι από τους πολιτικούς λαδώθηκαν και  τα άρπαξαν χοντρά   και εμείς μάθαμε για τα πράσινα αυτοκίνητα και τα πράσινα τέλη.
Έφυγε το νέφος της Αθήνας; Όχι βέβαια! Απλά οι φυλλάδες το ξέχασαν !
Πρόσφατα ο αδιάφθορος Τσάρος της Οικονομίας  Παπακωσταντίνου,  μαζί με τον Παπανδρέου που Κυβερνούσε μια χώρα διεφθαρμένων, κατά δήλωση του, καθόρισαν το τύπο των ρύπων και την αύξηση των τελών κυκλοφορίας κατά 100%, όταν ουρλιάζοντας τότε εναντίον της τότε κυβέρνησης για την μείωση των τελών ταξινόμησης στα μεγάλα αυτοκίνητα !
Το σχέδιο απλό να αλλάξουν οι Έλληνες τα αυτοκίνητα και να την γαζώσουν πάλι οι ίδιοι.
Να τα πρωτοσέλιδα των φυλλάδων για τα πράσινα αυτοκίνητα ….
Που φτάσαμε; Να ξεπουλάμε τα αυτοκίνητα για ένα κομμάτι ψωμί, όταν οι σοφοί του Υπουργείου για τον ίδιο κινητήρα ζητάνε τέλη κυκλοφορίας, για τον ίδιο κινητήρα τα διπλάσια τέλη με μόνο κριτήριο την ημερομηνία έκδοσης της αδείας του αυτοκινήτου … (2010 και μετά )
 
Αποτέλεσμα σταμάτησαν οι κλοπές των μεγάλων αυτοκινήτων από τους Σκοπιανούς, Αλβανούς και Ρουμάνους αφού ήταν πλέον συμφέρουσα η αγορά παρά η κλοπή … Ποιοί έχασαν;
Μα μόνον  οι Έλληνες! Ποιος έχει υβριδικό; Μόνον οι βουλευτές του Πασόκ !
Βλέπεις μια LEXUS έχει τέλη κυκλοφορίας 0 ευρώ ενώ ένα 1600 δεκαετίας χτυπάει και 300 ευρώ να μη σου πω !
Αποτέλεσμα παρέδωσαν τις πινακίδες οι μισοί και οι άλλοι μισοί ξεπούλησαν τα αυτοκίνητα, έκλεισαν αντιπροσωπείες, βενζινάδικα, συνεργεία. Ποιοι έχασαν ; Μόνο εμείς!
Κάποιοι έβαλαν στο μάτι την ΔΕΗ. Το κόλπο σωστά στημένο. Έβαλαν την ΔΕΗ να πληρώνει 54 λεπτά την Κιλοβατώρα ενώ την πουλούσε 14. Ποιος κέρδισε; Μόνον οι εισαγωγείς φωτοβολταϊκών, που ήταν από την Γερμανία και μάλιστα τελευταία διαμαρτυρόμενοι για την  εισαγωγή φθηνών φωτοβολταϊκών από την Κίνα !
Τρέξανε οι Αγρότες και γέμισαν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά. Χρεώθηκαν μέχρι το λαιμό αλλά άκουσον ,άκουσον οι Τράπεζες δανείζουν μόνο με υποθήκη, όχι του έργου αλλά της ακίνητης περιουσίας !
…Αυξάνονται τα τέλη της ΔΕΗ για την πράσινη ανάπτυξη και εμείς μάθαμε ότι η Μπιρμπίλη και η παρέα του Παπανδρέου είναι στο κόλπο με τα φωτοβολταϊκά … Ποιος είναι διορισμένος από την Οικογένεια στην Τράπεζα Ελλάδος για την πράσινη ανάπτυξη είπαμε; Μα κάποιος από τους υιούς Παπανδρέου !
Τώρα το νέφος του καπνού και το κόλπο της Αιθαλομίχλης !
Κάποιοι αποφάσισαν να αυξήσουν το κόστος της θέρμανσης αυξάνοντας την τιμή του Πετρελαίου … Μα υπάρχει σοβαρός οικονομολόγος που πιστεύει ότι μπορεί μια οικογένεια με ένα μισθό να ζεσταθεί με πετρέλαιο; Τώρα ανακαλύψαμε τα τζάκια και τις ξυλόσομπες; Η ανάγκη κάνει τον κάθε άνθρωπο να ψάξει να βρει τρόπο να ζεσταθεί, η φωτιά είναι η παρέα του, είναι ο τόπος συνάντησης ,είναι επιβίωση !
 Τώρα προσπάθησαν να πουλήσουν θερμαντικά και δήθεν εφευρέσεις και κάποιο αφού είδαν ότι δεν πιάνουν ανακάλυψαν το νέφος του καπνού !
Εισαγωγές από τα Βαλκάνια ξυλόσομπες, πέλετ, καυσόξυλα !
Γέμισαν ευρώ οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί, αφού κόβουν λαθραία τα δάση μας και τα ξαναπουλάνε στους Πατριώτες μας, και κάποιοι πέφτουν και θύματα αετονύχηδων που τους γδύνουν χωρίς να τους στέλνουν καν τα  καυσόξυλα …εκατοντάδες οι καταγγελίες !
Τώρα τι θα κάνουν θα πάρουν μέτρα λένε. Τι; Θα κηρύξουν πόλεμο σε όσους χρησιμοποιούν σόμπες και τζάκια και δεν βάζουν πετρέλαιο ; Θα το δούμε και αυτό ;

Αν ήθελαν να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν θα μπορούσαν να αφήσουν χαμηλά την τιμή του φυσικού αερίου; 

Αλλά γνωρίζουν ότι το λαθροεμπόριο δεν γίνεται μόνο από τα οχήματα αλλά από τα καράβια. Πόσο έχει το ναυτικό πετρέλαιο; 70 λεπτά! Το κέρδος τεράστιο, βάζει σε πειρασμό ακόμη και  Άγιο
 
Να μην ξεχνάμε ότι μέχρι πέρυσι απαγορευόταν δια νόμου η εγκατάσταση καυστήρων βιομάζας για κεντρική θέρμανση!
Το επόμενο μεγάλο κόλπο είναι το νέφος του καπνού και δυστυχώς το νέφος της Αιθαλομίχλης! 
Συμπέρασμα : τίποτε στην Ελλάδα δεν γίνεται τυχαία!
Κάποιοι πιστεύουν ότι το κάνουν στο πόδι!! Όχι! Όλα έχουν σχέδιο και όλα τα νομοσχέδια έχουν και στόχο και λόγο!
Κάποιοι θα κερδίσουν ακόμη και τώρα από την δυστυχία μας, κάποιοι θα θελήσουν να μας σώσουν από το νέφος για να πεθάνουμε από το κρύο ! 
Κάποιοι που μας έβαλαν να ξεπουλήσουμε τα ασφαλή αυτοκίνητά, μας έσπρωξαν ξανά στα 1000ράκια ….Θα ξαναγεμίσουν οι στροφές με Εκκλησάκια και τάματα !
Εμείς τους αφήνουμε να σκοτώνουν τα παιδιά  μας, να παγώνουν οι γονείς μας , να μην κάνουμε όνειρα …
Τι στο διάβολο μας ποτίζουν πια ;;;;
βετεράνος
Δὲν μᾶς ποτίζουν…
Κάτι ἄλλο συμβαίνει…
Παραμένουμε ἀγαθοί… Εὐκολομεταχείριστοι… Κορόιδα…
Αὐτὸ φταίει… Ὄχι τὸ ἄλλο, τὸ πότισμα…
Ναί… Μεγάλα κόλπα… 
Ἁπλῶς ἡ αἰθαλομίχλη ἔχει πολλὲςπαραμέτρους… Δὲν θὰ φᾶνε μόνον… Θὰ ξεσκιστοῦν!
Διότι ὄχι μόνον εἶναι ὑπαρκτή, ἀλλὰ θὰ μεγαλώνῃ διαρκῶς… Τὸ γιατί… Ἀφῆστε… Ἄλλη ὑπόθεσις…
Φιλονόη.
(Visited 19 times, 1 visits today)
One thought on “Τὸ μεγάλο κόλπο τοῦ καπνοῦ καὶ τῆς αἰθαλομίχλης.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τὸ μεγάλο κόλπο τοῦ καπνοῦ καὶ τῆς αἰθαλομίχλης. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply