Ἡ πόλις Ὑψηλάντη.

Ἡ πόλις Ὑψηλάντη.Η πόλη “Υψηλάντη” (Ypsilanti), βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πολιτείας του Μίσιγκαν

Αγαπητοί φίλοι.
Πρίν από δυόμισι ώρες έλαβα το το επισυναπτόμενο μήνυμα από την αγαπητή Α. Β. (Αθήνα) για την ύπαρξη τής πόλης “Υψηλάντη” στην Πολιτεία Μίτσιγκαν (Η.Π.Α.) 

Περίεργος, όπως πάντα, περιηγήθηκα την αντίστοιχη ιστοσελίδα και με έκπληξη είδα ότι εκτός από την ονομασία τής πόλης αυτής προς τιμή τού Έλληνα ήρωα πίσω από την προτομή του κυματίζουν  η “αστερόεσα” και η ελληνική σημαία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα την σημαία τού Έθνους την καίνε, καθημερινά, και καμιά αρχή δεν χαμπερίζει για να υπερασπίσει την τιμή της. 

Είμαι σίγουρος ότι ο στρατηγός Δημήτριος Υψηλάντης (1794 – 1832) θα νοιώθει εν ειρήνη, όπου κι’ αν βρίσκεται, επειδή, πριν πεθάνει ακόμα βρέθηκε μια πόλη, χιλιάδες μίλια μακριά που αναγνώρισε την προσφορά του
όχι μόνο για τη δημιουργία τού ελληνικού κράτους, αλλά και για τα ιδεώδη τής ελευθερίας, τής δικαιοσύνης και τής δημοκρατίας. Αντίθετα, η χώρα για την οποία αυτός και η οικογένειά του έδωσαν τα πάντα πολύ λίγο τον έχει αναγνωρίσει. Πάντως σας συνιστώ να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τής πόλης και είμαι βέβαιος ότι δεν θα απογοητευτείτε. 
Βέβαια, δεν έχει νταντελένιες ακρογιαλιές, όμορφα βουνά και τόσο σημαντικό ιστορικό παρελθόν, ωστόσο, πρόκειται για μια όμορφη πόλη (22.300 κάτοικοι δεν είναι και λίγοι), ήσυχη, καθαρή και που πάνω από όλα ξέρει να τιμά τους ήρωες αλλά και τον εαυτόν της. Αθήνα)

Ὑψηλάντης Τζοῦρος

 

(Visited 19 times, 1 visits today)
One thought on “Ἡ πόλις Ὑψηλάντη.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἡ πόλις Ὑψηλάντη. « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply