Πόσες ἐκκλησίες ὑπάρχουν στήν ὑπέροχη, ἀλλά ἄκρως βλακώδη χώρα μας…

Από περιέργεια έψαξα να βρω πόσες εκκλησίες υπάρχουν  στην υπέροχη, αλλά άκρως βλακώδη χώρα μας. 
 
Ακούστε λοιπόν, μιά πρόχειρη έρευνα σ’ αυτόν τον ιστότοπο τι απεκάλυψε: 
 
Μόνο στην Αττική έχουμε περ. 960 εκκλησίες! Δειγματοληπτικά έψαξα κι άλλες περιοχές και να τι βρήκα:
Περιοχή Θεσσαλονίκης: 47
  • Κέρκυρα: 19
  • Μαγνησία: 22
  • Ν. Ρεθύμνης: 25
  • Ν. Λασηθίου: 42
  • Ν. Κυκλάδων: 34
  • Ν. Χανίων: 33
  • Ν. Ηρακλείου: 50
Ο ιστότοπος περιλαμβάνει όλους τους νομούς και δίνει αριθμό εκκλησιών ανά νομό και ανά περιοχή νομού. Δεν μέτρησα τον συνολικό αριθμό εκκλησιών σε όλη τη χώρα, αλλά με βάση τα παραπάνω μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο μέσος αριθμός ανά νομό (χωρίς την Αττική που σπάει χοντρό ρεκόρ) πρέπει να είναι γύρω στις 25. 
Με 50 νομούς μας κάνει 1.250 + 960 = 2.200. Κι αυτά χωρίς να υπολογίσουμε τα άπειρα μοναστήρια, τα παρεκκλήσια νοσοκομείων, πανεπιστημίων, στρατοπέδων και άλλων ιδρυμάτων, χωρίς τα νεκροταφεία, χωρίς των “ετεροδόξων” (50 τους αναφέρει) χωρίς της Αρμένικης κοινότητας (10), χωρίς τα τζαμιά της Θράκης, τις συναγωγές και άλλα παπαδίστικα ιδρύματα. 
 
Φυσικά δεν υπολογίζουμε και τα άπειρα ξωκλήσια, τάματα ναυτικών ή άλλων (αφελών πιστών) που, αν και γραφικά, δεν παύουν να είναι μονάδες κοροϊδίας και απάτης.
 
Δεν ξέρω πόσοι ρασοφόροι κάθε βαθμού “υπηρετούν” (“παρασιτούν” πιο σωστά) σε όλες αυτές τις εκκλησίες, αλλά  η αλήθεια είναι ότι όλες αυτές οι χιλιάδες τόπων λατρείας του ανύπαρκτου καταναλίσκουν τεράστιους πόρους, που δεν προέρχονται μόνο από τις συνδρομές των (αφελών, κατ’ εμέ) πιστών, αλλά και από τον κρατικό προϋπολογισμό που πληρώνουμε όλοι μας, είτε πιστεύουμε είτε όχι. 
 
Ας σημειωθεί ότι, με απόφαση “Μπένυ” όταν ήταν υπουργός οικονομικών, καμία περικοπή μισθού δεν επιβλήθηκε στους μισθούς του παπαδαριού. Ούτε. φυσικά, καμία φορολογική υπηρεσία τους επέβαλε να κόβουν αποδείξεις για τα τεράστια ποσά που εισπράττουν ως “τυχερά”  σε γάμους, κηδείες, βαφτίσια, ευχέλαια, τρισάγια, αγιασμούς, και άλλες κοροϊδίστικες “εργασίες” των οποίων τα ονόματα αγνοώ. 
 
Πρέπει να τους δείτε πώς πηδούν από τάφο σε τάφο στα νεκροταφεία, για να μουρμουρίσουν διάφορα ακατάληπτα και να τσεπώσουν χοντρά χαρτονομίσματα. 
 
Μέσα σε μιά ώρα μπορεί να εισπράξουν μπαξίσια από 10-20 (αφελείς) συγγενείς που νομίζουν ότι θα βοηθήσουν την ψυχή του πεθαμένου να “αναπαυτεί” καλλίτερα με το  μουρμούρισμα διαφόρων ανοησιών από τους αγύρτες και αισχρούς φοροφυγάδες μαυροντυμένους κηφήνες!
 
Πάμε στην άλλη μεριά τώρα: 
130 τα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα. Κι αυτά ΠΡΙΝ από τη συρρίκνωσή τους. 
Τα περισσότερα επαρχιακά μικρά, χωρίς σπουδαίο εξοπλισμό, που στέλνουν τις κάπως σοβαρές περιπτώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο στα Γιάννενα ή στην Πάτρα, εκεί, δηλαδή που υπάρχουν τα πανεπιστημιακά. 
 
Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό εξαντλούνται στη δουλειά, με τραγικές υπερωρίες και εφημερίες, πληρώνονται (όταν έχουν τέτοια τύχη) με μισθούς κοροϊδίας, χωρίς επάρκεια υλικών και φαρμάκων, χωρίς τα τερατώδη “τυχερά” κι αν τύχει να δεχτούν κανά φακελάκι από άρρωστο τους περιμένει ο εισαγγελέας και τα κανάλια!
 
Αθάνατη Ελλάδα της βλακείας και της αφέλειας!
 
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

15 thoughts on “Πόσες ἐκκλησίες ὑπάρχουν στήν ὑπέροχη, ἀλλά ἄκρως βλακώδη χώρα μας…

  1. Λυποῦμαι Μινώταυρε, ἀλλὰ βλακῶδες καὶ ἀφελὲς εἶναι αὐτὸ τὸ ὁποῖον μόλις ἐδιάβασα. Καὶ τὸ κυριώτερον; Ἐμπαθές!

  2. Θεωρώ οτι ο αριθμός των εκκλησιών τουλάχιστον στον Νομό Ηρακλείου Κρήτης, ειναι υπεριτριπλάσιος απο αυτό που αναφέρει το άρθρο..!! και φυσικά, δεν υπολογίζονται οι ιδιωτικές εκκλησίες, ή μοναστήρια, ή παρέ – ξω – κκλήσια κλπ..

  3. ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩΘΙ SITE Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ 1232 ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΤΑ ΜΕΣΩ ΟΡΟ 2 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MINIMUM) ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 1.971.200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΠΑΔΩΝ….ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ…ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ* ΔΕΝ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ? ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ… ΕΣΤΩ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΝΦΙΑ…ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΛΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΙΛΑΣ ΤΟ ΧΕΡΙ (ΠΟΥ ΤΡΑΒΟΥΣΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ‘Η ΕΠΙΑΝΕ ΤΟ ΜΟΡΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΠΡΩΞΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ?) ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ…ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ….ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΝ (ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! Υ.Γ.1 ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΝΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΦΕΡΩ ,ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ….

      • Τότε σταμάτα την αρρωστημένη γκρίνια και κατάλαβε πού ζεις και ποιούς προσβάλλεις.

      • Ἄκου «καλόμ»… Τὸ ἐὰν σιτίζεσαι, ἤ ὄχι, ἀπὸ τὰ ἐκκλησιαστικὰ ταμεία, εἶναι δικό σου θέμα.
        Δὲν χρειάζεται νὰ τὸ ὁμολογήσῃς δημοσίως…
        Στὰ λοιπὰ παραμένεις ἄκαιρος… Κατανοητόν;

        Υ.Γ. Τὸ ἐὰν θὰ ἀσχολούμεθα ἢ ὄχι, δὲν εἶναι κάτι ποὺ θὰ κριθῆ καὶ θὰ ἀδειοδοτηθῆ ἀπὸ τὸ ἐὰν τὸ ἐγκρίνῃς ἐσὺ καὶ τὰ ἀφεντικά σου.

Leave a Reply