Ποιά δημόσια φιλέττα ξεπωλοῦν

Σπάνια χρησιμοποιώ εκφράσεις ακραίες και πολύ πιο σπάνια υβρίζω ανθρώπους, όμως περισσότερο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό, νοιώθω αηδία και οργή για “ανθρώπους”, οι οποίοι διαχειρίστηκαν την τύχη μου, το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου, το μέλλον της χώρας μου, με τον πιο ελεεινό και τρισάθλιο τρόπο.
Προκαλώντας την “νοημοσύνη” μου εκ του ασφαλούς, προκαλώντας το αίσθημα δικαίου των πολιτών αυτής της χώρας κατ’εξακολούθησην.

ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ !!!
Και λέγω εκ του ασφαλούς, διότι εγνώριζαν πολύ καλά οι λεγόμενοι, αστική άρχουσα τάξη αυτού του τόπου, οι επαίσχυντοι “υπάλληλοί” τους, οι πολιτικάντηδες με τα τσιράκια τους, και τα περιφερόμενα λαμόγια τους, ότι το “σύστημα” φρόντισε να τους απαλλάξει εκ τών προτέρων, νομοθετώντας Συνταγματικές διατάξεις και νομοθετήματα, όπως το “Περί ευθύνης Υπουργών”, το περί του “Πόθεν έσχες”, κτλ., ένα νομοθεσιακό “πλέγμα” θωράκισης και ασυλίας του “καθεστώτος” και των υπαλλήλων του.
Το οποίο “σύστημα” καθιστούσε τούς “φεουδάρχες”, άρχοντες αυτού του τόπου, ατιμώρητους και ουσιαστικά ασύδοτους, χωρίς καμία υποχρέωση λογοδοσίας, και των οποίων τα “ανομήματα” και τα “αίσχη”, τα οποία διέπραξαν εις βάρος αυτής της χώρας και των πολιτών της, να υποχρεούνται εν ολίγοις να “πληρώσουν” χωρίς δικαίωμα λόγου, οι “πληβείοι”, οι είλωτες εν πολλοίς, οι πολίτες αυτού του τόπου.
Το 2009 χωρίς προειδοποίηση και εντελώς ξαφνικά, υλοποιώντας σχέδιο, οι “εφιάλτες” αυτού του τόπου, με πρόσχημα την παγκόσμια κρίση, έρριξαν την χώρα στην δίνη της χρεωκοπίας, επικαλούμενοι την επίφαση της ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ, εξ αιτίας του ότι ήθελαν να σώσουν κάποιους Τραπεζίτες, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να χρεωκοπήσουν οι Τράπεζές τους και να “εξασφαλίσουν” κάποιους μεγάλους ιδιώτες πιστωτές μας στο εξωτερικό.

Παραποίησαν στοιχεία (έλλειμμα, χρέος κτλ), συγκάλυψαν θεόρατα σκάνδαλα (SIEMENS, υποβρύχια, Ολυμπιακούς Αγώνες, τεράστιους εξοπλισμούς, καταθέσεις στην Ελβετία-Λίστα Λαγκάρντ, κτλ), ακύρωσαν Συνταγματικές επιταγές, ενθρόνιζαν πρωθυπουργούς χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, “έδεσαν” την χώρα με μυστικές συμφωνίες και συμβάσεις, παραχώρησαν σε κατοχή, χωρίς πόλεμο, την χώρα και την κατάστησαν υποτελή και υπό στυγνή εκμετάλλευση και δεν βρέθηκε ούτε ένας “υπεύθυνος για αυτήν την τραγική κατάσταση της χώρας” στην φυλακή ή στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Έπρεπε συγχρόνως οι μεγαλοπιστωτές μας να κατοχυρώσουν το ότι θα πάρουν τα τοκογλυφικά αποτελέσματα των δανειακών-ληστρικών συμβάσεων τις οποίες υπέγραψαν εξ ονόματος της χώρας μας “Έλληνες πολιτικοί”.

Ο “υπηρέτης” τους, ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, ανέλαβε να εξαπατήσει τον Ελληνικό λαό και να διεκπεραιώσει αυτήν την “αποστολή” του, και εις αντάλλαγμα αυτής της “καλής” του υπηρεσίας τον έχριζαν πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Οι άνθρωποι οι οποίοι ήλεγχαν τα μέσα ενημέρωσης και το χρήμα στην Ελλάδα, δηλαδή οι Τραπεζίτες με τα περιφερόμενα λαμόγια τους παρέδωσαν την χώρα “βορά” ορνίων, δια να σώσουν το “τομάρι” τους.

Πόσα κεφάλαια “άντλησαν” οι Έλληνες Τραπεζίτες υπο τύπον δανείων, κρατικών ενισχύσεων, κρατικών εγγυήσεων, και οιασδήποτε άλλης “βοήθειας” από το δανειζόμενον δια αυτούς Ελληνικό δημόσιο, δεν έμαθε ο Ελληνικός λαός, υπεύθυνα από τα χείλη των πολιτικών “ανδρών” του σημερινού “πολιτικού συστήματος”.
Κατά καιρούς μέσα από τις “χαραμάδες” του πεπαλαιωμένου πολιτικού συστήματος και του θώρακά του, τον οποίον έστησαν μεθοδικά και ανερυθρίαστα, τα επίσημα συστημικά κανάλια, οι Εθνικοί εργολάβοι, και οι πάσης φύσεως προστατευόμενοι των πολιτικών “οικογενειών”, προσπαθώντας να διαμορφώσουν ή να αμβλύνουν το αποτέλεσμα της γνώσης της πραγματικότητας, να την εξωραΐσουν και να επιβάλλουν υποσυνείδητες αντιδράσεις, η αλήθεια διέλαθε της προσοχής των.

Δυστυχώς για αυτούς υπήρχαν και έντιμοι δημοσιογράφοι οι οποίοι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τον Ελληνικό λαό και να τον καταστήσουν κοινωνό της αλήθειας και του στημένου “σκηνικού” το οποίο προετοίμαζαν μεθοδικά τα ανικανοποίητα όρνια της ανεντιμότητος και της λαμογιάς.

Επί 35 χρόνια οι κυβερνώντες προσπαθούσαν να καταστήσουν τον Ελληνικό λαό “επιρρεπή” στην λαμογιά, να υιοθετήσει το “ρουσφέτι” ώς μέσον επιβίωσης, να αποδεχτεί την ζούγκλα ώς το ιδανικό οικονομικό περιβάλλον, να στρεβλώσουν την παιδεία του .

Κατασπαταλώντας τα δανεικά και σχεδόν μηδενίζοντας κάθε παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα εδώ και 35 χρόνια, αποκλείοντας κάθε εξορθολογισμό του κράτους, οι διαχειριστές και διαμορφωτές του “πολιτικού συστήματος” τύπου Πάγκαλου, Λόβέρδου, Ευθυμίου, και άλλων, πολύ δε περισσότερο οι αρχηγοί κομμάτων, τύπου Βενιζέλου, αποφεύγοντας συστηματικά τον πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό έλεγχο, “προσπαθούν” να μετατρέψουν τα ποινικά τους εγκλήματα σε πολιτικά.

Όπως αποκαλύπτεται από τα δημοσιεύματα της 8ης Ιουλίου του 2011,ο κ. Βενιζέλος συνάντησε τον κ. Διώτη αλλά και τον Γ. Α. Παπανδρέου στη Βουλή εκείνη την ημέρα. Η συνάντηση και η σύσκεψη η οποία ακολούθησε με υπουργούς, είχε αντικείμενο την φοροδιαφυγή.

Είναι λοιπόν δυνατόν σε μια τέτοια συνάντηση “κορυφής” να μην συζητήθηκαν τα μοναδικά αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή τα οποία είχε στη διάθεσή της η ελληνική κυβέρνηση;;; Η λίστα Λαγκάρντ ;;;

Όμως είναι άραγε η λίστα Λαγκάρντ το μείζον ;;;

Μήπως είναι ένας σοβαρός αντιπερισπασμός από την κυβέρνηση εν όψει μέτρων και ρυθμίσεων τα οποία δεν θα ελαμβάνοντο ποτέ ;;;

Μήπως είναι “τακτικισμός” έν όψει της τελικής πράξης εκχώρησης της χώρας και του ορυκτού της πλούτου, στούς άρπαγες και φιλόΤουρκους “συμμάχους” μας ;;;
Παραθέτω παρακάτω αποσπάσματα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Σύμβασης Τροποποίησης για την αποδοχή του Αγγλικού δίκαιου, καθώς και την αμετάκλητη και ανεπιφύλακτη από κάθε δικαίωμα ασυλίας παραίτηση της Ελληνικής Κυβερνήσεως, στο ΦΕΚ της ΝΤΡΟΠΗΣ, (ΦΕΚ Α 240 – 12/12/2012).

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 240 12 Δεκεμβρίου 2012
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ, (σελίδες 5824 έως 5828)
Αναφορικά με την
ΣΥΜΒΑΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ
Μεταξύ
ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
και
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012
ΑΡΘΡΟ 4 ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ, ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4.1 & 4.4
4.1 Η παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο. (σελίδα 5826)
4.4 …. παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, …. (σελίδα 5826 & 5827)

Μετά τα παραπάνω διερωτάται κανείς, εσχάτη προδοσία ή εσχάτη ανικανότητα;

Με αυτήν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κωδικοποιείται η πρόβλεψη του Μνημονίου ΙΙ, η οποία ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Λ.Παπαδήμου τον Φεβρουάριο του 2011, σύμφωνα με την οποία το σύνολο της κρατικής περιουσίας της Ελλάδας τίθεται στην διάθεση των ξένων δανειστών σε περίπτωση κατά την οποίαν δεν καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δανείων τα οποία έδωσαν οι ξένες κυβερνήσεις για να πληρωθούν πάλι τα δικά τους παλαιά ιδιωτικά (των Τραπεζιτών) δάνεια.

Θεωρώντας την λίστα Λαγκάρντ ως τον μεγάλο πολιτικό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης Σαμαρά και των Ευρωπαίων συνοδοιπορων του (δεν πρέπει να λησμονούμε ποια ήταν και ποια είναι η κ. Λαγκάρντ) οφείλω να αναφέρω μια μικρή όσο και σημαντική “λεπτομέρεια” από τις αποκαλύψεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και την φερόμενη εμπλοκή του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου.

Και η οποία κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, και αυτή είναι η συμμετοχή της πρώτης εξαδέρφης του πρώην υπουργού, κ. Τάσας Παπακωνσταντίνου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η 54χρονη δικηγόρος είναι μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. H σύνθεση των μελών και συνεργατών του ΤΑΙΠΕΔ προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις, όχι όμως αρκετά ισχυρές ως φαίνεται εκ του αποτελέσματος, καθώς ανάμεσα στους ξένους τοποτηρητές από τις ευρωπαϊκές πρεσβείες και την Τρόικα, έβρισκε κανείς και στελέχη εγχώριων Τραπεζών αλλά και επιχειρήσεων οι οποίες, “προσβλέπουν” σε κέρδη τα οποία ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας της χώρας.

Η δομή και η δράση του ταμείου θυμίζει όλο και περισσότερο την αντίστοιχη “Τρόιχαντ”, η οποία ανέλαβε το ξεπούλημα της Ανατολικής Γερμανίας μετά την “επιθετική εξαγορά” της από τη Δυτική Γερμανία.

Με ποιά άραγε κριτήρια επιλέγονται τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ ;;;

Είναι απαραίτητο προσόν να εκπροσωπείς ιδιωτικό φορέα ή οργανισμό ή ορίζεται το μέλος μόνον δια της οδού των επιλεγμένων “δικών” μας ανθρώπων ;;;

«Από τη στιγμή που η κυρία Παπακωνσταντίνου υπέβαλε την παραίτησή της, το θέμα είχε λήξει», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασόπουλος, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου, σημειώνοντας ωστόσο τη «λύπη» του για την εν λόγω εξέλιξη, καθώς «η πλούσια επαγγελματική εμπειρία της (κ. Παπακωνσταντίνου) βοήθησε τις εργασίες του ΤΑΙΠΕΔ» κατά την ολιγόμηνη συνεργασία της με το Ταμείο. Τάδε έφη ο κ. Αθανασόπουλος για την “ολιγόμηνη” συνεργασία τους !!!

Μία υπενθύμιση-ενημέρωση προς τον κ. Αθανασόπουλο, ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αριθμεί περίπου 22000 μέλη, αρκεί να ορίζατε τα κριτήρια ή τα απαιτούμενα προσόντα του υποψήφιου νομικού παραστάτη του Ταμείου και συγχρόνως μέλους του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου, του οποίου είστε πρόεδρος κατ’επιλογήν της κυβέρνησης.

Τη νέα Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιούσιας του Δημοσίου ανακοίνωσε την 25/07/2012 ημέρα Τετάρτη η Κυβέρνηση.

Πρόεδρος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) αναλαμβάνει το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Τάκης Αθανασόπουλος.

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Αθανασόπουλος πριν αναλάβει ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κατείχε τη θέση του Αντιπροέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΟΒΕ.

Ο κ. Αθανασόπουλος αντικατέστησε τον κ. Κώστα Μητρόπουλο, ο οποίος παραιτήθηκε, αφήνοντας αιχμές για την κυβέρνηση και τη στάση της απέναντι στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Ώς Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου του ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει ο μέχρι την 25/07/2012 (έφυγε απο την Τράπεζα και την ίδια ημέρα διορίστηκε ώς Διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου) επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου Alpha Bank κ. Γιάννης Εμίρης.

Η ρήση του κ. Αθανασόπουλου σε αποκλειστική του συνέντευξη στην εφημερίδα Financial Times περί νέου “Ελ Ντοράντο” για επενδυτές η Ελλάδα, με άφησε άναυδο, και αναρωτηθήκαμε άπαντες εν Ελλάδι, έτσι “βλέπει” ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, καθηγητής στην έδρα της Οικονομικής των Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, την σημερινή Ελλάδα ;;; Η επέλαση των χρυσορύχων και η αμηχανία των Ιθαγενών κατοίκων της υπο εξερεύνησης χώρας, η Ελλάς !!! Τέτοια και τόση κατάντια, Δυστυχώς και απο “ακαδημαικούς” άντρες !!!

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2011 (N. 3986/2011), στο πλαίσιο της εφαρμογής του “μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής”.

Έτσι λένε σε απλά Ελληνικά το ξεπούλημα της περιουσίας του Έλληνα πολίτη και των επόμενων γενεών των Ελλήνων.
Το Ταμείο είναι μία «ανώνυμη εταιρεία», με μόνο μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο και με μετοχικό κεφάλαιο €30 εκατομμύρια. Το Ταμείο δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Δημοσίου και διέπεται από το ιδιωτικό δίκαιο. Όσον αφορά τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία μεταφέρονται από το Δημόσιο, αυτά δεν αποτελούν μετοχικό κεφάλαιο του Ταμείου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ είναι εξαμελές και ορίζεται με απόφαση της γενικής συνέλευσης της εταιρείας (δηλ. Το Δημόσιο, δηλαδή η εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση), για θητεία τριών (3) ετών. Πριν τον ορισμό αυτό, η Επιτροπή του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής διατυπώνει γνώμη για την καταλληλότητα των προτεινομένων προς διορισμό στις θέσεις Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Θά ήταν αρκετά χρήσιμο εάν μαθαίναμε την απόφαση-γνώμη της επιτροπής του άρθρου 49Α του κανονισμού της Βουλής, και την “θέση” ενός εκάστου των συμμετεχόντων βουλευτών σε αυτήν.

Επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο έχουν οριστεί δύο παρατηρητές, ο ένας από την Ευρωζώνη και ο άλλος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει πλήρη εξουσία σχετικά με τις αποφάσεις των αποκρατικοποιήσεων.

Η Άννα Μπουμπενίκοβα, ένα εκ των τριών μελών τα οποία είχαν ορίσει τον Αύγουστο του 2011 τα κράτη της Ευρωζώνης και η Κομισιόν, ήδη από τον Ιανουάριο του 2012 κατηγορήθηκε στη χώρα της (Σλοβακία) για απάτες με ακίνητα, αλλά ως τον Αύγουστο του 2012 δεν φιλοτιμήθηκε να παραιτηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ώς εκ τούτου αναγκάστηκε λοιπόν η τρόϊκα να της το ζητήσει για να μην εκτεθούν στους Έλληνες ότι έβαλαν απατεώνες να πουλήσουν την περιουσία τους.

Επόμενο μέλος ο Δρ. Ανδρέας Ταπραντζής ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, παραιτήθηκε οικειοθελώς από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για να αναλάβει αυτή τη θέση.

Παρόλα αυτά, όπως κατήγγειλε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Σάββας Αναστασιάδης, έλαβε αποζημίωση 200.000 ευρώ ενώ παράλληλα διατηρούσε και άλλη αμειβόμενη θέση στο ΔΣ του ΤΤ και ταυτόχρονα είναι στέλεχος (αμειβόμενο ή όχι το γνωρίζει ο ίδιος και τα ΕΛΤΑ) αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις των ΕΛΤΑ.

Υποθέτω ότι όλα αυτά προβλέπονται από κάποιες συμβάσεις αυτών των γκόλντεν μπόϋς κατά το “πολιτικό” δόγμα: Ότι είναι νόμιμον είναι και ηθικόν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει την απόλυτη ευθύνη για τη λειτουργία του Ταμείου και εισηγείται τις αποκρατικοποιήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο για την λήψη αποφάσεων (εν προκειμένω ο κ. Γιάννης Εμίρης, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Επενδυτικής Τραπεζικής του Ομίλου της ALPHA BANK).

Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ανέθεσε στο μέχρι πρότινος μεγαλοστέλεχος της ALPHA BANK κ. Εμίρη ουσιαστικά να διαχειριστεί το ΤΑΙΠΕΔ.

Όποιο περιουσιακό στοιχείο μεταφερθεί στο Ταμείο, πωλείται, αξιοποιείται ή ρευστοποιείται.

Δεν επιτρέπεται από τον Νόμο η επιστροφή των περιουσιακών στοιχείων απο το Ταμείο στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα στο Ταμείο έχουν μεταφερθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή της Κυβέρνησης:

35 ακίνητα του Δημοσίου και
μετοχές του «Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών»
μετοχές της «Ελληνικά Πετρέλαια»
μετοχές του «ΟΔΙΕ» (Ιππόδρομοι)
μετοχές της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ»
μετοχές της «ΛΑΡΚΟ»
μετοχές της «ΕΥΔΑΠ»
μετοχές της «ΕΥΑΘ»
μετοχές «ΟΛΠ»
μετοχές «ΟΛΘ»
Τα οικονομικά δικαιώματα των αυτοκινητοδρόμων
μετοχές του «ΟΠΑΠ»
μετοχές της « ΑΛΦΑ Τράπεζας»
μετοχές της «Εθνικής Τράπεζας»
μετοχές της «Τράπεζας Πειραιώς»
δικαιώματα αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Νότια Καβάλα
δικαιώματα των Κρατικών Λαχείων
δικαιώματα «ΟΠΑΠ»
δικαιώματα «39 Περιφερειακά Αεροδρόμια»
δικαιώματα «Ψηφιακό Μέρισμα»
δικαιώματα «Συχνότητες Κινητής Τηλεφωνίας»
δικαιώματα Ψήφου των «ΕΛΤΑ»
δικαιώματα Ψήφου 10 Λιμένων

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδος, είναι σήμερα το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκποίησης στον κόσμο.

Το Ταμείο διοικείται από έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι προέρχονται από τον τραπεζικό κλάδο. Και ο νοών νοείτω !!!

Οι άθλιοι τους οποίους περιέγραψε ο Β. Ουγκώ αποτελούν “σχολιαρόπαιδα” σε σύγκριση με τους “δικούς” μας, άθλιους πολιτικούς.

Η μεγαλύτερη προσπάθεια αποπροσανατολισμού και ομηρίας της κοινής γνώμης, του Έλληνα πολίτη ολοκληρώνεται σήμερα απο την κυβέρνηση Σαμαρά, τον ίδιο τον αντιμνημονιακό κ. Αντ. Σαμαρά, τούς εγχώριους Τραπεζίτες, και τους συνέταιρούς τους στην Ευρώπη.

Εμφανίσαν μία “λίστα” της Λαγκάρντ την δεδομένη χρονική στιγμή κατά την οποίαν ο σχεδιασμός επέβαλλε να μήν αντιληφθεί ο Έλληνας πολίτης, σε ολόκληρη την έκτασή του, το τί “περνάει” σήμερα και του τι κρύβεται πίσω απο αυτήν την “λίστα”.

Αυτήν την περίοδο συντελείται η πλήρης υποδούλωση της χώρας και η πλήρης εκχώρηση της Εθνικής της κυριαρχίας δια της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α 240 – 12/12/2012), όπως επίσης και η παράδοση του ελέγχου της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου στούς Τραπεζίτες ντόπιους και αλλοδαπούς.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
Τάκης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος και Επικεφαλής του Συμβουλίου
Μηχανικός Παραγωγής με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στη διοίκηση των επιχειρήσεων από το Πολυτεχνείο του Ιλινόις.

Δίδαξε σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, του οποίου διετέλεσε Πρύτανης. Ιδρυτικό μέλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Eλλάς (1989-2000), Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος (Executive Vice President & Chief Operating Officer) της Τoyota Ευρώπης (2001-2006) και Managing Officer της Τoyota Motor Corporation (Ιαπωνία) (2004-2006). Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ (2007-2009), Αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ (2010- σήμερα). Από τον Σεπτέμβριο 2012 είναι Πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Γιάννης Εμίρης, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO)
O Γιάννης Εμίρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ και ΜΒΑ από το Columbia Business School, καθώς και Certified Public Accounting στις ΗΠΑ.
Εργάσθηκε ως ορκωτός λογιστής στην Price Waterhouse Coopers στη Νέα Υόρκη, ενώ από το 1991 εργάσθηκε στον χώρο της Επενδυτικής Τραπεζικής, ξεκινώντας την καριέρα του στην Alpha Finance. Από το 2004 ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Επενδυτικής Τραπεζικής και Χρηματοδοτήσεων Project Finance της Alpha Bank.
Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συμβουλευτικών εργασιών στον χώρο των εξαγορών, συγχωνεύσεων, εταιρικών αναδιαρθρώσεων και κεφαλαιαγοράς, ενώ ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων.
Επίσης, έχει πραγματοποιήσει χρηματοδοτήσεις σε βάση Project Finance για ενεργειακά έργα, ανάπτυξη υποδομών και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανδρέας Ταπραντζής, Εκτελεστικός Διευθυντής
Ο Δρ. Ανδρέας Ταπραντζής έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων. Είναι πρώην COO και Διευθύνων Σύμβουλος Retail Banking (λιανικής τραπεζικής) στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ πρωτύτερα κατείχε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) στο Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ο Δρ. Ταπραντζής είναι κάτοχος MSc στη Χημική Μηχανολογία, Phd στα συστήματα ελέγχου διεργασιών και στη τεχνητή νοημοσύνη, καθώς επίσης και κάτοχος MBA και Πιστοποιητικού Προηγμένης Διαχείρισης από το INSEAD.

Αντώνιος Βαρθολομαίος, Μέλος του Συμβουλίου
Ο κος Αντώνιος Βαρθολομαίος έχει 25 χρόνια εμπειρίας κυρίως στον οικονομικό κλάδο. Είναι πρώην Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της ΕΥΔΑΠ, της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας και πρώην Γενικός Διευθυντής της «Ευρωσυμμετοχές Κεφαλαίου και Επενδύσεων Ανώνυμος Εταιρεία», πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ και τέως πρόεδρος της “Πήγασος” Χρηματιστηριακή.

Άννα Ζωηρού, Μέλος του Συμβουλίου
Η κα Άννα Ζωηρού είναι Ανώτερος Επιστημονικός Σύμβουλος επί των Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Ζητημάτων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως επίσης και Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων με πάνω από 10 χρόνια εμπειρία στην Ευρώπη. Είναι κάτοχος ΜΒΑ.

Άρης Καλλιπολίτης, Μέλος του Συμβουλίου
Ο Άρης Καλλιπολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Πτυχιούχος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με Master’s του Πανεπιστημίου Παρισίων (D.E.A., Sorbonne), Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, διπλωματούχος του Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων Παρισίων. Εργάσθηκε για πέντε χρόνια σαν ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Παρισίων (Sorbonne) και την Ecole Superieure de Chimie. Στέλεχος επιχειρήσεων στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Εντεταλμένος Σύμβουλος στην ΑΓΕΤ – Ηρακλής, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΑΤΕ – Τεχνική ΑΕ, Πρόεδρος στην ΑΤΕ – Κάρτα ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΣΥΝΕΡΓΑΛ ΑΕ, Σύμβουλος στην Ε.Α.Σ.Θ. ΑΓΝΟ, Αντιπρόεδρος στην ΕΠΑΣ ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην Πειραϊκή Πατραϊκή ΑΕ και την Γαβριήλ ΑΕ, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΒΙΟΕΛΛΑΣ ΑΕ,
Σύμβουλος στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, Διευθυντής στην Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004, τ. Διευθυντής στην ΑΤΕ – Bank.
Παρατηρητές
Maarten Verwey
Hervé Le Roy

ΑΘΛΙΟΙ !!! ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΜΗΡΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ !!!

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply