Στὴν Εὐρώπη ἀπαγορεύουν τὰ πειραματόζωα ἀλλὰ στὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν τὰ προωθοῦν!

 

Στὴν Εὐρώπη ἀπαγορεύουν τὰ πειραματόζωα ἀλλὰ στὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν τὰ προωθοῦν!2Είναι δυνατόν;;;
Όλοι πολεμάνε έτσι ώστε να εκλείψουν τα ζωντανά πειραματόζωα, εφόσον υπάρχουν άλλες τεχνικές χωρίς να 
βασανίζονται ζώα, έχουν σταματήσει οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες να κουβαλάνε πειραματόζωα …… και θα ανοίξει εδώ στην Ελλάδα, κέντρο εκτροφής πειραματόζωων;;
Και θα στοιχίσει με δημόσια δαπάνη 3.641.000 ευρώ;;;; Και ποιος ξέρει πόσο θα ανέβει ακόμη το ποσό μέχρι να τελειώσει. Και πόσοι θα γίνουν εκατομμυριούχοι βγάζοντας τις μίζες στο εξωτερικό;;;;

Τελικά έχουμε καταντήσει τριτοκοσμική χώρα που κάποιοι κάνουν ότι θέλουν και οι υπόλοιποι δεν αντιδρούν.

Αχ Ελλάδα καημένη!!!

ΑΔΕΣΠΟΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Κόμβος ευρωπαϊκού προγράμματος

Kέντρο εκτροφής πειραματόζωων θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα

Στὴν Εὐρώπη ἀπαγορεύουν τὰ πειραματόζωα ἀλλὰ στὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν τὰ προωθοῦν!1Πρόγραμμα για τη δημιουργία κέντρου «αναπαραγωγής, στέγασης και χαρακτηρισμού ζωικών μοντέλων», δηλαδή πειραματόζωων για τη μελέτη ανθρώπινων ασθενειών, εγκρίθηκε από την γενική γραμματεία Δημόσιων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ.

Η ερευνητική υποδομή εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Infrafrontier και αφορά υπηρεσία εκτροφής ποντικών, δημιουργίας γενετικά τροποποιημένων ποντικών για ερευνητική χρήση, καθώς και υπηρεσία χαρακτηρισμού των πειραματόζωων που χρησιμοποιούνται σε πειράματα.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει ήδη το Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Φλέμινγκ», το οποίο από το 2009 αποτελεί τον ελληνικό κόμβοτου Ευρωπαϊκού Αρχείου Μεταλλαγμένων Ποντικών (EMMA) για το Infrafrontier.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που θα υποστηριχθούν στο νέο πρόγραμμα είναι:

  • Υπηρεσίες αρχειοθέτησης, διανομής, αναπαραγωγής και στέγασης ποντικών σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του EMMA.
  • Υπηρεσίες παραγωγής διαγονιδιακών ποντικών, με τεχνικές έγχυσης προπυρήνων και μεθόδους γονιδιακής στόχευσης.
  • Υπηρεσίες φαινοτυπικού χαρακτηρισμού, στο πλαίσιο μιας «κλινικής ποντικών» με μονάδες γενωμικής, πρωτεομικής, κυτταρομετρίας ροής, ιστοπαθολογίας και απεικόνισης κυττάρων και ιστών.

Με την απόφαση του γενικού γραμματέαα Δημοσίων Επενδύσεων- ΕΣΠΑ Γ. Γιαννούση, η πράξη 
«Ελληνική Ερευνητική Υποδομή για το Φαινοτυπικό Χαρακτηρισμό και την Αρχειοθέτηση Πρότυπων Γενοτύπων Θηλαστικών” εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 03- Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας της Καινοτομίας και της Ψηφιακής Σύγκλισης του Επενδυτικού Προγράμματος «Αττική».

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 3.641.000 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 40 μήνες.

πηγή

Τέλος” στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικά στην Ευρώπη

Μετά από 20 χρόνια εκστρατειών, η The Body Shop ένα πρωτοπόροbrand στο χώρο της ομορφιάς και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμόςCruelty Free International, επιτέλους γιορτάζουν το τέλος των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς στηνΕυρώπη με την αναμενόμενη ανακοίνωση, ότι η εισαγωγή και η πώληση καλλυντικών προϊόντων και συστατικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα θα απαγορεύεται εφεξής στην Ευρωπαϊκή Ένωση με έναρξη την 11η Μαρτίου 2013.

Αυτή η πρωτοποριακή νίκη σημαίνει ότι από την 11η Μαρτίου 2013 και εξής, οποιοσδήποτε επιθυμεί να πωλήσει νέα καλλυντικά προϊόντα και συστατικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτά θα πρέπει να μην έχουν δοκιμαστεί σε ζώα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Η απαγόρευση επηρεάζει όλα τα καλλυντικά προϊόντασυμπεριλαμβανομένων των προϊόντων περιποίησης και ομορφιάς από σαπούνι μέχρι οδοντόκρεμες. Η The Body Shop είναι μία από τις ελάχιστες εταιρίες ομορφιάς που δεν θα επηρεαστεί από την απαγόρευση, καθώς ήταν πάντα Ενάντια στα Πειράματα σε Ζώα.

Η The Body Shop και η Cruelty Free Internationalδρομολογούν μία σειρά από ειδικές εορταστικές δραστηριότητες μετρώντας αντίστροφα έως τις 11 Μαρτίου, οι οποίες έλαβαν το πράσινο φως, καθώς ο Επίτροπος Tonio Borg επιβεβαίωσε ότι η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ όπως είχε προταθεί. Ο Mr. Borg σ’ ένα πρόσφατο γράμμα του σε όσους πραγματοποιούν εκστρατείες ενάντια στα πειράματα σε ζώα ανέφερε, “Θεωρώ ότι η απαγόρευση θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο 2013 καθώς το Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο έχουν ήδη αποφασίσει επ’ αυτού. Έτσι λοιπόν, δεν σκοπεύω να προτείνω αναβολή ή αντίρρηση για την ισχύ της απαγόρευσης.”

Η προτεινόμενη απαγόρευση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα παγκοσμίως υποστηρίζοντας την ομορφιά χωρίς βαναυσότητα σε ζώα και καλεί χώρες όπως η Κίνα, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, να ανταποκριθούν και αυτοί στην απαγόρευση.

Η Chief Executive της Cruelty Free International, Michelle Thew αναφέρει: “Πρόκειται πραγματικά για ένα ιστορικό γεγονός που αποτελεί το αποκορύφωμα 20 χρόνων εκστρατειών. Τώρα θα εφαρμόσουμε την αποφασιστικότητα και το όραμά μας σε παγκόσμιο επίπεδο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι και ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί αυτό το παράδειγμα.”

Ο Paul McGreevy, International Values Director της The Body Shop απέτισε φόρο τιμής στους πελάτεςπου εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουν την εκστρατεία της εταιρίας ενάντια στα πειράματα σε ζώα και ανέφερε: “Αυτό το μεγάλο επίτευγμα στην Ευρώπη είναι μόνο το κλείσιμο ενός κεφαλαίου. Το μέλλον της ομορφιάς ανά τον κόσμο πρέπει να είναι χωρίς βαναυσότητα σε ζώα.”

Το 1991, η BUAV (ιδρύτρια της Cruelty Free International) δημιούργησε έναν Ευρωπαϊκό συνασπισμό από κορυφαίους οργανισμούς της Ευρώπης (ECEAE) για την προστασία των ζώων με σκοπό να θέσουν τέλος στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς. Αυτό πυροδότησε μία υψηλού προφίλ δημόσια και πολιτική εκστρατεία σ’ όλη την Ευρώπη με διάρκεια που ξεπερνά τα 20 χρόνια. Το 1993, η The Body Shop, η πρώτη εταιρία ομορφιάς που ανέλαβε δράση ενάντια στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς, στήριξε την εκστρατεία ζητώντας τη γραπτή υποστήριξη των πελατών της σε όλη την Ευρώπη. Τρία χρόνια αργότερα, το 1996, η Dame Anita Roddick, ιδρύτρια της The Body Shop, συγκέντρωσε τα μέλη της ECEAE και τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να παρουσιάσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μία αναφορά που περιείχε 4 εκατομμύρια υπογραφές.

Το 2012, η BUAV ίδρυσε την Cruelty Free International, την πρώτη παγκόσμια οργάνωση αφιερωμένη στο να θέσει τέλος στα πειράματα σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς παγκοσμίως. Η The Body Shop σε συνεργασία με την Cruelty Free International ξεκίνησαν μία νέα παγκόσμια εκστρατεία, η οποία μέχρι στιγμής έχει καταλήξει στη συγκέντρωση υπογραφών πελατών από 55 χώρες με σκοπό την οριστική απαγόρευση των πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικούς σκοπούς.

πηγή

(Visited 28 times, 1 visits today)
One thought on “Στὴν Εὐρώπη ἀπαγορεύουν τὰ πειραματόζωα ἀλλὰ στὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν τὰ προωθοῦν!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Στὴν Εὐρώπη ἀπαγορεύουν τὰ πειραματόζωα ἀλλὰ στὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν τὰ προωθοῦν! | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply