Ἰσπανικὰ ἀγγούρια καὶ γερμανικὲς πατᾶτες.

Η πάσα ήρθε από την ανάρτηση εδώ για την εξαιρετική διατροφική αξία των φύτρων 

Φύτρα, μία ζωντανὴ ὑπὲρ-τροφὴ ξεχασμένη

Θυμήθηκα την ιστορία με τα περίφημα αγγούρια της Ισπανίας και την απίθανη μεθόδευση των Γερμανών να καλύψουν το δικό τους πρόβλημα, με το περίφημο πρόβλημα με την επιδημία του  Escherichia coli, που τους προέκυψε τον Μάϊο του 2011.

Ας θυμηθούμε βήμα  βήμα, τι έγινε τότε και με πλάγια γράμματα θα κάνουμε και το χιούμορ μας.
2 Μάϊου 2011 : Οι γερμανικές υπηρεσίες υγείας αναφέρουν το ξέσπασμα αιμοραγικής διάρροιας με αιμολυτικο-ουρεμικό σύνδρομο.(Όταν ακούτε σύνδρομο οι γιατροί έχουν χάσει και το συν και το δρόμο), το περίφημο HUS -haemolytic-uraemic syndrom όπου έχουμε αιμολυτική αναιμία (καταστροφή των ερυθρών) , οξεία νεφρική βλάβη και χαμηλά αιμοπετάλεια.

Στις 22 Μαϊου τα γερμανά ανακοινώνουν «ότι έρχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι ασυνήθιστο» αφού έχουν τον πρώτο νεκρό. Μέχρι τις 25 Μαϊου έχουμε ασθενείς  μόνο στην Βορειοδυτική Γερμανία.

Στις 26 Μαϊου , τα επίσημα γερμανά ανακοινώνουν ότι η επιδημία οφείλεται στο Escherichia coli που βρέθηκε σε Ισπανικά αγγούρια.

(Εεεεπ περίμενε γκερμανό επίσημο. Τι γυρεύει το Escherichia coli στα αγγούρια; Το Escherichia coli  είναι βακτήριο και βρίσκεται στό παχύ έντερο κόλον, αλλοιώς εξού και το coli και βρίσκεται ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΗΛΑΣΤΙΚΑ. Δηλαδή γκερμανό μου καλό, Escherichia coli θα βρείς στα κόπρανα, ανθρώπων , βοοειδών  κλπ στα Θηλαστικά γκερμανό μου και ΟΧΙ σε αγγούρια.Αυτό το πολύ απλό δεν βρέθηκε ούτε γκερμανό ιατρό , βιολόγο, χημικό, κτηνίατρο να το επισημάνει, ΟΥΤΕ ένας απ΄ όλους τους επιστήμονες της ΕΕ και της Ρωσσίας συμπεριλαμβανομένης.Δηλαδή γκερμανό μου τα αγγούρια από ποιό κόλον Ισπανικό βγήκαν;)

Στις 27 Μαϊου τα επίσημα Γερμανά βγάζουν νότα στις παραπλήσιες χώρες να αποσύρουν τα Ισπανικά κολον-αγγούρια.Την ίδια ημέρα η ΕΕ (για να ξέρουμε ποιός κάνει κουμάντο) δείχνει δύο Ισπανικά θερμοκήπια στην Ανδαλουσία ως την αιτία του προβλήματος , παρόλο που τα αποτελέσματα  από τα δείγματα θα έβγαιναν  στις 1 Ιουνίου. (Μιλάμε για πλήρη απαξίωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , ότι τους είπαν τα Γερμανά).
Στην Ελλάδα γράφει το Βήμα στις 30 Μαϊου: «Έντεκα νεκροί από το βακτήριο E.coli σε ισπανικά αγγούρια. Συναγερμός στην Ευρώπη από την επιδημία, τη σημαντικότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στη Γερμανία.»
Η ελληνική κυβέρνηση πάντα μπροστά:
«O υφυπουργός Διατροφής, Χρήστος Αηδόνης, διαβεβαίωσε ότι δεν έχουν έρθει στη χώρα μας τέτοια προϊόντα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι συνεχίζονται οι σχετικοί έλεγχοι. Ο κ. Αηδόνης έκανε λόγο για νέο διατροφικό σκάνδαλο και τόνισε ότι «υπήρξε άμεση κινητοποίηση των μηχανισμών και του ΕΦΕΤ για να υπάρξει θωράκιση της δημόσιας υγείας».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι εισαγωγείς φυτικών προϊόντων από την Ισπανία και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει εισάγει τις επίμαχες παρτίδες. Σημειώνεται ότι και οι ισπανικές αρχές βεβαιώνουν ότι δεν έχει έρθει κανένα προϊόν στην Ελλάδα. (Τώρα θα μου πείς Καθ. Φυσικής Αγωγής ο βουλευτής του Πασόκ και Υφυπουργός Διατροφής που να ξέρει από αγγούρια από τη Δράμα. Άμα ήταν από τα Καλύβια Αττικής κάτι μπορεί ναξερε!)

Η ΕΕ συνεχίζει τη παπαρολογία, ότι έγινε διασταυρούμενη επιμόλυνση μεταξύ Ισπανίας  Γερμανίας, ή στην διανομή από Αμβούργο και το πιο πιθανό ΜΕΣΑ στη Γερμανία.

(Να το επαναλάβω το έρμο το Escherichia coli βρίσκεται μόνο σε θηλαστικά και φυσικά στα κόπρανά τους , οπότε τι παπαριές λένε για διασταυρούμενη επιμόλυνση. Σε κόπρανα τα μεταφέρουν οι Γερμανοί τα αγγούρια; Η τα χρησιμοποιούν «αλλιώς» και μετά τα πουλάνε;)
Οι Ισπανοί τα «παίρνουν κανονικά» και η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Λέιρε Παχίν δηλώνει ότι δεν υπάρχει «ουδεμία απόδειξη, ουδέν στοιχείο» που να υποστηρίζει τις κατηγορίες αυτές.

Η ισπανική κυβέρνηση αναφέρει ότι  η υπουργός Αγροτικών Υποθέσεων Ρόζα Αγκιλάρ θα ζητήσει από τη Γερμανία να δώσει διευκρινίσεις σχετικά με την μόλυνση.

Η Ισπανία θα ζητήσει από την ΕΕ αποζημίωση για την «ανεπανόρθωτη και άδικη» ζημία που έχει προκαλέσει η υπόθεση στα ισπανικά λαχανικά, δήλωσε η Αγκιλάρ.

Στις 31 Μαϊου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα 4 αγγούρια που είχαν παρθεί ως δείγματα και αποφαίνονται ότι τα αγγούρια που εξετάστηκαν ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΟΝΤΩΣ ΣΤΕΛΕΧΗ του Escherichia coli  ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΞΙΝΕΣ, ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (σύμφωνα με τους ειδικούς), ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ Ο104:Η4 στέλεχος που είχε βρεθεί στους ασθενείς.

Τα βακτήρια στα άλλα δυο αγγούρια δεν αναγνωρίστηκαν. (Τα γερμανά στην αρχή είπαν ότι το πρόβλημα ήταν το εντεροαιμοραγικό στέλεχος του Escherichia coli  με άλλα λόγια το Escherichia coli  Ο157:Η7,  αργότερα είπαν ότι οφείλεται στο enteroaggregative E. coli O104:Η4.
Ας δούμε λίγο την προϊστορία αυτών των βακτηρίων : Το Ο157:Η7 αναγνωρίζεται για πρώτη φορά το 1982 στην Αμερική όπου προκαλεί ασθένειες ακόμα και θάνατο στους ανθρώπους , ΕΝΩ έχει μολύνει τα ΖΩΑ ως αποτέλεσμα της συγκέντρωσης τους σε γιγαντιαίες κτηνοτροφικές μονάδες και ΣΦΑΓΕΙΑ.
Το E. coli O104:Η4 αναγνωρίζεται ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη Νότιο Κορέα το 2005 και οι ερευνητές δείχνουν μολυσμένο ΧΑΜΠΟΥΡΓΚΕΡ ως τη πιθανή αιτία.
Η Γερμανία κινδυνεύει ΟΣΟ ΠΟΤΕ.

Η μεγαλύτερή της βιομηχανία που είναι του κρέατος κινδυνεύει με αποκλεισμό.

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΖΩΑ και ΟΧΙ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ).

Στις 4 Ιουνίου εισβάλλουν για έλεγχο στο εστιατόριο Kartoffelkeller (Το κελάρι της πατάτας) στο  Lübeck ενώ δεν λείπουν και οι τίτλοι στη Die Welt  «Τη νύχτα που σέρβιραν το  E.coli σαν δείπνο» μιας και 17 άτομα από τα 37 σε ένα πάρτυ, που έκανε το εστιατόριο στις 13 Μαΐου, είχαν μολυνθεί και ένα από αυτά είχε πεθάνει. (Το εστιατόριο δεν σέρβιρε μόνο πατάτες αλλά και κρέας και ψάρια. Ο ιδιοκτήτης Joachim Berger μαζί με τους εργαζόμενους μάταια αναφέρουν ότι όλα τα ψωνίζουν από την αγορά του Αμβούργου και επιθεωρούνται κανονικά.

Τα γερμανά συνεχίζουν να ψάχνουν ντομάτες, μαρούλια, αγγούρια και φύτρα)

Στις 5 Ιουνίου ένας «εκπρόσωπος τύπου» της Κάτω Σαξωνίας προειδοποιεί να μην καταλώνονται ΦΥΤΡΑ μιας και είναι η τελευταία ύποπτη πηγή για την επιδημία.

Μια μικρή φάρμα στο Bienenbuettel ανακοινώνεται σαν η πιθανότερη αιτία και στις 6 Ιουνίου ανακοινώνουν ότι αυτό θα κριθεί από τα τέστ. Από τα 40 δείγματα τα 23 βγαίνουν αρνητικά. Στις 10 Γιούνη το Ινστιτούτο Κοχ (από τον περίφημο Ιατρό Ρόμπερτ Κοχ τον θεμελιωτή της μικροβιολογίας και της βακτηριολογίας) «επιβεβαιώνει» μέσω του Προέδρου του Ινστιτούτου ότι η αιτία ήταν τα φύτρα φασολιών και αυτοί που επρόκειτο να φάνε φύτρα είχαν 9 φορές πιθανότητα να έχουν αιμοραγική διάρροια.

(Τα γερμανά έβαλαν το βαρύ πυροβολικό να πυροβολήσει τα αθώα φύτρα.

Πως απέκτησαν τα φύτρα το Ε. coli O104:Η4;

Φύτρα είναι και όχι εντεράκια μοσχαριού.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι μιας και ό έρμος ο αγρότης ήθελε νάναι και βιολογικά τα φύτρα χρησιμοποιούσε προφανώς κοπριά για την ανάπτυξη των φύτρων αντί για λίπασμα.

Αντί να ψάξουν τη κοπριά βάλθηκαν να μας τρελλάνουν ότι τα φύτρα γεννάν Ε.coliΟ104:Η4)

Στις 13 Ιουνίου ο WHO επιβεβαιώνει το ινστιτούτο Κοχ για τη δήλωσή του. (Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του και αναγάλλιασε η καρδιά του).

Παρακάτω παραθέτω αυτούσιο το κείμενο από τη wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/2011_German_E._coli_outbreak για το τι ειπώθηκε (πλήρη ανάλυση στο http://www.newscientist.com/article/dn20562-bean-sprouts-to-blame-for-decadeold-e-coli.html )

According to the head of the national E. coli lab at the German Federal Institute for Risk Assessment, the strain responsible for the outbreak has been circulating in Germany for 10 years, and in humans not cattle. He said it is likely to have got into food via human feces.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εθνικού εργαστηρίου Ε.coli για την Εκτίμηση Επικινδυνότητας του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου , το στέλεχος του E.coli έκανε βόλτες 10 χρόνια στη Γερμανία σε Ανθρώπους ΟΧΙ σε γελάδες.

Είπε ότι πιθανότερο μπήκε στη διατροφική αλυσίδα  μέσω των ανθρωπίνων κοπράνων.

(Εδώ ότι και να πώ θαναι λίγο.Παραδέχεται ότι για δέκα χρόνια τα γερμανά «χέζουν» εκεί που τρώνε, κάποιος «έχεσε» και τα φύτρα και πέθαναν 53 άνθρωποι, αλλά φυσικά οι αγελάδες μας οι γερμανικές είναι ΑΘΩΕΣ.

Φάτε άφοβα βόειο γερμανικό κρέας αλλά μακρυά από γερμανικό κόλον διότι έχει E.coli!!!)

Στις 29 Ιουνίου μαζεύονται τα μεγάλα κεφάλια τα ευρωπαϊκά του  EFSA/ECDC, κάτι σαν τον δικό μας τον ΕΦΕΤ για joint risk assesment (συνδυασμό ανάλυσης επικινδυνότητας) μιας και το πρόβλημα είχε προκύψει και στη Γαλλία με το πρώτο κρούσμα στις 24 Ιουνίου, και πού καταλήγουν οι αθεόφοβοι:
Ότι η τριγωνέλα κοινώς -τσιμένι  (fenugreek) που είχε εισαχθεί  από την Αίγυπτο από την οποία μεγαλώνουν φύτρα (καλά μέχρι τώρα έλεγαν από φασόλια – πως βρέθήκαμε στη τριγωνέλα;) που εισήχθησαν το 2009 και 2010, είναι η κοινή αιτία για την κοινή επιδημία , αλλά σημείωσαν «ότι υπάρχει πολλή ακόμα αβεβαιότητα αν όντως είναι πραγματικά η κοινή αιτία των μολύνσεων» μιας και μέχρι τώρα δεν βρέθηκε ούτε ένα δείγμα από E.coli O104:H4 στα συγκεκριμένα φύτρα.

Οι σπόροι αυτοί διενεμήθησαν ευρέως στην Ευρώπη. (Πέρισυ βρώμισε και φέτος ψόφησε λέγαν στο χωριό μου, αλλά Ευρωπαίοι είναι αυτοί, τι στο διάολο το κάτι τις το ξέρουν το επιστημονικό. Ας βρούμε σου λέει έναν «ψωριάρη», έναν «ακάθαρτο» σαν τον Αιγύπτιο ας του ρίξουμε το ανάθεμα λέμε και ίσως  καθαρίσαμε)
Η Αίγυπτος βέβαια αρνήθηκε τις υποθέσεις κατηγορώντας τους ευθέως για γελοία ψέμματα.
Για εβδομάδες η αγορά των νωπών προϊόντων έφθασε στο ναδίρ. Η Ισπανία ζητά αποζημίωση για την απώλεια του αγροτικού εισοδήματος των αγροτών της και απορρίπτει την αποζημίωση των 150.000.000 ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι μικρή.

(Πάλι στην απόξω τα Γερμανά. Άντε να πληρώσουμε όλοι μαζί, που έχεζαν δέκα χρόνια ανεξέλεγκτα.) Τελικά τα ακουμπάμε στους Ισπανούς 210.000.000 ευρώ. Η απώλεια πανευρωπαϊκά στοίχισε 2.8 δις σε ανθρώπινες ζωές (κόστος υγείας).

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1) Η γερμανική αυτοκρατορία κρεάτων διασώθηκε. Η πάγια απαίτηση των μεγάλων μονάδων εμπορίας κρέατος για την ακτινοβόληση των τροφίμων περνάει εύκολα μέσω του Codex Alimentarius (πνευματικό παιδί του Frits Ter Meer υπεύθυνου του στρατόπεδου του Αουσβιτς και μέλος του ΔΣ της IG Farben) το 2012.

2) Τα βιολογικά προϊόντα και τα λαχανικά μπαίνουν στο στόχαστρο ως επικίνδυνα άρα ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ.

3) Η ΕΕ είναι υπό την πλήρη έλεγχο της χημικής βιομηχανίας της Γερμανίας

4) Τα γερμανά μπορούν να λένε τις όποιες “παπαριές” με επιστημονικό μανδύα  χωρίς να λογαριάζουν κανένα.

5) Ποτέ δεν φταίει το Γερμανό ακόμα και αν αποπατεί επί δέκα χρόνια στην αλυσίδα των τροφίμων. Ή το Ισπανό θα φταίει ή το Αιγύπτιο ή το τεμπέλη Έλληνα

6) Προσέχουμε που αποπατεί η τρόϊκα. Οι Γερμανοί αποπατούν E.coli O104:H4

Χρ. Μπλάνας

Χημ.Μηχ/κός

=============================================================================

Βιβλιογραφία

http://en.wikipedia.org/wiki/2011_German_E._coli_outbreak

http://www.fimes.gr/2011/06/aggouria-e-coli/  φημες

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2688167/ Η104

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=403553  ΒΗΜΑ

http://www.propagator.gr/mysite/index.php?option=com_content&view=article&id=222&Itemid=689  Esterischia coli

http://cid.oxfordjournals.org/content/early/2013/01/04/cid.cis1218.abstract

http://worldcrunch.com/night-they-served-e-coli-dinner/tech-science/the-night-they-served-e.-coli-for-dinner/c4s3243/#.URLTQmfg12R

http://www.tripwiser.com/trip_restaurant-Germany_Lubeck_Kartoffelkeller?itiNodeId=8a8c80fe151b26ef01151b4fe7e333a0&eType=restaurant

http://www.thelocal.de/society/20110608-35531.html#.URLRxWfg12R

http://episthmi.blogspot.gr/2012/04/codex.html

 φωτογραφίες ἀπὸ ἐδῶ κι ἐδῶ.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply