Τά ἐπικίνδυνα ζῶα συντροφιᾶς τά ξέρατε;

Καιρὸς νὰ τὰ μάθετε…
Ὄχι…
Δὲν θεωροῦνται ζῶα συντροφιᾶς τὰ κροκοδειλάκια. Ἤ τὰ φιδάκια. Ἤ τὰ τιγράκια.
Αὐτὸ δὰ μᾶς ἔλειπε. 
Ζῶα συντροφιᾶς καὶ μάλιστα ἐπικίνδυνα, εἶναι τὰ γατάκια μας καὶ τὰ σκυλάκια μας.

Οἱ παρανοϊκοὶ ἀπεφάσισαν νὰ ἀσχοληθοῦν μὲ τὰ ζῶα συνροφιᾶς.
Ὅσο αὐτοὶ ἀντιλαμβάνονται ἀπὸ κατοικίδια, ἄλλο τόσο κι ἐγὼ ἀντιλαμβάνομαι τὴν παρανοϊκότητά τους. 
Ἔβγαλαν λοιπὸν σὲ δημοσία διαβούλευσι νόμο-ἔκτρωμα, κατὰ πῶς τὸ συνηθίζουν, πρὸ κειμένου νὰ θέσουν νέα ὅρια, ἀκόμη καὶ στὰ κατοικίδια. 
Κι ὅλα αὐτὰ γιὰ τὸ …καλό μας!!!

Ἄ…. 
Καὶ γιὰ νὰ διευκρινίζουμε κάτι. 
Ἐπικίνδυνα ζῶα συντροφιᾶς εἶναι ὅλα αὐτὰ ποὺ θὰ ἀντιδράσουν βιαίως ἐὰν ἀντιμετωπίσουμε κίνδυνο. Δῆλα ἐὰν γιὰ παράδειγμα κάποιος εἰσβάλει στὸ σπίτι μας, μὲ ὁποιεσδήποτε προθέσεις, τὸ ζωάκι μας καθίσταται τρομοκράτης κι ἀν τί νὰ διωχθῇ ὁ ἐγκληματίας θὰ διωκόμαστε ἐμεῖς ποὺ δὲν τοῦ ἐπιτρέψαμε νὰ ἁλωνίσῃ στὰ τοῦ οἴκου μας. 
Ἐὰν μαζὺ μὲ τὸ ζωάκι μας ἀντιδράσουμε κι ἐμεῖς, ἁρπάζοντας γιὰ παράδειγμα ἕνα τηγάνι καὶ κοπανῶντας τόν στὸ κεφάλι, τότε, κατὰ πάσαν πιθανότητα μεταμορφωνόμαστε κι ἐμεῖς σὲ ἐπικίνδυνα ζῶα, ἄνευ συντροφιᾶς ὅμως!!!

Τέλος, γνωρίζατε πώς τά ἀκρωτηριασμένα σκυλάκια (αὐτιά, οὐρές…) ἀπαγορεύονται νά ἀναπαράγονται διότι θά γεννήσουν ἀκρωτηριασμένα ζωάκια; Ἐγὼ δὲν τὸ ἤξερα. Γνώριζα μόνον πὼς τὰ ἐπίκτητα χαρακτηριστικὰ δὲν κληρονομοῦνται. Μὲ τὸν νόμο ποὺ πασχίζουν νὰ περάσουν, τὰ ἐπίκτητα χαρακτηριστικά, παγκόσμια πρωτοτυπία, θὰ κληρονομοῦνται!

Ἄν τέ, νὰ δοῦμε τὶ ἄλλη παλαβομάρα θὰ σκαρφιστοῦν…
Ἄν τε…. Διότι αὐτῶν ἡ παράνοια ἀρχὴ καὶ τέλος δὲν ἔχει!

Φιλονόη. 

Υ.Γ. Εἶμαι κατὰ τῆς ἐκτροφῆς ζώων. Ἐφ’  ὅσον ὅμως ὑπάρχει ἐλευθερία ἐπιλογῆς,  ὀφείλω νὰ σεβαστῶ τὸν νόμο, καθῶς ἐπίσης καὶ τὰ θέλω κάποιων συμπολιτῶν μου. Ὅμως μὲ τὸν νέο νόμο καταργοῦν διὰ τῆς βίας σχεδόν, τοὺς μικροὺς ἐκτροφεῖς. Δῆλα δὴ ἐνισχύουν τὶς εἰσαγωγὲς καὶ τὶς μεγάλες ἐκτροφικὲς μονάδες. Δῆλα δὴ πάλι τοὺς εἰσαγωμένους, διότι μὲ τοὺς ἐντοπίους ἐκτροφεῖς… Μὴν τὸν ψάχνουμε… Κάτι θὰ σκαρφιστοῦν νὰ τοὺς ἀφανίσουν. Κι ἐὰν δὲν καταλάβατε καλά, στὴν Τουρκία καταργοῦν τὴν ἐμπορία κατοικιδίων. Στὴν Τουρκία. Ἐδῶ δὲν τὴν καταργοῦν. Καταργοῦν μόνον τὰ ζωάκια μας. 

Αλλαγές Έκτρωμα στο Νόμο Απειλούν τους Σκύλους και την Κυνοφιλία!

Μία δυσάρεστη έκπληξη για τους φιλόζωους και τους κυνόφιλους επιφυλάσσει το επικείμενο νομοσχέδιο για τις ζωοτροφές αφού σε ένα άρθρο του προωθούνται αλλαγές στον νόμο “Για τα δεσποζόµενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκµετάλλευση ή τη χρησιµοποίηση µε κερδοσκοπικό σκοπό”  που ισχύει σήμερα.

Οι αλλαγές αυτές που αναρτήθηκαν στο opengov για δημόσια διαβούλευση είναι επικίνδυνες για όλους τους σκύλους, όπως θα δείτε παρακάτω, αλλά παράλληλα θα καταστρέψουν ολοκληρωτικά την κυνοφιλία και την καθαρόαιμη εκτροφή στη χώρα μας ευνοώντας μόνο τις εισαγωγές από Puppy Mills και τις παράνομες, αδήλωτες γέννες!

Ας δούμε μερικές από τις αλλαγές που προτείνονται:

Το επικίνδυνο ζώο συντροφιάςα) Η περίπτωση στ του άρθρου 1, αντικαθίσταται ως εξής:
«στ) Επικίνδυνο ζώο συντροφιάς είναι το ζώο συντροφιάς, που εκδηλώνει επιτυχή επίθεση ή ανεπιτυχή προσπάθεια επίθεσης ή απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα, καθώς και το ζώο που πάσχει ή είναι φορέας σοβαρού νοσήματος, που μπορεί να μεταδοθεί στον άνθρωπο ή στα άλλα ζώα και δεν θεραπεύεται.».

Είναι ποτέ δυνατόν να δοθεί τέτοιος ορισμός για το επικίνδυνο ζώο συντροφιάς; Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου αφού δυνητικά ΟΛΑ τα σκυλιά μπορεί να θεωρηθούν επικίνδυνα! Τι σημαίνει ¨απειλητική στάση και συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή άλλα ζώα”; Το γάβγισμα και το γρύλισμα; Θα θεωρηθεί απειλή ένα σκυλί που γρυλίζει, γαβγίζει ή διορθώνει ένα άλλο σκύλο;
Θα θεωρηθεί επικίνδυνο ένα κακοποιημένο σκυλί που το έδερναν όλη τη ζωή του και προφανώς και εκδηλώνει επιθετικές τάσεις ενώ επανέρχεται σταδιακά μόλις βρεθεί σε άλλους ιδιοκτήτες που θα το φροντίζουν με αγάπη;
Μήπως θεωρηθεί επικίνδυνη μία γάτα που γρατζουνάει το παιδάκι που την ταλαιπωρεί ή ακόμα και ένα σκύλο που θα την τρομάξει στο δρόμο; ή αντίστοιχα ο σκύλος που θα επιτεθεί σε μία γάτα;;;; Έχετε δει ποτέ πιο γελοίο, αστοιχείωτο και γενικόλογο ορισμό;

Ο ορισμός αυτός οδηγεί μαθηματικά σε ρατσιστικούς νόμους απαγόρευσης ολόκληρων φυλών! Αυτά που σε άλλες χώρες παλεύουν να ακυρώσουν στην Ελλάδα αρχίζουμε να τα εφαρμόζουμε! Θυμάστε τον Lennox?

Ο θάνατος του εκτροφέαΤο άρθρο 6 του ν. 4039/2012, τροποποιείται ως ακολούθως:
α) Το πέμπτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 6, αντικαθίσταται και μετά από αυτό προστίθεται νέο εδάφιο ως εξής:
«Όταν εκτρέφεται έστω και ένας θηλυκός σκύλος αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος σε θηλυκό σκύλο εκτροφής, απαιτείται υποχρεωτικά η έκδοση άδειας εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς. Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών όταν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του προηγούμενου εδαφίου.».

Ο νόμος που ισχύει σήμερα αναφέρει ότι “Όταν εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής, απαιτείται υποχρεωτικά η έκδοση άδειας αναπαραγωγής, εκτροφής και  εμπορίας ζώων συντροφιάς.”

Άρα από εκεί που ένας ερασιτέχνης εκτροφέας μπορούσε να έχει 2 θηλυκά σκυλιά τώρα ουσιαστικά δεν μπορεί να έχει ούτε ένα!!!!! Το παράλογο φυσικά συνεχίζεται αφού υπάρχει και το “ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος” κάτι που προφανώς δεν γίνεται χωρίς θηλυκό σκυλί!
Επίσης εντύπωση προκαλεί ο χαρακτηρισμός “σκύλος αναπαραγωγής”… πως ορίζεται και ποιους αφορά; ΟΛΟΥΣ όσους έχουν μη στειρωμένη θηλυκιά;
Σε όλο τον κόσμο πέρα από τους επαγγελματίες εκτροφείς με τις μεγάλες εγκαταστάσεις (που είναι ελάχιστοι στη χώρα μας) υπάρχουν οι ερασιτέχνες που λόγω του πάθους και της αγάπης για τη φυλή κάνουν κάποια επιλεκτικά ζευγαρώματα στο σπίτι τους, στο διαμέρισμα τους ή στον κήπο τους! Δεν το κάνουν για να κερδίσουν χρήματα αλλά για να πάνε τη φυλή τους πιο μπροστά, να τη βελτιώσουν και να παράγουν καλά και υγιή σκυλιά!

Οι παραπάνω αλλαγή θα τους εξαφανίσει αφού δεν θα μπορούν να έχουν θηλυκά σκυλιά και οι διαδικασίες και απαιτήσεις για άδεια είναι παράλογες και ανεφάρμοστες για τους ερασιτέχνες (πολλά στρέμματα, εγκαταστάσεις κτλ περιττές για 2-3 σκυλιά).
Ποιος θα κερδίσει από αυτό; Μα φυσικά τα Puppy Mills και οι εισαγωγείς τους αλλά και οι παράνομοι εκτροφείς της πίσω αυλής που έτσι και αλλιώς δεν δήλωναν ποτέ τις γέννες τους στον Κ.Ο.Ε.! Όσοι θέλουν έτσι και αλλιώς καθαρόαιμο σκυλί δεν θα πάνε σε καταφύγιο για υιοθεσία αλλά θα πάνε στις εύκολες λύσεις που αναφέρω παραπάνω από τη στιγμή που δεν θα βρίσκουν εκτροφικά σκυλιά!

Τα κομμένα αυτιά και η αναπαραγωγή

 Μετά την παρ. 3 του άρθρου 6, προστίθεται νέα παράγραφος 3α, ως εξής:

«3α. Δεν επιτρέπεται η εισαγωγή, εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι»

Σύμφωνα με τον νόμο που ισχύει σήμερα έχει απαγορευτεί η κοπή αυτιών και ουρών από όλα τα σκυλιά και αντίστοιχα η συμμετοχή των σκύλων αυτών σε εκθέσεις ή άλλες κυνολογικές εκδηλώσεις. Δεν διαφωνούμε με την πολιτική αυτή που σταδιακά εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες αν και ο δικός μας νόμος είχε την παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία να απαγορεύει και τη συμμετοχή των σκύλων που είχαν κομμένα αυτιά-ουρά ακόμα και πριν την ψήφιση του νόμου (αναδρομική ισχύ!!)!!
Ας ξεπεράσουμε το θέμα αυτό αφού ο νόμος ισχύει και ας πάμε στο καινούργιο έκτρωμα που προωθείται και δίνει μαθήματα άγνοιας! Όπως μπορείτε να διαβάσετε θα απαγορεύεται πλέον η αναπαραγωγή σκύλων με κομμένα αυτιά και ουρά!!!!!!!!!!
Μπορεί να βρει κανείς λογική σε αυτό; Μήπως το ζευγάρωμα θα μεταφέρει το γονίδιο των κομμένων αυτιών στα κουτάβια; Υπάρχει έστω ένα λογικό επιχείρημα στο να βγουν από την εκτροφή εξαιρετικά δείγματα κάποια φυλής επειδή τους κόπηκαν τα αυτιά πριν 2 ή 5 χρόνια; Όχι βέβαια… μήπως όμως η λογική αυτή ωθήσει νόμιμους εκτροφείς στην παρανομία και στις αδήλωτες γέννες;

Οι παραπάνω αλλαγές είναι ότι πιο παράλογο έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια! Δείχνουν άγνοια, αμορφωσιά και πλήρη άγνοια της κυνολογίας και της ζωοφιλίας!

Οι παραπάνω αλλαγές δεν πρόκειται να λύσουν κανένα πρόβλημα! Αντίθετα θα χειροτερέψουν την κατάσταση ακόμα και με τα αδέσποτα αφού η εξόντωση των εκτροφέων θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερες εισαγωγές από puppy mills, σε απογείωση των πωλήσεων ζώων από Pet Shops και σε ακόμα περισσότερες γέννες από BYBs. Οι φιλοζωικές οργανώσεις πρέπει να καταλάβουν ότι οι μικροί ερασιτέχνες εκτροφείς δεν είναι αντίπαλοι τους, ούτε φυσικά η αιτία των αδέσποτων με τα ελάχιστα σκυλιά που παράγουν και δηλώνουν στον ΚΟΕ! Αντίπαλοι είναι αυτοί που αναφέρω παραπάνω και οι οποίοι θα γιγαντωθούν ακόμα περισσότερο και θα γεμίσουν κάθε γειτονιά με σκυλιά σε γυάλες!

Και φυσικά έχουμε το τραγικό θέμα του επικίνδυνου σκύλου! ΕΓΚΛΗΜΑ! Κάθε σκύλος, δεσποζούμενος, αδέσποτος ή σε καταφύγιο μπορεί να δείξει συμπεριφορά που να ταιριάζει στην περιγραφή! θα οδηγηθούμε σε ομαδικές θανατώσεις αδέσποτων και σε καταγγελίες από υστερικούς επειδή τους γάβγισε ο σκύλος του γείτονα! ΝΤΡΟΠΗ!

Καλώ όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους εκτροφείς, τον Κ.Ο.Ε. και τους Ομίλους φυλών, τους κυνόφιλους και γενικότερα τους λάτρεις των σκύλων να αντιδράσουν! Με σχόλια στη σελίδα της δημόσιας διαβούλευσης, επικοινωνία με βουλευτές και γνωστούς και με όποιο τρόπο μπορεί ο κάθε ένας! Στην τελική προωθήστε και μοιραστείτε αυτό το άρθρο όπου και όπως μπορείτε! 

πηγή

Ἐδῶ πάντως http://www.opengov.gr/ypaat/?p=995

μπορεῖτε νὰ τοὺς βρίσετε ἐλεύθερα!!! Μὰ πάρα πολὺ ἐλεύθερα!!!!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Τά ἐπικίνδυνα ζῶα συντροφιᾶς τά ξέρατε;

Leave a Reply