Στήν Χαλκιδική οἱ ἐμπρηστές ἀφήνουν τά διαπιστευτήριά τους;

Δὲν ξέρω τὶ ἀκριβῶς ἔχει στηθῇ ἐκεῖ ἐπάνω.
Πάντως ἤ ἐν τελῶς ἠλίθιοι ἦταν οἱ ἐπιτιθέμενοι ἤ ἐν τελῶς …παγιδευμένοι!!!
Ἀφῆστε δὲ ποὺ ἐκεῖνο τὸ σούργελο ὁ Πάχτας, ξέρετε, ἐκεῖνος ποὺ μαζύ του ἠσχολήθῃ πρὸ ἐτῶν τὸ πανελλήνιον, εὑρῆκε εὐκαιρία νὰ μιλήσῃ καὶ νὰ βγῇ δικαιωμένος. 
(Ἀλήθεια, ὅλη ἡ χώρα ἐγνώριζε τό εἶδος του καί στήν Χαλκιδική τόν ἐξέλεξαν δήμαρχο; Μά τί γίνεται ἐκεῖ; Κοιμοῦνται ἤ τούς ποτίζουν μέ κάτι; Ἤ μήπως εἶναι τόσο μεγαλόκαρδοι πού …συγχωροῦν τόσο εὔκολα;)

Οἱ ἐπιτιθέμενοι λοιπὸν ἄφησαν τὰ διαπιστευτήριά τους. 
Οὐσιαστικῶς εἶναι σὰν νὰ λὲν ἐλᾶτε νὰ μᾶς πιάσετε.
Τί συνέβῃ λοιπόν; Ἦταν παγίδα; Ἦταν ὀργανωμένη …βλακεία; Ἤ μήπως κάποια καλόπαιδα, ἀπό τά γνωστά, ἔχουν παρεισφρήσῃ μέσα στίς ὁμάδες αὐτῶν πού πράγματι καίγονται γιά τόν τόπο;

Φιλονόη.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

Αφησαν ίχνη οι εμπρηστές – Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ 4 άτομα

Τέσσερα άτομα προσήχθησαν και εξετάζονται για συμμετοχή στον εμπρησμό, τα ξημερώματα της Κυριακής, στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής, ενώ αναζητούνται άλλα τέσσερα. Παράλληλα, βρέθηκαν ίχνη των δραστών, τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, κατά τις έρευνες στην περιοχή από την οποία εκτιμάται ότι έφυγαν μετά τον εμπρησμό οι δράστες, βρέθηκαν:

    • Μία κουκούλα full face
    • Κηλίδες αίματας
    • υπολειμματα τσιγάρων
    • Ενας πυρσός
    • Μία χειρουργική μάσκα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, πέρα των ευρημάτων αυτών, στο σημείο του εμπρησμού είχαν βρεθεί μολότοφ που δεν ανεφλέγησαν, βεγγαλικά-πυρσοί και κενά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.

Πυρπόλησαν το εργοτάξιο, τρομοκράτησαν τους φύλακες
Κουβαλώντας εύφλεκτο υλικό και οπλισμένοι με καραμπίνες, οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο χώρο του εργοταξίου από την πίσω πύλη.

Κατά αξιόπιστες μαρτυρίες, αφού έδεσαν τους φύλακες της εισόδου, απειλώντας τους ότι θα τους κάψουν ζωντανούς, έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις καίγοντας τρία φορτηγά, ένα γκρέιντερ, εκσκαφείς, δύο τζιπ, δύο γεννήτριες και τα κοντέινερς όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας. Ένας από τους φύλακες χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο καθώς τραυματίστηκε ελαφρά.

ΝωρίTερα είχαν πυροβολήσει τα φώτα και τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους, ενώ κατά τη διαφυγή τους τοποθέτησαν ακόμη και κορμούς δένδρων και άλλα αντικείμενα στη διασταύρωση Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγίας, ώστε να εμποδίσουν την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η Αστυνομία αρχικά προχώρησε σε 27 προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτα οι δράστες «έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους μπήκαν με καραμπίνες έδεσαν σε έναν στύλο τους δύο φύλακες και χτύπησαν έναν από αυτόν με αντικείμενο στην πλάτη, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ και έκαψαν χώρους στα γραφεία της εταιρίας και άλλα μηχανήματα που υπήρχαν εκεί».

Η ανακοίνωση της εταιρίας
Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. αναφέρει:

Η Ελληνική Χρυσός Α.Ε με λύπη της ανακοινώνει απρόκλητη επίθεσηστις εγκαταστάσεις της στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 16ης Φεβρουαρίου. Προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές χωρίς – ευτυχώς- να θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Το επεισόδιο αυτό αποτελεί κορύφωση της κλιμακούμενης επίθεσης κατά των επενδύσεων μας και δεν αποτελεί έκπληξη για τούς ιθύνοντες και όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή. Περιττό να τονίσουμε πως η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και όλες οι ενέργειες της στην περιοχή του έργου γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και υπό την εποπτεία των αρμοδίων Αρχών.

Τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η εταιρεία θεωρεί δεδομένο πως έχει τη στήριξη της πλειοψηφίας της κοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και από τότε που ανέλαβε τα μεταλλεία τον Φεβρουαρίου του 2012, και μόλις σε ένα χρόνο, τριπλασίασε την εργατική της δύναμη από 400 σε 1200 μόνιμους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες.

Η εταιρεία μας εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και τα όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.

Δεν κατανοούμε τις επιθέσεις αυτές. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται καικάνουμε έκκληση στις Αρχές και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ναυπερασπίσουν τηννομιμότητα και να στηρίξουν κάθε επενδυτική προσπάθεια στην χώρα μας, τόσο ζωτικής σημασίας για την οικονομική της ανάκαμψη.

Μπουτάρης: Τρομοκρατική επίθεση
Τρομοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ζητώντας παράλληλα άμεσες ενέργειες από την πλευρά του κράτους, προκειμένου όπως είπε να «ξεκαθαρίσει το τοπίο».

«Θεωρούμε ότι η τρομοκρατική επίθεση με μολότοφ στις Σκουριές δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά για τις προθέσεις των επιτιθέντων. Αναρωτιόμαστε ποιον άραγε να αντιπροσωπεύουν και ζητούμε από το κράτος να προβεί σε άμεσες ενέργειες προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο» δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

H βάρβαρη επίθεση των κουκουλοφόρων στην Χαλκιδική απασχολεί ήδη τα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εκτενές είναι το ρεπορτάζ του BBC που αφού περιγράφει τα γεγονότα αναφέρει ότι η προγραμματισμένη για το 2015 έναρξη της λειτουργίας της μονάδας αναμένεται να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην χτυπημένη από την ύφεση περιοχή της Χαλκιδικής.

Το βρετανικό δίκτυο φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής της καναδικής εταιρίας Eldorado Gold, Eντουάρντο Μιούρα, ο οποίος σημειώνει ότι η αξιοποίηση στις Σκουριές Χαλκιδικής «θα δημιουργήσει άμεσα και έμμεσα περίπου 5.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».

ἔθνος

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply