Ἀληθεύει (κι) αὐτό «Πατέρες»;

Ἀληθεύει (κι) αὐτό «Πατέρες»; Αὐτὸ ὁμολογῶ πὼς δὲν τὸ γνώριζα.
Ἡ μονὴ Ἰβήρων ἑτοιμαζόταν νὰ πουλήσῃ στὴν «Ἑλληνικὸς χρυσός», 923 στρέμματα, πρὸ κειμένου νὰ ἐνισχύσῃ καὶ νὰ καθιερώσῃ τὴν καταπάτησιν τῶν Ἑλληνικῶν ἐδαφῶν. 
Βέβαια, προσωπικῶς δὲν περίμενα κάτι καλλίτερο. Ἀλλὰ αὐτὸ ἀφορᾷ σὲ ἐμέναν, καὶ στὰ πιστεύω μου, ὄχι στὸ τὶ ἔπρεπε οἱ «ἅγιοι πατέρες» νὰ πράξουν. 
Ἀλήθεια, γιατί οἱ «ἅγιοι πατέρες» παράτησαν τήν «ἁγιότητά» τους κι ἀσχολοῦνται μέ τήν ἀγοραπωλησία ἐδαφῶν; Ἔπαψε νά τούς ἐνδιαφέρῃ μόνον ἡ πίστις τους καί ὁ μοναχισμός τους; Εἶναι τό χρῆμα πολύ καί δέν μποροῦν νά ἀντισταθοῦν; 

Εἴμαστε σοβαροί;
Ἀπό ποῦ κι ὡς ποῦ ὄντα τά ὁποῖα δέν σέβονται τό περιβᾶλλον, τούς φυσικούς νόμους καί τήν ἴδιαν τήν Φύσιν ἔχουν δικαίωμα ζωῆς καί θανάτου σέ ἀνθρώπους;  Ἀπό ποῦ κι ὡς ποῦ κάποιοι πού ἀποποιήθηκαν τό δικαίωμά τους νά διαβιοῦν ἀνθρωπίνως, ἀναλαμβάνουν χρέη δημίου κατά αὐτῶν πού διαβιοῦν ἀνθρωπίνως; Ἀπό ποῦ κι ὡς ποῦ τό «παρά φύσιν» θά ἐπικρατῇ σέ βάρος τοῦ «κατά φύσιν»;

Ξέρω…
Ἄσκοπα ἐρωτήματα…
Ὑπερβολικὰ ἁπλοϊκά…
Τὸ παρὰ φύσιν ἀκόμη κρατεῖ…
Αὐτὸ ποὺ δὲν ἀντιλαμβάνονται εἶναι πὼς ἡ βαλβίδα ἀσφαλείας φθάνει στὸ ὅριόν της. 
Καὶ τότε….

Αποκλεισμός του Αγίου Όρους από κατοίκους της Χαλκιδικής, ενάντια στην πώληση δάσους από Ιερά Μονή στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

 

Η Μονή Ιβήρων προτίθεται να πουλήσει 923 στρέμματα δάσους στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για να γίνουν τέλμα βιομηχανικών αποβλήτων

Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν αποκλείσει από σήμερα με τρία μπλόκα όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Άγιο Όρος, εν όψει του εορτασμού των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο.

Ο αποκλεισμός γίνεται ως διαμαρτυρία για τη φημολογούμενη επικείμενη πώληση δάσους της Ιεράς Μονής Ιβήρων στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, αλλά και για τη γενικότερη σιωπή των μονών του Αγ. Όρους σχετικά με το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης ανοιχτού μεταλλείου χρυσού-χαλκού στο όρος Κάκαβος. Οι κάτοικοι λένε ότι δεν θα αποχωρήσουν από τα μπλόκα αν δεν πάρουν διαβεβαιώσεις από τη Μονή Ιβήρων και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους ότι δεν θα προχωρήσει η πώληση της έκτασης.

Νωρίτερα το απόγευμα είχε συμφωνηθεί να μεταβεί αύριο το πρωί αντιπροσωπεία κατοίκων στο Άγιο Όρος για να συναντηθεί και να συζητήσει με τον Άγιο Πρώτο και τους εκπροσώπους της Μονής. Ωστόσο σε νεώτερη επικοινωνία, ο Άγιος Πρώτος έθεσε σαν όρο για τη συνάντηση να διαλυθούν τα μπλόκα. Οι κάτοικοι αρνήθηκαν, η συνάντηση ματαιώθηκε και τα μπλόκα παραμένουν.

Με την απόφαση 7633/29.3.2012 του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ έκταση δάσους 3.273 στρεμμάτων στο όρος Κάκκαβος, για την δημιουργία επιφανειακού (open-pit) μεταλλείου, εργοστασίου εμπλουτισμού και απόληψης χρυσού και δυο χώρων απόθεσης μεταλλευτικών αποβλήτων στα ρέματα Καρατζάς και Λοτσάνικο. Τα ρέματα συνεχούς ροής “Λοτσάνικου” και “Καρατζάς” είναι παραπόταμοι του Ασπρόλακκα, από τον οποίο υδρεύεται όλη η προ του Άθω περιοχή.

Η έκταση των 923 στρεμμάτων στο ρέμα Λοτσάνικο που χρειάζεται η εταιρεία για την κατασκευή του χώρου απόθεσης (τέλματος) αποβλήτων ανήκει στη Μονή Ιβήρων. Εκεί πρόκειται να κατασκευαστεί φράγμα από στείρα και απόβλητα εμπλουτισμού ύψους 159 μ. που θα «φιλοξενήσει» 23.500.000 τόννους βιομηχανικών αποβλήτων εμπλουτισμού.

Η Ελληνικός Χρυσός διαπραγματεύεται την αγορά αυτής της έκτασης από την Μονή Ιβήρων, με διαμεσολαβητή τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συναλλαγή έχει συμφωνηθεί, αλλά δεν έχουν πέσει υπογραφές ακόμα.

Οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν έναν επικό αγώνα για να σώσουν τον τόπο τους, τις ζωές τους, τον τρόπο και τα μέσα της επιβίωσής τους από τη θηριώδη “επένδυση” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ. Αν η Μονή Ιβήρων πουλήσει την έκταση, το Άγιο Όρος θα είναι συνεργός  στο μεγαλύτερο έγκλημα που θα έχει διαπραχθεί μέχρι σήμερα εναντίον της Χαλκιδικής, του Πολιτισμού της και της Ιστορίας της – και εναντίον του Αγίου Όρους.

  

 παρατηρητήριον μεταλλευτικῶν δραστηριοτήτων 

 Ἀπό ἐμέναν γιά αὐτούς; 
Μόνον μία εὐχή:
Νὰ ζήσουν γιὰ νὰ ἀπολαύσουν ἔως τέλους τὴν διαδικασία!!! Τοὺς ἀξίζει!!!!

Φιλονόη. 

(Visited 28 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ἀληθεύει (κι) αὐτό «Πατέρες»;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἀληθεύει (κι) αὐτό «Πατέρες»; | Φιλονόη καὶ φίλοι......

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Πᾶχτας, Μπουτάρης, μπουμποῦκος, Ἰβήρων καὶ Μάκης στὸ ἴδιο στρατόπεδον!!! » Φιλονόη καὶ φίλοι...

Leave a Reply