Μέ λαθρομετανάστες ἄρχισε ἡ «ἀνάπτυξις» στήν Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ: Η επικείμενη καταστροφή του Ερημίτη και οι…ντόπιοι παπαγάλοι !!!
Υπέρμαχος του ξεπουλήματος και της καταστροφής του Ερημίτη ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.ΕΚ. αξιότιμος κ. Κιτσάκης, καθώς και ο επίσης αξιότιμος πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Χονδρογιάννης!

Θέλουν, λένε, μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή (η περιοχή μας ως έχει προσελκύει πολύ σοβαρές επενδύσεις) αλλά δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν στον Κερκυραϊκό λαό και στα μέλη τους, τι είδους επενδύσεις επιδιώκουν και προς όφελος…ποιων;

Μια πολύ μεγάλη επένδυση π.χ. θα ήταν και η ανέγερση πολυώροφων πολυκαταστημάτων στην Κέρκυρα, όπως τα Mall, τα jambo, ή το ΙΚΕΑ, και ας εξηγήσουν τέλος πάντων, οι κ. κ. Πρόεδροι, αν μια τέτοια επένδυση θα ήταν προς το συμφέρον του επιχειρηματικού κόσμου της Κέρκυρας και γενικά της οικονομίας της…

Το εγχείρημα «επενδύσεις και αξιοποίηση της περιοχής Ερημίτη» (διάβαζε ξεπούλημα, οικονομική και οικολογική καταστροφή της Β.Α. Κέρκυρας) είναι αντίστοιχο με το παραπάνω παράδειγμα και κάθε σκεπτόμενος Κερκυραίος, που αγαπάει τη δουλειά του και το τόπο του, πιστεύουμε, δεν θα μπορούσε ποτέ να συμφωνήσει στη λογική (;) τους.

Κερκυραίοι συμπολίτες, η ταυτότητα του Ερημίτη σαν οικοσύστημα, η αξία του συνολικά για το νησί μας, σαν στοιχείο της φυσικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η συμβολή του σαν οικολογικό πάρκο στη ήπια τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο της περιοχής μας είναι γνωστή, απ’ όλους αναγνωρισμένη και αναμφισβήτητη, που προσελκύει διαρκώς επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, σε ήπιας μορφής και ποιοτικές τουριστικές υποδομές στην Β.Α. Κέρκυρα.

Ερώτημα: κατά την άποψη των αξιότιμων κ. κ. προέδρων είναι ανάπτυξη η τσιμεντοποίηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης του Νησιού και η ανεπίστρεπτη καταστροφή της;

Η N.C.H. Capital, η εταιρεία στην ποία σκανδαλωδώς το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση παραχωρούν τον Ερημίτη, για τσιμεντοποιήση και για 100 χρόνια, είναι ένας πολυεθνικός κερδοσκοπικός όμιλος που στα επενδυτικά του σχέδια είναι, η κατασκευή τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχείου, λιμανιού, εμπορικό κατάστημα, super market, café, spa, bar, κομμωτήρια, εστιατόρια, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις και ότι άλλο χρειάζεται για τις ανάγκες και την ψυχαγωγία των πελατών του, ώστε αυτοί να εξαντλούν τις διακοπές τους εντός. (εμείς μετά θα μεταναστεύσουμε – αδιάφορο βέβαια για τους κ.κ. Κιτσάκη & Χονδρογιάννη)

Αυτά τα επενδυτικά σχέδια είναι παρόμοια με εκείνα ενός άλλου πολυεθνικού κερδοσκοπικού ομίλου της N.D.H. capital η οποία «έχει βάλει χέρι» στο πόρτο Χέλι, στη Τζιά και στην Τριόπετρα και γνωρίζουμε πολύ καλά, πως κατασκευάστηκαν και πως λειτουργούν τα εκεί συγκροτήματα, με ποιες εργασιακές σχέσεις και αν άνοιξαν θέσεις εργασίας.

Όλες τις οικοδομικές δραστηριότητες ανέλαβε μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρία, η οποία χρησιμοποίησε εξ ολοκλήρου αλλοδαπούς εργαζόμενους με 20 ευρώ ημερομίσθιο, χωρίς ωράριο και ανασφάλιστους.

Στη συνέχεια, στη λειτουργία των συγκροτημάτων, το 85% του προσωπικού είναι αλλοδαποί που δουλεύουν χωρίς ωράριο, με ελάχιστες απολαβές, σιτίζονται και διαμένουν μέσα.

Οι λίγοι Έλληνες που εργάζονται σαν συντηρητές, πέραν του ότι είναι πολύ χαμηλά αμειβόμενοι, παραμένουν απλήρωτοι από ένα έως δύο χρόνια.

Η πελατεία αυτών των συγκροτημάτων δεν έχει καμία σχέση και καμιά συναλλαγή με τις έξω από τα συγκροτήματα αγορές.

Χρησιμοποιούν τις υποδομές του τόπου, αεροδρόμιο, λιμάνι, και όλα τα δίκτυα χωρίς κανένα αντισταθμιστικό όφελος και τα χρήματα τους όλα φεύγουν κατευθείαν στο εξωτερικό.
Αυτή είναι αγαπητοί συμπολίτες η ανάπτυξη που προωθεί για τον Ερημίτη και την Β.Α. Κέρκυρα η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ η οποία είναι αντίστοιχη του Μπαγκλαντές, της Ινδίας του 1961, της Νότιας Αφρικής του απαρτχάϊντ, και την οποία άκριτα υιοθετούν και προπαγανδίζουν οι αξιότιμοι πρόεδροι κ. κ. Κιτσάκης και Χονδρογιάννης. Η στάση τους στην κρίση σας!

Εμείς ευθαρσώς λέμε στους παπαγάλους και τα παπαγαλάκια του ΤΑΙΠΕΔ ότι: την περιοχή μας, το μέλλον των παιδιών μας και την οικονομία μας, που είναι συνδεδεμένα με το οικοσύστημα του Ερημίτη, θα τα υπερασπιστούμε και θα τα προστατέψουμε με κάθε μέσο και με συμπαραστάτη μας ολόκληρο το Κερκυραϊκό λαό.
Από την «ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ & ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΕΡΗΜΙΤΗ»

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply