Ἄρχισε ἡ ἀνάπλασις!

Kι άρχισε η ανάπλαση του κέντρου λοιπόν…
Ἄρχισε ἡ ἀνάπλασις!1
Ανακοινώθηκε δια στόματος πρωθυπουργού και θα ολοκληρωθεί το 2015!

Αφού υποβαθμίστηκε βάρβαρα κι επίτηδες μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια, με αλλοδαπούς, πόρνες, ναρκομανείς και πάσης φύσεως εγκληματίες,  
αφού ανάγκασαν τους νοικοκυραίους και τους εμπόρους να τραπούν εις άτακτον φυγήν, ξεπουλώντας τις περιουσίες τους κι αφού τα ακίνητα έχασαν το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους, τώρα το ίδρυμα Ωνάση και ένα Ολλανδικό αρχιτεκτονικό γραφείο, θα αναλάβουν να γίνει παράδεισος !!Ἄρχισε ἡ ἀνάπλασις!2
Ποιός ξέρει ποιές περιοχές θα πάρουν σειρά για υποβάθμιση δια της ιδίας οδού!
Θυμώνω…θυμώνω όταν μια μερίδα ερπετών, κάνουν ότι γουστάρουν και όποτε το γουστάρουν! Που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα κι εμείς απλά ανήμποροι  υπομένουμε! Θυμώνω!!!!!

 Σεμέλη

 

Έως το 2015 η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας – Στα 80 εκατ. οι παρεμβάσειςἌρχισε ἡ ἀνάπλασις!3

 

Μέχρι το τέλος του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας, με κεντρικό άξονα την Πανεπιστημίου, όπως είπε σήμερα… ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια παρέμβασης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του σχετικού Ευρωπαϊκού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Re-think Athens του Ιδρύματος Ωνάση. Οπως είπε ο κ. Χατζηδάκης «ελπίζω πως η διακομματική συναίνεση θα μετατραπεί σε έμπρακτη στήριξη και πως θα αποφύγουμε τις δικαστικές προσφυγές» που είναι συνηθισμένες σε τέτοια έργα. Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση της μελέτης που επικράτησε στο σχετικό διαγωνισμό και την κατασκευή του δικτύου τραμ από το Σύνταγμα μέχρι την Πλατεία Αιγύπτου υπολογίζεται σε 80 εκατ. ευρώ. Τα επόμενα στάδια, μετά την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, είναι η ολοκλήρωση της μελέτης και η σύνταξη συγκοινωνιακής μελέτης (για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο) σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό. 

 

«Η σημερινή παρουσίαση έχει συμβολικό χαρακτήρα γιατί δείχνει πως υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας που οραματίζονται την Ελλάδα αλλιώς» είπε ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς κατά τη σύντομη παρέμβασή του. 

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως εκτός από την αναγέννηση του ιστορικού κέντρου προωθούνται έργα για την αξιοποίηση του Ελληνικού (που θα περιλαμβάνει και μητροπολιτικό πάρκο) και αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου της Αττικής. «Δεν πρόκειται για αποσπασματικές παρεμβάσεις, αλλά για συγκροτημένη παρέμβαση αναβάθμισης ολόκληρου του αστικού συγκροτήματος της πρωτεύουσας» είπε ο πρωθυπουργός.

Στη στροφή της πόλης προς τη θάλασσα με τα έργα που έγιναν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευαγγ. Βενιζέλος. 

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης είπε πως απαιτείται δέσμευση της πολιτείας πως τα έργα δεν θα μείνουν στη μακέτα όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. 

Το έργο καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή που τοποθετείται στον άξονα Λεωφόρος Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Πλατεία Δικαιοσύνης, Ομόνοια, Πατησίων, Αρχαιολογικό Μουσείο, Πλατεία Αιγύπτου. Η παρέμβαση θα δώσει νέα πνοή στο κέντρο της Αθήνας, με την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών χρήσεων, την περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και την ευκολότερη πρόσβαση και απόλαυση του κέντρου για όλους τους πολίτες. 

Στο διαγωνισμό επικράτησε το ολλανδικό γραφείο Okra με την πρόταση «One Step Beyond». Από τις 28 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 6 Μαρτίου, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί στον εκθεσιακό της χώρο μακέτες και σχέδια από το σύνολο των προτάσεων που κατατέθηκαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. 

euro2day.gr

 

(Visited 18 times, 1 visits today)
One thought on “Ἄρχισε ἡ ἀνάπλασις!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἄρχισε ἡ ἀνάπλασις! | Φιλονόη καὶ φίλοι......

Leave a Reply