Η ζάχαρη δεν είναι η μόνη κύρια πηγή των επιπλέον θερμίδων στον αναπτυγμένο κόσμο. Μια τελευταία έρευνα δείχνει επίσης ότι τα καρκινικά κύτταρα ευνοούνται στο υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού (HFCS), προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για να το αποφύγετε.
«Πολύ σημαντικό για τους ασθενείς με καρκίνο»
[Τα ευρήματα]…έχουν μεγάλη σημασία για τους ασθενείς με καρκίνο που καταναλώνουν διαιτητική, επεξεργασμένη φρουκτόζη και δείχνουν ότι οι προσπάθειες για τη μείωση της πρόσληψης φρουκτόζης ή ο περιορισμός της, μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη του καρκίνου, είπε.
Oι άνθρωποι στις περισσότερες βιομηχανικές χώρες, καταναλώνουν απίστευτα ποσά φρουκτόζης, κυρίως σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη, η οποία είναι ένας συνδυασμός από φρουκτόζη και γλυκόζη και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στα αναψυκτικά, στο ψωμί και σε μια σειρά από άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα. Παραδόξως, δεν υπάρχει ακόμη συναίνεση μεταξύ των πολιτικών, των εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας και ορισμένων ειδικών της υγειονομικής περίθαλψης, για το αν το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης και άλλα ζαχαρούχα συστατικά αυξάνουν την παχυσαρκία (αν και φυσικά οι περισσότεροι λογικοί άνθρωποι που δεν καλλιεργούν καλαμπόκι ως προς το ζην ήδη γνωρίζουν την απάντηση σε αυτή το θέμα). Αυτό εξηγεί γιατί δεν υπήρξε περισσότερη δημόσια εκπαίδευση σχετικά με τις συνέπειες από την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων πλούσια σε φρουκτόζη.
Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όλα τα σάκχαραΟρισμένες ομάδες γνωρίζουν την αλήθεια και έχουν προσπαθήσει να μιλήσουν δυνατά. Η American Heart Association, για παράδειγμα, λέει ότι η πάρα πολλή ζάχαρη οποιουδήποτε είδους δεν θα μεγαλώσει μόνο τη ζώνη σας, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.
- Μια διατροφή πλούσια σε αυτό, προκαλεί τον οργανισμό να παράγει περίσσεια ουρικού οξέος, το οποίο επιδεινώνει την ουρική αρθρίτιδα – μια κατάσταση που προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος – σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται στο Journal of Nutrition (Μάρτιος 2012).
- Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke της Βόρεια Καρολίνα, δήλωσαν ότι η υψηλή κατανάλωση φρουκτόζης μπορεί να επιδεινώσει τη μη αλκοολική λιπώδη εκφύλιση του ήπατος. Μειώνεται η αποθήκευσή μορίων κρίσιμης σημασίας που ονομάζονται ATP, τα οποία παρέχουν στα κύτταρα του ήπατος (και σε άλλα κύτταρα του σώματος) ενέργεια για σημαντικές κυτταρικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού, – αναφέρει η Science Daily –.
- Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Nephrology διαπίστωσε ότι η κατανάλωση «διαιτητικής φρουκτόζης» επιδεινώνει τη νεφρική νόσο αναστέλλοντας την εντερική απορρόφηση του ασβεστίου και της βιταμίνης D, προκαλώντας ανεπάρκεια.
πηγή
μεταφρασμένο απο εδώ
Cancer’s Favorite Food – Found in Everything You Eat?
Η φρουκτόζη τρέφει τον καρκίνο
CBS News, others: Is fructose a super fuel for cancer?
και εδώ ο αντίλογος
Fructose and pancreatic cancer
Ἀποποίηση εὐθύνης
Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.