Zαμποῦκος, τὸ πιὸ γνωστὸ ἀντιϊκό βότανο!

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε ένα κρυολόγημα ή γρίπη,  επισκέπτονται  το γιατρό τους ή το τοπικό φαρμακείο,  για να πάρουν κάποιο είδος  φαρμάκου που πιστεύουν ότι θα τους ανακουφίσει από τα συμπτώματα.

Αλλά σε ένα κρυολόγημα, γρίπη ή οποιοδήποτε άλλο ιό, τα φάρμακα έχουν μόνο την ικανότητα να καλύψουν ή να θεραπεύουν τα συμπτώματα, αλλά δεν μπορούν να εξαλείψουν τον ίδιο τον ιό.

Μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να το κάνει αυτό.

Οι ιοί, οι  οποίοι είναι πολύ μικροί μολυσματικοί παράγοντες που αναπαραγάγονται στο εσωτερικό του σώματος, προκαλούν ασθένειες μόνο, αν πρωτίστως το ανοσοποιητικό σύστημα αδυνατεί να κάνει τη δουλειά του.

Το ανοσοποιητικό σύστημα παρακολουθεί συνεχώς τις απειλές στον οργανισμό μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το σώμα τους  πολύ συχνά φιλοξενεί ιούς, οι οποίοι δεν προκαλούν  ασθένειες.

Σε ένα λίτρο θαλασσινού νερού, για παράδειγμα, περιέχονται πάνω από 100 εκατομμύρια διαφορετικοί ιοί. Αυτό, για καλή μας τύχη, δεν υπέπεσε στην αντίληψη των υγειονομικών αρχών και των γιατρών, διαφορετικά θα είχε υπάρξει προ πολλού νόμος, σύμφωνα με τον οποίο το μπάνιο στην θάλασσα δεν θα επιτρεπόταν, παρά μόνο με ολόσωμο προφυλακτικό.

Αυτό συμβαίνει επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα είναι σε θέση να εξουδετερώσει αυτούς τους ιούς πριν να μπορέσουν να αναπαραχθούν σε σημείο όπου να αρχίσουν να προκαλούν συμπτώματα.

Έτσι, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αποφυγή ασθενειών που προκαλούνται από ιούς, ή οποιοδήποτε άλλο μολυσματικό παράγοντα, είναι να διατηρήσουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα αποτύχει, χρησιμοποιήστε τον ζαμπούκο.

Για εκείνες τις στιγμές, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αποτύχει να κάνει τη δουλειά του, υπάρχει μια φυσική θεραπεία που έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τις πιο αποτελεσματικές για να καταπολεμήσει τους ιούς.

Υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες, τρόφιμα και άλλες τεχνικές που μπορούν να ενισχύσουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού, αλλά στην περίπτωση της καταπολέμησης των  κοινών  ιών συγκεκριμένα, ο ζαμπούκος είναι ο πιο αποτελεσματικός.

Οι καρποί αυτοί, που τυχαίνει να είναι ένα από τα πιο  ισχυρά αντιοξειδωτικά, έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην λαϊκή ιατρική (όπως και σήμερα, και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο) για τη θεραπεία από κρυολογήματα, γρίπη, πληγές (όταν εφαρμόζεται τοπικά) και μάλιστα φαίνεται να είναι αποτελεσματικός και  κατά του ιού του απλού έρπητα.
Μια μελέτη του 2001 που δημοσιεύθηκε στο U.S. National Library of Medicine δήλωσε ότι τα εκχυλίσματα του ζαμπούκου είναι μια «φυσική θεραπεία με αντι-ιϊκές ιδιότητες, ειδικά κατά των  διαφορετικών στελεχών του ιού της γρίπης».

Μια άλλη μελέτη του 2004 που δημοσιεύθηκε στην NLM δήλωσε ότι τα συμπτώματα  της γρίπης, διαρκούν μικρότερο χρόνο, όταν χρησιμοποιούμε  τον ζαμπούκο: «Τα συμπτώματα διαρκούν κατά μέσον όρο τέσσερις ημέρες λιγότερο  και η χρήση  φαρμακευτικής αγωγής  ήταν σημαντικά μικρότερη σε εκείνους που λαμβάνουν εκχύλισμα ζαμπούκου σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο».

Το Πανεπιστήμιο του Maryland  γράφει «ο ζαμπούκος  μπορεί να έχει αντι-φλεγμονώδη, αντι-ιϊκή, και αντικαρκινικές ιδιότητες» και μια μελέτη προτείνει ότι «ο ζαμπούκος θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό H1N1.»

Γιατί οι καρποί του ζαμπούκου είναι τόσο αποτελεσματικοί;

Υποθέτουν  ότι οι μαύροι  καρποί του Ζαμπούκου  περιέχουν μια  ειδική ένωση, η οποία επικαλύπτει τους  ιούς και τους εμποδίζει από το να διεισδύουν και να μολύνουν τα υγιή κύτταρα.

Πάντως σε άλλες μελέτες, θεωρούν ό,τι ο ζαμπούκος αλλάζει το pH (πεχά) των βλεννογόνων με αποτέλεσμα  οι ιοί να μην  μπορούν να προσκολληθούν στις βλεννογόνους οπότε δίνεται χρόνος στο  ανοσοποιητικό σύστημα  να παράξει  αντισώματα.Η αλήθεια είναι ότι η επιστήμη δεν μπορεί να εντοπίσει πάντα τον λόγο και τον ακριβή τρόπο που η μητέρα φύση θεραπεύει και  λειτουργεί τόσο καλά όσο οι ίδιοι, πολύ καλύτερα θα προσέθετα εγώ

Υπάρχουν άγνωστα μόρια στη φύση που λειτουργούν  με  μυστήριους τρόπους  στο σώμα.

Το ανθρώπινο σώμα και οι μυστηριώδης ικανότητες του  να θεραπεύει και να ξεπερνά τις ασθένειες δεν μπορεί πάντα να προσδιοριστεί ποσοτικά ή ποιοτικά από την επιστήμη.

Το σώμα και το μυαλό είναι εκπληκτικά περίπλοκα και  η πολυπλοκότητα λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με τη φύση σε φυσική μορφή.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε ένα κρυολόγημα ή γρίπη, αντί να τρέξετε  στο φαρμακείο, να φτιάξτε το δικό σας  ελιξίριο από ζαμπούκο και θα γίνετε καλά σε χρόνο μηδέν. 

Όσο για τους παθογόνους ιούς, εδώ είναι ένα απόσπασμα ενός ερευνητή.

Οι συμβατικοί γιατροί έχουν ανάγκη από τον καταλυτικό, αποβλακωτικό και ολέθριο φόβο για παθογόνους ιούς-φαντάσματα, σαν κεντρική βάση της ύπαρξής τους:

Πρώτον, για να ρημάζουν μαζικά τους ανθρώπους με τα εμβόλια ώστε να οικοδομήσουν έναν πελατειακό κύκλο χρονίως άρρωστων και ευπαθών ατόμων, που θα τους επιτρέπουν οποιοδήποτε πειραματισμό πάνω τους.

Δεύτερον, για να μη χρειαστεί να παραδεχτούν ότι αποτυγχάνουν παταγωδώς στη θεραπεία των χρόνιων ασθενειών και ότι σκότωσαν και συνεχίζουν να σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους απ’ όσους κατάφεραν όλοι οι πόλεμοι μαζί μέχρι σήμερα.

Κάθε συμβατικός γιατρός έχει επίγνωση αυτής της πραγματικότητας, αλλά μόνο πολύ λίγοι τολμούν να την αναφέρουν.

Δεν είναι να απορεί κανείς που οι συμβατικοί γιατροί έχουν μακράν το υψηλότερο ποσοστό περιπτώσεων αυτοκτονίας σε σχέση με άλλες επαγγελματικές ομάδες.

Τρίτον, οι συμβατικοί γιατροί έχουν ανάγκη τον καταλυτικό και αποβλακωτικό φόβο περί διαβολικών ιών, ώστε να καλύψουν τη δική τους προέλευση σαν καταπιεστές και θανατηφόρα όργανα του επιβλητικού Βατικανού, με τα «λευκά άμφια» του πρώιμου Μεσαίωνα, που αποτελούσαν ένα ολοφάνερο όργανο θανάτωσης και βασανισμού της Ιεράς Εξέτασης.

Η συμβατική Ιατρική ήταν και είναι ο πιο σημαντικός στυλοβάτης όλων των δικτατοριών και των κυβερνήσεων που δε θέλησαν να υπακούσουν στο γραπτό νόμο, στους θεσμούς και στα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή στο δημοκρατικά θεσμοθετημένο κοινωνικό συμβόλαιο.

 Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι η συμβατική ιατρική μπορεί και της επιτρέπεται πραγματικά να κάνει τα πάντα, χωρίς να υπόκειται σε κανέναν έλεγχο.

Αν δεν υπερνικήσουμε αυτό το εμπόδιο, θα αφανιστούμε όλοι από την συμβατική Ιατρική.

Ο Γκαίτε περιέγραψε πολύ εύστοχα τη φύση της συμβατικής Ιατρικής στον «Φάουστ», όπου βάζει τον γιατρό Dr. Faustus να παραδεχτεί:

Εδώ ήταν το γιατρικό, οι ασθενείς πέθαιναν

και κανείς δε ρώτησε «ποιός γιατρεύτηκε;».

Έτσι μαινόμαστε με μαντζούνια* της Κόλασης,

σ’ αυτές τις κοιλάδες, σ’ αυτά τα βουνά,

πολύ χειρότερα από ότι η πανούκλα.

Εγώ ο ίδιος έδωσα το δηλητήριο σε χιλιάδες.

Αυτοί μαράθηκαν, και εγώ έπρεπε να βιώσω,

πως οι θρασείς φονιάδες επαινούνται.

*Αναφέρεται στα υδραργυρούχα σιρόπια της εποχής

 Eυαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc
Πηγές για αυτό το άρθρο περιλαμβάνουν:

http://www.naturalnews.com/039367_black_elderberry_colds_anti-viral.html

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15080016

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11399518
http://www.umm.edu/altmed/articles/elderberry-002880.htm

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΘΟΓΟΝΩΝ ΙΩΝ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply