Καθαρὸ νερό, δίχως ἀρσενικό!

 

Τὸ ἀρσενικό, παραλόγως, ἔχει μπῇ γιὰ τὰ καλὰ στὴν ζωή μας καὶ κυρίως στὸν ἀέρα καὶ στὸ νερό μας. Ἐφ΄ ὅσον ὅμως εἰσῆλθε στὰ ὕδατα ἦταν φυσικὸν ἐπόμενον νὰ εἰσέλθῃ καὶ στὴν τροφική μας ἁλυσίδα. Σήμερα λοιπόν, δίχως νὰ μᾶς ἐνημερώνουν φυσικὰ γιὰ τὰ αἴτια, τίποτα γύρω μας δὲν ὑπάρχει, ποὺ νὰ τρώγεται, καὶ νὰ μὴν περιέχῃ ἀρσενικό. 

Τὸ ἀρσενικό, καθῶς ἐπίσης καὶ κάθε τὶ ποὺ ὁ ὀργανισμός μας δὲν χρειάζεται, δρᾷ συσσωρευτικά. Αὐτὸ σημαίνει πὼς εἴμαστε γεμάτοι. 
Τί καλλίτερο λοιπόν ἀπό τό νά ξεκινήσουμε, τοὐλάχιστον σέ ὅ,τι ἀφορᾷ σέ μικρά παιδιά, νά τό ἀποβάλλουμε;
Οἱ Ἕλληνες ἐπιστήμονες ἔκαναν καὶ πάλι τὸ θαῦμα τους λοιπόν. 
Τὸ ἀρσενικὸ δὲν μᾶς χρειάζεται. 
Κάτι ποὺ δὲν μᾶς χρειάζεται, δὲν πρέπει νὰ περνᾷ στὸ σῶμα μας. Συνεπῶς πρέπει νὰ βροῦμε τρόπους νὰ τοῦ ἀπαγορεύσουμε τὴν εἴσοδο.

Ἡ παρακάτω λοιπὸν ἐφεύρεσις εἶναι σαφῶς μία λύσις. 
Πιστεύω πὼς συντόμως θὰ μάθουμε λεπτομέρειες περισσότερες. Ἐπίσης πιστεύω πὼς θὰ βροῦμε τρόπους νὰ ἀγοράσουμε μὲ μικρὸ κόστος αὐτὸ τὸ ὑλικὸ ποὺ τὸ κατακρατᾶ.
Ἀναμένουμε λοιπόν. 

Φιλονόη. 

Ελληνική καινοτομία για νερό χωρίς αρσενικό

Μια σπουδαία ελληνική καινοτομία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, όχι μόνο στην Ελλάδα άλλα και διεθνώς.

Μια ελληνική κοινοπραξία, αξιοποιώντας ορθά το χρηματοδοτούμενο ερευνητικό πρόγραμμα της Ε.Ε., μελέτησε και ανέπτυξε ένα επαναστατικό προσροφητικό υλικό το οποίο με πολύ απλό τρόπο και σιγουρα οικονομικό, απομακρύνει ολοκληρωτικά το αρσενικό απο το πόσιμο νερό.

Πρόγραμμα AquAsZero
Πρόκειται για το ερευνητικό πρόγραμμα AquAsZero. Η καινοτομία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της εταιρείας Λουφάκης Χημικά ΑΒΕΕ και του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης καθώς και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ερευνητική ομάδα εκτιμά ότι το χαμηλού κόστους υλικό θα χρησιμοποιηθεί ευρέως στις νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, και ότι μπορεί να αντικαταστήσει τα συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα υπάρχοντα συστήματα επεξεργασίας νερού.

Το υλικό που εξουδετερώνει το καρκινογόνο αρσενικό, είναι κατάλληλο για την επεξεργασία νερού τόσο σε βιομηχανικό όσο και σε οικιακό επίπεδο.

ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ 
Το αρσενικό στο νερό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η χώρα μας, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αγγλία, η Γερμανία άλλα και η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία και η Φινλανδία. Η κατανάλωση νερού υψηλής περιεκτικότητας σε αρσενικό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες του δέρματος, διαταραχές στα αιμοφόρα αγγεία, διαβήτη, καρδιαγγειακές παθήσεις και καρκίνο στην κύστη, τους πνεύμονες και τα νεφρά. Μέχρι πρότινος πάντως, υπήρχαν μόνο αποσπασματικές λύσεις για την απομάκρυνση της επικίνδυνης αυτής ουσίας.

πηγή

4 thoughts on “Καθαρὸ νερό, δίχως ἀρσενικό!

Leave a Reply