Νέο Ξημέρωμα.

Κάθε ξύπνημά μας πρέπει νὰ εἶναι μία νέα ἀρχή…
Κάθε ἡμέρα μας πρέπει νὰ εἶναι μία νέα ματιὰ στὸν Ἥλιο… Ἀκόμη κι ἐὰν ἡ συννεφιὰ τὸν κρύβῃ…

Κάθε πρωΐ μία νέα ματιά.. Μία ἄλλη ματιά… Ἀλλὰ ὄχι ὅπως μάθαμε… 
Ὅπως πρέπει νὰ μάθουμε…

Ἄν καὶ τὸ σκοτάδι εἶναι παντοῦ, ἄν καὶ σχεδὸν ὅλοι σιγὰ τὸ ἀφήνουν νὰ μπῇ μέσα τους, ἐμεῖς πρέπει νὰ μποροῦμε νὰ ἀνακαλύπτουμε τὸν τρόπο πρὸ κειμένου νὰ τὸ ἀνακαλύπτουμε…

Ἀκόμη κι ἐὰν ὅλα  κι ὅλοι μᾶς βεβαιώνουν γιὰ τὸ ἀντίθετον.

Φιλονόη. 

 Νέο Ξημέρωμα

Πρωινή βάρδια σήμερα και ξημερώματα στον δρόμο. Περνώντας από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια για να βγω Εθνική οδό, μια πανέμορφη νεαρή κοπέλα με ένα τεράστιο χαμόγελο περπατά στο πεζοδρόμιο. Το χαμόγελό της τόσο μεταδοτικό, που ασυναίσθητα χαμογελώ και εγώ.
Για λίγο… Μέχρι που βλέπω το λευκό μπαστούνι των τυφλών στο χέρι της…

Βγαίνω στην εθνική και με τη μορφή της τυφλής, χαμογελαστής κοπέλας καρφωμένη στο μυαλό μου, χαμογελώ σε έναν υπέροχο Ήλιο που ξεπροβάλει επάνω από τα σπίτια των ανθρώπων.
Ευλογημένος εγώ από την Τύχη να κοιτάζω τις ομορφιές του Κόσμου τούτου, ευλογημένη και η κοπέλα να ΒΛΕΠΕΙ τις ομορφιές του ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ευγνώμονες και οι δύο να βλέπουμε, καθένας με τον τρόπο του, το Δώρο που μας δόθηκε… το Ξημέρωμα μιας Νέας Ημέρας. Και η γοητεία του Μυστηρίου της Ζωής είναι πως, μια ημέρα δεν ξέρεις ποτέ τί σου ξημερώνει.
Αν και δε θα διαβάσεις ποτέ αυτές τις Σκέψεις, να είσαι πάντα καλά κούκλα μου… ΕΣΥ είσαι το Μήνυμα Ζωής…
Χαμογελάτε…

Νικόλας Παναγοδημητρόπουλος.

 φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply