Τὰ μνημόνια δολοφονοῦν παιδιά!

 

Τὰ μνημόνια δολοφονοῦν παιδιά! Ἡ ἀπόφασις τῆς διακοπῆς λειτουργίας τοῦ καρδιολογικοῦ κέντρου τοῦ νοσοκομείου παίδων Ἁγία Σοφία ἔχει ἐπιφέρῃ ὀκτὼ θανάτους σὲ παιδιὰ ποὺ εἶχαν ἄμεσο ἀνάγκη ἀπὸ τὴν φροντίδα τοῦ κέντρου. 
Ἐπεὶ δὴ ὅμως τὸ συγκεκριμένο τμῆμα τῆς ὑγειονομικῆς περιθάλψεως στὴν χώρα μας ποὺ ἀναφέρεται στὰ παιδιά, σὲ συνδυασμὸ μὲ τὰ τεκμήρια διαβιώσεως ἰδίως σὲ πολυμελεῖς οἰκογένειες, δὲν εἶναι κάτι τυχαῖον, καλὸ θὰ ἦταν νὰ ἀρχίσουμε νὰ λαμβάνουμε σοβαρὰ ὑπ’ ὄψιν μας τὴν νέα κατάστασι: τὰ παιδιὰ εἶναι ὁ πρῶτος καὶ κύριος στόχος τῆς νέας τάξεως πραγμάτων. 
Οἱ ἐνήλικες καὶ οἱ ὑπερήλικες ἔχουν ἤδη περάσῃ στὴν φάσι τῆς φθορᾶς. Τὰ παιδιὰ ὅμως εἶναι τὸ μέλλον τῆς ἀνθρωπότητος. Ἐὰν ὅμως αὐτοὶ καταφέρουν νὰ ἀκυρώσουν τὸ μέλλον μας, τότε οὐσιαστικῶς θὰ ἔχουν ἐπιτύχῃ τὴν ἀρχική τους στόχευσι: ἀποπληθυσμός.

Θά τούς τό ἐπιτρέψουμε; 

Σοκ: 8 τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους από το λουκέτο στο Αγία Σοφία!

Εγκληματική αποδεικνύεται η αδιαφορία των υπευθύνων του υπουργείου Υγείας να μην ανοίξουν και πάλι την Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, με αποτέλεσμα άλλο ένα νήπιο να χάσει τη ζωή του επειδή δε χειρουργήθηκε στο Ωνάσειο. Για συνολικά 8 θύματα κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας. Τι καταγγέλλουν οι γονείς 

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε ζωές μικρών παιδιών κοστίζει το λουκέτο στην Καρδιοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία καθώς στις 27 Φεβρουαρίου άλλο ένα μικρό παιδί έχασε τη ζωή του επειδή δεν αντιμετωπίσθηκε έγκαιρα από το Ωνάσειο στο οποίο πηγαίνουν πλέον αναγκαστικά οι γονείς μετά το λουκέτο στο Αγία Σοφία. Όπως κατήγγειλε ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, το παιδί αποτελεί το 8ο θύμα αυτής της υπόθεσης. 
 
Το νέο θύμα ονομάζεται Ηλίας και σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας, το παιδί πέθανε στις 27 Φεβρουαρίου επειδή δε χειρουργήθηκε από το Ωνάσειο την ώρα που έπρεπε ενώ δε δόθηκε και η άδεια να ταξιδέψει ελληνικής καταγωγής γιατρός που ζει στην Ελβετία και είναι εξειδικευμένος, να έρθει στο Ωνάσειο για να το χειρουργήσει.
 
Ο κ.Καλαγκός όπως ονομάζεται ο Έλληνας γιατρός προθυμοποιείται συχνά να χειρουργεί δωρεάν παιδιά έστω και να χρειάζεται να ταξιδέψει με δικά του έξοδα στην Ελλάδα. Είναι ο ίδιος που διαπίστωσε όταν εξέτασε τον μικρό ότι ο Ηλίας θα έπρεπε να χειρουργηθεί δύο χρόνια πριν. Το άτυχο νήπιο είχε χειρουργηθεί άλλες δύο φορές αλλά υποτροπίασε και η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του κόστισε τελικώς τη ζωή όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. 
 
Επίσης οι γονείς καταγγέλλουν ότι το παιδί έπεσε θύμα της ολιγωρίας και εάν το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία ήταν ανοικτό θα μπορούσε να είχε σωθεί.
Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ), το άτυχο νήπιο αποτελεί την όγδοη περίπτωση παιδιού που έπεσε θύμα του εγκληματικού κλεισίματος του κέντρου που αποφασίσθηκε τον Οκτώβριο του 2011.
 
Ο ΙΣΑ  εκφράζει την αγανάκτηση  του για το δράμα που ζούνε χιλιάδες οικογένειες που έχουν καρδιοπαθή παιδιά και  απαιτεί να ξεκινήσει άμεσα η επαναλειτουργία του «Ενιαίου Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά» του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε πλήρη ανάπτυξη και με όλη τη δυναμική του. 
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος είχε διαμαρτυρηθεί για το θέμα κοινοποιώντας εξώδικες διαμαρτυρίες ήδη από τον Νοέμβριο του 2011 προς τον τότε Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο γνωστοποιώντας την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας του.
 
«Από τότε μέχρι σήμερα  έχουμε  λάβει επιστολές από γονείς παιδιών που πάσχουν από συγγενείς καρδιοπάθειες, οι οποίοι μας γνωστοποιούσαν πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση για τα παιδιά τους» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης .
 
Να σημειωθεί ότι γονείς παιδιών έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διότι η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος συντέλεσε στο θάνατο παιδιών, τα οποία έπασχαν από καρδιακά νοσήματα και ο λόγος δεν ήταν άλλος παρά η έλλειψη ασφαλιστικής κάλυψης του τέκνου και η οικονομική αδυναμία να καλύψουν τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας στο Ωνάσειο.
 
Το ειδικό Κέντρο του Αγία Σοφία έχει κλείσει εδώ και περίπου 2 χρόνια με το επιχείρημα ότι οι γιατροί του τμήματος διαπληκτίζονταν μεταξύ τους με συνέπεια να κινδυνεύουν οι ζωές των μικρών ασθενών. Από τότε καμία ουσιαστικά κίνηση δεν έχει γίνει για την επαναλειτουργία του.
Δυστυχῶς τὸ καρδιολογικὸ εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ πρῶτα τους βήματα.
Ἀκολουθοῦν πολλὰ ἄλλα, ἀπολύτως ξεκάθαρα ὅσον ἀφορᾷ στὴν στόχευσι.
Τὰ παιδιά μας ὅμως πρέπει νὰ γλυτώσουν ἀπὸ τὰ χέρια τους.
Βλέπετε ἄλλον τρόπο ἀπό τό νά ἐπιστρέψουμε σέ ἡπιότερες θεραπεῖες, ἄμεσα συνδεδεμένες μέ τήν Φύσι, πρό κειμένου καί νά τούς ἀκυρώσουμε ἀλλά κυρίως νά δόσουμε στά παιδιά μας περισσότερες πιθανότητες ἐπιβιώσεως;
(Visited 41 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Τὰ μνημόνια δολοφονοῦν παιδιά!

Leave a Reply