Τί ἀκριβῶς συμβαίνει στήν Κύπρο;

Τί ἀκριβῶς συμβαίνει στήν Κύπρο; 

Τι ακριβώς συμβαίνει στην Κύπρο;

Η Τρόϊκα ζήτησε «κούρεμα» των καταθέσεων.Η αρνητική -προς τιμήν τους- απάντηση στους Τροϊκανούς συνοδεύτηκε με ένα εναλλακτικό σχέδιο το Σχέδιο Β! Τι περιλαμβάνει; Μεταξύ άλλων  μία ιδιωτική εταιρία διαχείρισης της κρατικής περιουσίας και περικοπές αλλά και φορολογία στους Κυπρίους.

Δηλαδή ότι μας επέβαλε σε εμάς τους Έλληνες η Τρόϊκα, οι Κύπριοι προτείνουν να  το κάνουν από μόνοι τους.

Τι αποτέλεσμα είχαν τα μέτρα στην Ελλάδα; Ένα ντόμινο ύφεσης. Νέος υπέρμετρος δανεισμός!

Μήπως η Κυπριακή οικονομία έχει μεγαλύτερες αντοχές Μάλλον όχι! Έχει βάθος χρόνου τουλάχιστον μιας δεκαετίας το Σχέδιο Β της Κύπρου, ώστε να υπάρχει ο χρόνος για για ανάταξη της Κυπριακής Οικονομίας; Όχι!

Θα μπορούσε το σχέδιο Β να έχει άμεσα μετρήσιμα αποτελέσματα; Εξαιρετικά δύσκολο. Ως ρεαλιστική άμεση λύση φαντάζει μόνον το ενδεχόμενο δανεισμού από την Ρωσία. Όμως οι Ρώσσοι  είναι «θυμωμένοι» γιατί ο νεοεκλεγείς Κύπριος Πρόεδρος δεν τους ενημέρωσε για τις συζητήσεις του με την Τρόϊκα. Τυχαία;

Άρα τι ακριβώς συμβαίνει;

Μήπως τελικά την οδηγήσουν γονυπετή στο μνημόνιο, ώστε να την  χρησιμοποιήσουν ως παράδειγμα προς αποφυγήν, για όποιο άλλο κράτος επιχειρήσει να αντισταθεί;

Ας είναι αφυπνισμένοι οι αδελφοί Κύπριοι και ας παραδειγματιστούν από τα παιχνίδια που επί τρία χρόνια παίζονται στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

(Visited 38 times, 1 visits today)
Leave a Reply