Φράγκα τέλος γιά τήν κολλητή τῶν Παπανδρέου

«Dolce vita» στο Παρίσι τέλος για την εκπρόσωπο της χώρας μας στον ΟΟΣΑ και πρώην υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Η κυβέρνηση, υλοποιώντας την εξαγγελία της για δραστικές περικοπές στις υπέρογκες ετήσιες δαπάνες, που αφορούν στην καταβολή επιχορηγήσεων, εισφορών και συνδρομών σε 180 διεθνείς οργανισμούς και άλλες οντότητες του εξωτερικού, αποφάσισε την τοποθέτηση του κ. Γεώργιου-Στυλιανού Πρεβελάκη στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο κ. Πρεβελάκης θα αντικαταστήσει την Τίνα Μπιρμπίλη από τις 10 Ιουνίου 2013.

Όπως είχε γράψει το «Πρώτο Θέμα», η κυρία Μπιρμπίλη είχε βρει τον επίγειο παράδεισό της στο ρομαντικό Παρίσι, απολαμβάνοντας ζωή χαρισάμενη, 2.872 χλμ. μακριά από τη μίζερη καθημερινότητα της Αθήνας.

Σε καιρούς χαλεπούς για την Ελλάδα και με την ανεργία των γυναικών να βρίσκεται σε επίπεδα-ρεκόρ, η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος εισπράττει μέχρι σήμερα έναν παχυλό μισθό 7.500 ευρώ το μήνα καθαρά, συν 1.000 ευρώ που λαμβάνει για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, του οποίου το Ελληνικό Δημόσιο έχει την ευθύνη να καλύπτει τα δίδακτρα.

Την ίδια ώρα, ο τρόπος ζωής που έχει επιλέξει, παραπέμπει περισσότερο σε αιώνια φοιτήτρια που δεν πατάει στα μαθήματά της -παρά σε στέλεχος που εκπροσωπεί τη χώρα της στο εξωτερικό.

Το βιογραφικό του Γ. Πρεβελάκη

Είναι Καθηγητής της Σχολής Γεωγραφίας και Χωροταξίας Πανεπιστημίου Σορβόνης-Paris 1. Πτυχιούχος Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ και σπουδές Πολεοδομίας στο Πανεπιστήμιο Paris VIII. Κάτοχος διδακτορικού και μεταδιδακτορικού διπλώματος Χωροταξίας, Περιφερειακού σχεδιασμού και Πολεοδομίας Πανεπιστημίου Σορβόννης.

Έχει εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής σε πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά έργα και επιστημονικός συνεργάτης υπουργείου.

Έχει διατελέσει καθηγητής στην Έδρα Κωνσταντίνου Καραμανλή στο Πανεπιστήμιο Tufts, εντεταλμένος διδασκαλίας στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Αναπτύξεως Παντείου Πανεπιστημίου, επισκέπτης Καθηγητής, Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, εντεταλμένος διδασκαλίας στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Institut d’études politiques de Paris), ερευνητής στη Σχολή Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ερευνητής στο London School of Economics και εντεταλμένος διδασκαλίας στη Σχολή Ανατολικών Γλωσσών στο Παρίσι (INALCO).

Έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος της ένωσης International Urban Fellows Association (Johns Hopkins University), αντιπρόεδρος του ΔΣ του Ελληνικού Ιδρύματος (Fondation hellénique, Cité universitaire internationale de Paris), γενικός Επίτροπος της Ελλάδας στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (Παρίσι) και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής και Πολιτισμικής Γεωγραφίας της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικών Επιστημών.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Ἀπαντῆστε

Ἡ ἠλεκτρονική σας διεύθυνση δὲν θὰ δημοσιευθεῖ. Τὰ ὑποχρεωτικὰ πεδία σημειώνονται μὲ *