Οἱ ἰατροὶ καὶ οἱ πουτάνες χρειάζονται ἐπὶ 24ώρου κινητά…

Οἱ ἰατροὶ καὶ οἱ πουτάνες χρειάζονται ἐπὶ 24ώρου κινητά...Συνεπῶς;
Ὅλοι οἱ ἄλλοι; Γιατί τά χρειαζόμαστε;
Ἐφ’ ὅσον δὲν εἴμαστε ἰατροί… Ἐκτὸς κι ἐὰν εἴμαστε πουτάνες..
Τότε ἀλλάζει!

Οι γιατροί και οι πουτάνες χρησιμοποιούν κινητά επί 24ωρου

Οι γιατροί και οι πουτάνες χρησιμοποιούν κινητά επί 24ωρου και πολύ καλά κάνουν.
Εσύ όμως αν δεν επαγγέλλεσαι τίποτε από αυτά τα δύο, γιατί είσαι διαθέσιμος επί 24ωρου;
… ή μήπως τελικά είσαι κάτι απ’ αυτά τα δύο;

Είναι εκπληκτικό, σχιζοφρενές, παράλογο, να βλέπεις έναν καλοντυμένο εμφανίσιμο κύριο ή μια κυρία φορτωμένη με σικ τσάντες να μιλούν μόνοι τους, κάνοντας χειρονομίες και μορφασμούς, περπατώντας βιαστικά στον δρόμο.  Είναι επίσης και γελοίον, γι αυτό όποτε τους πετυχαίνω –και γίνεται αρκετά συχνά- τους παρακολουθώ γελώντας με την καρδιά μου.

Είναι πολύ αστείο θέαμα και απόλαυση για τις αισθήσεις να τους βλέπεις να παραμιλούν, ειδικά όταν τσακώνονται, φορώντας το hands free. Είναι από τα δωρεάν θεάματα που ο “καλός Αζώρ” στέλνει μπροστά μας για να μας διασκεδάσει, προτείνω να μην χάνεις αυτές τις ευκαιρίες δωρεάν διασκέδασης.

Τους βλέπεις να πετάγονται απότομα από ένα εστιατόριο και να τρέχουν έξω για να ακούσουν καλύτερα, κάθε φορά που κάτι κουδουνίζει- στην καλύτερη των περιπτώσεων- γιατί μπορεί να μουγκρίζει κάτι από Καρρά, να νιαουρίζει κάτι από Μαζωνάκη, ή να γκαρίζει κάτι από Ρουβά… και λοιπές φωνές συμπαθούντων ζωοειδών.

Φυσικά κι έχω κινητό, όχι τίποτε πολύπλοκο και μοντέρνο, όχι φυσικά, απλά μια μπακατέλα, που κάνει αυτό το απλό για το οποίο είναι φτιαγμένο ένα κινητό τηλέφωνο. Μου είναι χρήσιμο και με γλυτώνει από αρκετή δουλειά, χρησιμοποιώντας το παράλληλα. Αλλά μονάχα σε συγκεκριμένο χρόνο και συγκεκριμένες ημέρες, ποτέ άλλοτε. Δεν διαθέτω ούτε βομβητή, ούτε BlackBerry, ούτε iPhone τα θεωρώ άχρηστα στην δική μου εργασία, γιατί απλά δεν είμαι ούτε γιατρός, ούτε πουτάνα.  Η Νέα Καθημερινότητα της Ψηφιο-Επικοινωνιακής Παγκοσμιοποίησης

Δεν είναι δυνατόν -ναι είναι- να έχουν αποτρελαθεί όλοι, ειδικά μικρά παιδιά που μιμητίζουν, να κυκλοφορούν με ένα κινητό κολλημένο στο αυτί ή έστω hands free, να μιλούν ακατάπαυστα στον κανένα κάνοντας τους ψυχίατρους να μιλούν για ομαδική παράκρουση.

Πως είναι δυνατόν να ενοχλούμε τους συνανθρώπους μας, στο λεωφορείο, στο εστιατόριο, στον κινηματογράφο, στο θέατρο, στο ταμείο του σουπερ-μάρκετ ή ακόμη και στο ασανσέρ με 12 ανθρώπους υποχρεωμένους να ακούνε έναν βλάκα να παραληρεί; Γιατί ένας μικροκαμωμένος άντρας που οδηγεί ένα τζιπ-νταλίκα να έχει ένα κινητό στο αυτί και να χτυπιέται, ουρλιάζοντας,  την στιγμή που πρέπει να παρκάρει το αυτοκίνητο που δεν ταιριάζει στον σωματότυπο του; ..και γιατί πρέπει να ζω παρέα με αυτόν τον βλάκα, που ψηφίζει και επιπλέον αναπαράγεται;

Προ ημερών ταξίδευα με το λεωφορείο και ένας τέτοιος βλάκας μιλούσε στο κινητό με έναν άλλο ηλίθιο επί 4 συνεχείς ώρες, λέγοντας ανοησίες- αν μιλάς συνεχώς επί δυο ώρες και διάλεξη αν κάνεις ανοησίες θα λες- οι δυστυχείς γύρω του κι εγώ μαζί, βογκούσαν, ξερόβηχαν, τον στραβοκοιτούσαν … τίποτε ο παρλαπίπας συνέχιζε να παρλαπιπεί. Μέχρι που κάποιος του φώναξε …και όχι δεν έκλεισε το κινητό, είπε στον ηλίθιο που βρισκόταν στην άλλη μεριά της γραμμής, να του μιλάει κι ο βλάκας ν’ ακούει γιατί κάποιοι ενοχλούνται !!!

Μιλούσαν με αυτό τον τρόπο επί 4 ώρες και κάθε φορά που ο βλάκας ξεχνιόταν ή έπρεπε να απαντήσει στον ηλίθιο, ανέβαινε ο τόνος της φωνής … κλεισμένοι επί 4 συνεχείς ώρες σε ένα λεωφορείο με άλλους 50 ανθρώπους να ακούνε τον ηλίθιο και τον βλάκα να παρλαπιπούν, αλήθεια, σου ξυπνούν πολύ, μα πολύ κακά επιβιωτικά ένστικτα, που ο πολιτισμός και οι καλοί τρόποι τα έχουν απωθήσει.

Τότε σκέφτηκα για πρώτη φορά … Κακώς οι επιστήμονες ψάχνουν να βρουν τον συνδετικό κρίκο της εξέλιξης ανάμεσα στις μαϊμούδες και στον άνθρωπο, δεν υπάρχει, γιατί απλά η εξέλιξη δεν έχει ολοκληρωθεί, κάποιοι είναι ακόμη μαϊμούδες …και αυτό με κίνδυνο να βρίζω τις συμπαθείς μαϊμούδες !

Όλοι αυτοί που οδηγούν μιλώντας στο κινητό τους με συσκευή Hands Free,  είναι εξίσου επικίνδυνοι με αυτούς που οδηγούν μεθυσμένοι, πιστεύουν οι επιστήμονες και φυσικά η εμπειρία δείχνει πως δεν χρειάζεται να είναι κάποιος επιστήμονας για να το καταλάβει αυτό.  Ερευνητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Γιούτα διαπίστωσαν πως όταν κάποιος χρησιμοποιεί το κινητό του με Hands Free, ενώ οδηγεί, η προσοχή του στην οδήγηση μειώνεται όσο και αν οδηγούσε έχοντας πιει οινοπνευματώδη πάνω από το νόμιμο όριο. Χρειάζεται κατά ένα πέμπτο περισσότερο χρόνο για να πατήσει το φρένο σε περίπτωση ανάγκης και προσέχει λιγότερο την κίνηση γύρω του.

Οι ψυχολόγοι Τζέισον Ουότσον και Ντέιβιντ Στρέγιερ που διενήργησαν την έρευνα (δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Ρsychonomic Βulletin and Review») τονίζουν ότι τα ευρήματά τους είναι σημαντικά επειδή αποδεικνύουν πως η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων μπορεί να κάνει μόνο ένα πράγμα τη φορά ειδικά οι άντρες. Αυτό ισχύει για το 97,5% των οδηγών, οι ερευνητές όμως ανακάλυψαν ότι 2,5% των 200 εθελοντών που χρησιμοποίησαν ως δείγμα για την έρευνά τους ήταν ικανοί να κάνουν δύο πράγματα ταυτοχρόνως, ειδικά οι γυναίκες.

Όταν κλήθηκαν να οδηγήσουν (σε μηχάνημα προσομοίωσης) έχοντας ταυτόχρονα μια συνομιλία στο κινητό, κατά την οποία έπρεπε να απομνημονεύσουν λέξεις και να λύσουν μαθηματικά προβλήματα, οι οδηγοί που αποτελούν αυτό το 2,5% δεν χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να φρενάρουν, κρατούσαν τις σωστές αποστάσεις και έλυναν σωστά τα προβλήματα, ενώ η ικανότητά τους να απομνημονεύουν αυξήθηκε κατά 3%.

Πάντως ο δρ. Ουότσον προειδοποίησε πως “ενώ όλοι μας βολευόμαστε να πιστεύουμε ότι είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα, οι πιθανότητες να μην είμαστε είναι συντριπτικές” ειδικά αν δεν είμαστε όλοι γυναίκες. …και επιπλέον η έρευνα παρέβλεψε τους καλούς τρόπους που απαγορεύουν να μιλάς εν κινήσει !!!

πηγή

Τὸ ὅ,τι διαρκῶς ἔχανα, τὰ κινητά, ἦταν ἁπλῶς δεῖγμα τοῦ πόσο ἀπεχθῇ μοῦ εἶναι.
Άλλά, ναί, δὲν μοῦ ἀρέσουν, ἄν κι ἀντιλαμβάνομαι πὼς εἶναι σημαντικὰ καὶ χρήσιμα, ἰδίως γιὰ ἀνθρώπους ποὺ ἔχουν παιδιά. Ὅμως εἶναι παράλογον νὰ τὰ κρατᾶμε ἐπὶ 24ώρου. Εἶναι περιττόν. Κι ἐμεῖς μαϊμουδίζουμε δίχως λόγο.
Μήπως νά ἀποκοβόμαστε σιγά σιγά;
Μήπως νά ξεκινήσουμε ἀπό τά παιδιά μας πρῶτα, μήπως καί σώσουμε τά κεφάλια τους ἀπό τό ψήσιμο;

Φιλονόη.

(Visited 67 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Οἱ ἰατροὶ καὶ οἱ πουτάνες χρειάζονται ἐπὶ 24ώρου κινητά…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Οἱ ἰατροὶ καὶ οἱ πουτάνες χρειάζονται ἐπὶ 24ώρου κινητά… | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Οἱ ἰατροὶ καὶ οἱ πουτάνες χρειάζονται ἐπὶ 24ώρου κινητά… | Φιλονόη καὶ φίλοι......

  3. Τὸ βέβαιον εἶναι ἡ ἀνθρωπότης βαίνει πρὸς ὁλοκληροτικὴν πουτανοποίησιν. Καὶ ἡ Ἀλσχάἱμερ παραμονεύει!!

Leave a Reply