Ὑπῆρχε ἠλεκτρισμός στήν Ἀρχαία Ἑλλάδα;

Ὑπῆρχε ἠλεκτρισμός στήν Ἀρχαία Ἑλλάδα;1Ας πάμε όμως στο ΠΑΥΣΑΝΙΑ, και συγκεκριμένα στα Αρκαδικά, 10, 1 διαβαζουμε:
«Απαγόρευσαν την είσοδο των ανθρώπων στο ιερό, χωρίς να υψώσουν εμπόδιο στην πόρτα, αλλά τεντώνοντας εκεί νήμα μάλλινο, επειδή ίσως πίστευαν πως κι αυτό θα προξενούσε φόβο στους τότε ανθρώπους που τιμούσαν τα θεία, ίσως όμως υπήρχε και κάποια δύναμη στο νήμα.
Ο Αίπυτος, ο γιος του Ιπποθόου που μπήκε στο ιερό, είναι φανερό πως δεν πήδησε πάνω από το νήμα ούτε πέρασε από κάτω, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΚΟΨΕ. Η πράξη του ήταν ανόσια και γι’ αυτό έπεσε το νήμα στα μάτια του και τον τύφλωσε και ευθύς πέθανε».

Το εδώ αναφερόμενο «μάλλινο νήμα» που προστάτευε την είσοδο του ιερού του Ποσειδώνα, ίσως πράγματι είχε «κάποια δύναμη», όπως σκέφτεται και ο ίδιος ο Παυσανίας. Στο αρχαίο κείμενο το ονομάζει ΜΙΤΟ….
Aναρωτιέμαι αν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που δρούσαν σε αυτά τα ιερά ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ή κάτι σχετικό, και ίσως αυτό το «μάλλινο νήμα» που «τύφλωσε» και «σκότωσε» τον «βέβηλο» μήπως ήταν απλά ΚΑΛΩΔΙΟ! Μήπως δηλαδή αυτό το νήμα ήταν μάλλινο απ’ έξω για να μην περνά ο ηλεκτρισμός, αλλά αν κάποιος προσπαθούσε να το κόψει, θα καιγόταν γιατί μέσα θα ήταν σύρμα. Όπως περίπου και τα παλιά «πάνινα» καλώδια.
Επάνω το ιερό του Ιππίου Ποσειδώνα στην Μαντίνεια που συνέβη το περιστατικό.

περιοδικὸν ἀναζήτησιςὙπῆρχε ἠλεκτρισμός στήν Ἀρχαία Ἑλλάδα;2

Σε όλους τους ναούς, που αναφέρει ο Παυσανίας, έχουμε «θαλασσινό νερό» που φτάνει μέχρι τον ναό. Δηλαδή έχουμε αλατισμένο νερό. Αν αυτό ερχόταν από την θάλασσα ή είχε δημιουργηθεί ρίχνοντας μια ποσότητα αλατιού σε μια δεξαμενή νερού είναι ένα άλλο θέμα. Κρατάμε πως το νερό αυτό ήταν αλατισμένο.
Το 1800 ο Βόλτα (Alessandro Volta) απέδειξε ότι ο ηλεκτρισμός μπορεί να παραχθεί από την
επαφή δύο μετάλλων.
Κατασκεύασε το  «βολταϊκό στοιχείο». Αυτό ήταν μια συσκευή που είχε διαδοχικά στρώματα χαλκού, ψευδαργύρου και χαρτονιού βυθισμένα σε αλατισμένο νερό.
Λόγω της χημικής αντίδρασης των δύο μετάλλων δημιουργείται μια μόνιμη ηλεκτρική πηγή.
Το «βολταϊκό στοιχείο» είναι η μπαταρία. Χαλκό ξέρουμε ότι είχαν οι αρχαίοι Έλληνες από τα όπλα τους κλπ. αλλά ψευδάργυρο που χρειάζονταν για να γίνει η μπαταρία που βρήκαν;
ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ μας λένε πως ο ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ ήταν ΑΓΝΩΣΤΟΣ στην αρχαιότητα. ΑΥΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΝΣΟΦΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ. ΔΕΝ ήταν όμως ΑΓΝΩΣΤΟΣ ο ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ … Υπήρχε στην Ελλάδα, και κάποιοι τον γνώριζαν και αυτοί ήταν οι ιερείς.
Απόδειξη;
(Γιατί μπορεί μερικοί να με βρίσουν.) Στο ΛΑΥΡΙΟ βρίσκεται ένα ορυκτό που ονομάζεται ΑΔΑΜΙΝΗ. Ο ορισμός του Αδαμίνη είναι ο εξής ΑΔΑΜΙΝΗΣ: ΟΡΥΚΤΟΝ ΣΠΑΝΙΟΝ, ΕΝΥΔΡΟΣ ΑΡΣΕΝΙΚΟΣ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ, ΕΙΣ ΡΟΜΒΙΚΟΥΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ, ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ ΣΥΧΝΑ ΕΝ ΛΑΥΡΙΩ!!!! (Λεξικό Ελευθερουδάκη).
Επάνω σκλάβοι στο Λαύριο. 
Ὑπῆρχε ἠλεκτρισμός στήν Ἀρχαία Ἑλλάδα;3

περιοδικὸν ἀναζήτησις

Στο Λαύριο έχουν καταγραφεί πάνω από 100 μεταλλικά και μη μεταλλικά ορυκτά. Μέσα σε αυτά υπάρχει και ο άργυρος. Για τη εξαγωγή του αργύρου από το μετάλλευμα χρειάζεται κατά την επεξεργασία του υποχρεωτικά και ο ψευδάργυρος.
Είναι φανερό ότι οι αρχαίοι γνώριζαν τον ψευδάργυρο αφού είναι τεκμηριωμένο ότι από το Λαύριο έβγαζαν άργυρο. Με δύο λόγια οι αρχαίοι Έλληνες είχαν στη διάθεσή τους, τόνους μέταλλο από μολύβι και ψευδάργυρο. Έχουμε λοιπόν ό,τι χρειάζεται για την δημιουργία μιας μπαταρίας. Το ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟ νερό του Volta ήταν το «θαλασσινό» νερό που έφτανε ως τους ναούς αυτούς. Τώρα πως κύμα θαλασσινό εμφανίζεται στους ναούς, αυτό είναι αρχαία παράδοση. Παρόμοια παράδοση είχαν και οι Αθηναίοι για το κύμα τους στην Ακρόπολη. . Γιατί στην Ακρόπολη υπήρχε θαλασσινό νερό και μάλιστα στην κατοχή επί γερμανών ήρθε ο Χίμλερ στην ακρόπολη και από ένα πηγάδι είδε και βεβαιώθηκε ότι στην ακρόπολη έφτανε υπογείως θαλασσινό νερό.
Με όλα τα παραπάνω που έγραψα ενδέχεται οι αρχαίοι σοφοί ιερείς να κατασκεύασαν μπαταρία και περαιτέρω ηλεκτρικό ρεύμα. Έτσι κτύπησε το ρεύμα τον «βέβυλο»  Αίπυτο και τον σκότωσε.
Παραμύθια;
Αυτό δεν είναι τίποτα. Βρέθηκαν λυχνίες που έκαιγαν χιλιάδες χρόναι, χωρίς  να τροφοδοτούνται με καύσιμο υλικό. π.χ.Τάφος του Πάλλα. Ίσως γράψω κάποτε.
Επάνω η μπαταρία του Volta. Χαλκός, ψευδάργυρος και αλατισμένο νερο που μας δίνει συνεχόμενο ρεύμα.
(Visited 318 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Ὑπῆρχε ἠλεκτρισμός στήν Ἀρχαία Ἑλλάδα;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὑπῆρχε ἠλεκτρισμός στήν Ἀρχαία Ἑλλάδα; | Φιλονόη καὶ φίλοι......

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὑπῆρχε ἠλεκτρισμός στήν Ἀρχαία Ἑλλάδα; | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply