Μέ αὐτά τά πλάσματα κοιμόμαστε μαζύ;

Μέ αὐτά τά πλάσματα κοιμόμαστε μαζύ;1Τά γνωρίζετε τά ἀκάρεα;
Ὅλοι μας τὰ ἔχουμε ἀκούσῃ.
Αὐτὸ ποὺ δὲν ἔχουμε κάνῃ, οἱ περισσότεροι ἀπὸ ἐμᾶς, εἶναι νὰ ἀναζητήσουμε κάπου νὰ βροῦμε τὴν ἐμφάνισί τους. Διότι, ἐκτὸς ἀπὸ τὶς γενικὲς πληροφορίες, ποὺ ἀφοροῦν σὲ ἀλλεργίες καὶ ἀναπνευστικὰ προβλήματα, ἔχουν καὶ μίαν ἐμφάνισιν ἀπὸ κάτι ποὺ …δαγκώνει.
Σήμερα ὅμως θὰ προσπαθήσουμε νὰ ἀναζητήσουμε καὶ τρόπους ἀντιμετωπίσεώς τους.
Εἶναι μάλλον, κατὰ πῶς φαίνεται, μία ἀπὸ τὶς σοβαρότατες προτεραιότητες ποὺ πρέπει νὰ θέσουμε.

Φιλονόη.

Με αυτά τα πλάσματα κοιμόμαστε κάθε ημέρα μαζί!

Μέ αὐτά τά πλάσματα κοιμόμαστε μαζύ;2

αυτά που βλέπετε είναι τα ακάρεα. Σε μεγέθυνση φυσικά και μένουν μέσα στα στρώματά μας…Μέ αὐτά τά πλάσματα κοιμόμαστε μαζύ;3
Και είναι σίγουρο ότι τώρα που τα βλέπετε σας έχει πιάσει μια φαγούρα… «άνευ προηγουμένου».

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης (οικογένεια αραχνοειδών), που το μέγεθός τους είναι 0,3 mm και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι, ευθύνονται κυρίως για σημαντικές αλλεργίες.

Θα μπορέσετε να ξανακοιμηθείτε… στο ίδιο στρώμα;
newsbomb.gr
Τώρα…  δεν πιστεύουμε να νομίζατε  ότι απλά θα σας αφήναμε με τον τρόμο χωρίς να σας προτείνουμε φυσικές λύσεις; Είμαστε σίγουροι ό,τι το ξέρατε..

Αντιμετωπίστε τα ακάρεα με φυσικούς τρόπους


Μέ αὐτά τά πλάσματα κοιμόμαστε μαζύ;4
Πρόληψη: ..και η τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών θηκών που απομονώνει πλήρως το στρώμα, σε συνδυασμό με την Χρήση ειδικών ακαρεοκτόνων για το στρώμα και τα χαλιά σε μορφή αφρού, αεροζολ ή υγρής σκόνης, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα των ακάρεων….Θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή θερμοκρασία της τάξης του 23 βαθμούς Κελσίου και να αερίζετε τα δωμάτια. Το στρώμα πρέπει να ανανεώνετε κάθε τρία χρόνια. Να αποφεύγετε τις βαριές κουρτίνες και μοκέτες. Σημαντικό στοιχείο να αερίζεται τα σεντόνια σας…. τα ακάρεα δεν αντέχουν τις ακτίνες του ήλιου.

Αν θέλετε να διώξετε από τα χαλιά σας και τα υφάσματα επιπλώσεων τα ανθυγιεινά ακάρεα, χωρίς τη χρήση σκληρών χημικών καθαριστικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συνταγή με αιθέρια έλαια.

……για να το φρεσκάρουμε και να το καθαρίσουμε, ρίχνουμε μαγειρική σόδα πάνω από το στρώμα και αφήνουμε 20 λεπτά. Μετά περνάμε με την ηλεκτρική σκούπα και το ειδικό σκουπάκι (που είναι καθαρό). Γυρνάμε το στρώμα ανάποδα και κάνουμε το ίδιο από την άλλη μεριά.

Μέ αὐτά τά πλάσματα κοιμόμαστε μαζύ;5…….Σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χαλιού μας, ζούν χιλιάδες ακάρεα. Όμως, δεν θα τα εξαφανίσουμε με χημικά, αν δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον.Θα χρησιμοποιήσουμε μαγειρική σόδα, προϊόν οικολογικό και αποτελεσματικό.

– Σκορπίστε σκόνη μαγειρικής σόδας στο χαλί. Αφήστε το έτσι όλη νύχτα και το πρωί περάστε με την ηλεκτρική σκούπα. Φροντίστε να ψεκάσετε το χαλί πριν πάτε για ύπνο για να μην κυκλοφορεί κανείς και πατάει πάνω από το χαλί. 

 
Μωυσής
 
(Visited 246 times, 1 visits today)
One thought on “Μέ αὐτά τά πλάσματα κοιμόμαστε μαζύ;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μέ αὐτά τά πλάσματα κοιμόμαστε μαζύ; | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply