Εὑρήκαμε τρόπο νὰ σώσουμε τὸ Ἑλλαδοκαφριστάν!!! Ψηφίζουμε (τ)ΣΥΡΙΖΑ!!!

Διότι…
Άπὸ τὴν Εὐρώπη δὲν φεύγουμε…
Ἀπὸ τὸ ΝΑΤΟ δὲν φεύγουμε…
Ἀπὸ τὸ εὐρὼ δὲν φεύγουμε…
Ἡ διάσωσις τῶν τραπεζῶν παραμένει ὑπὲρ ἄνω ὅλων…
Συνεπῶς;

Συνεπῶς πρέπει ὁπωσδήποτε νὰ λάβῃ τὴν σκυτάλη ὁ (τ)ΣΥΡΙΖΑ γιὰ νὰ τὸ φᾶμε κι αὐτὸ τὸ …ἀγγούρι!

Βέβαια, πρὸ μερικῶν μηνῶν, ἀπὸ τὸ ἐν λόγῼ κόμμα,  ἀκούγαμε κάτι γιὰ ἔξω ἀπὸ τὸ εὐρώ… Γιὰ ἔξω ἀπὸ τὴν Εὐρώπη…
Παλαιότερα, πολὺ παλαιότερα, τόσο ποὺ τὸ ξεχάσαμε πιά, ὥς ἀμνήμονες ποὺ εἴμαστε, ἀκούγαμε καὶ γιὰ ἐξόδους ἀπὸ τὸ ΝΑΤΟ…
Γενικῶς… Ὅσο μακρύτερα τῆς ἐξουσίας ἔστεκε, τόσο πιὸ πολλὰ «ἔξω» φώναζε.
Ὅσο τὴν πλησιάζει ὅμως, τόσο περισσότερες ἐκπτώσεις συμβαίνουν…
Νά περιμένουμε μήπως σέ λίγο θά φωνάζουν ζήτω-ζήτω τά μνημόνια;

Δὲν ξέρω γιὰ τὰ μνημόνια… Γιὰ τὴν διάσωσι τῶν τραπεζῶν ἔμαθα… Καὶ εἶμαι βεβαία πὼς θὰ μάθουν κι ἄλλοι συντόμως… Διότι ἡ κεντρικὴ ἐξουσία πλέον περνᾶ μέσα ἀπὸ τὶς τράπεζες. Ἄρα μόνον αὐτὲς πρέπει νὰ διασωθοῦν.
Γιὰ νὰ κάνῃ λοιπὸν ὁ Βαρουφάκης τὶς προτάσεις ποὺ κάνει, ἕνα εἶναι βέβαιον. Πρῶτα οἱ τράπεζες…  Καὶ κάτι τέτοιο, γιὰ νὰ διασφαλισθῇ, πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ οἱ ὑποψήφιοι γιὰ τὴν ἐξουσία νὰ τὸ ἔχουν ἀποδεχθῇ…

Τί νά κάνουμε;
Αὐτὴ εἶναι ἡ Μοίρα τῶν ἠλιθίων…

Φιλονόη

Σημείωσις

Καλὰ μελετημένη δημοσίευσις τοῦ Βαρουφάκη μᾶς συστήνῃ, ἐντὸς κι ἐκτός, (γιὰ νὰ μὴν σᾶς πῶ κι ἐπὶ τὰ αὐτά…) ὁπωσδήποτε νὰ ἐπιλέξουμε τὸν Ἀλεξέγιεβιτς. Οὐσιαστικῶς μᾶς ἐνημερώνει πὼς θὰ ἀλλάξῃ ΤΙΠΟΤΑ!!!
Ὄχι δῆλα δὴ πὼς ὑπάρχει κάποιος ποὺ νὰ θέλῃ, ἤ ἀκόμη καὶ νὰ μπορῆ, νὰ ἀλλάξῃ κάτι…
Δὲν βαριέστε…
Θὰ τὸ περάσουμε ὅλο τὸ κανάλι. Ὅλο… Πέρα ὥς πέρα…
Ἔτσι πρέπει. 

Βαρουφάκης στους New York Times: Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα

Με τον τίτλο «Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σώσει την Ελλάδα», ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο συνάδελφος του καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρειθ συνυπογράφουν άρθρο, στο οποίο διατρανώνουν την πίστη τους στον Αλέξη Τσίπρα…

 Στο άρθρο αναφέρουν (μετάφραση):

«Η κρίση θα μπορούσε να φέρει την αριστερή αντιπολίτευση στην εξουσία, κάτι που δεν θα είναι κακό για την Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια ελληνική κυβέρνηση που απορρίπτει την αυτοκαταστροφική ευρωπαϊκή πολιτική περισσότερο θα βοηθήσει παρά θα κάνει κακό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τρέχει τώρα μια εκστρατεία για την αποκατάσταση της ΕΡΤ ως δυνητικά ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Τώρα, η κυβέρνηση μπαίνει σε μια σκοτεινή συζήτηση για τη λιτότητα, την εμπιστοσύνη των πιστωτικών αγορών σε μια ανοιχτή μάχη για τη δημοκρατία και την εθνική ανεξαρτησία. Σε αυτή τη μάχη, ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται ως η εναλλακτική λύση, και ο Τσίπρας έχει τώρα την ευκαιρία να γίνει πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις. Φυσικά, η αμερικανική συνενοχή στην ελληνική δικτατορία του 1967-1974 δεν έχει ξεχαστεί, όπως ισχύει και το ότι πως κάθε ελληνική κυβέρνηση θα διαφωνήσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως ένα βαθμό, σχετικά με τη Μέση Ανατολή. Αλλά το γεγονός είναι, σήμερα, ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η Ευρώπη.

Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα θα έβλεπε με τρόμο μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι τράπεζες και τα hedge funds γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους αφορά τους ευρωπαίους φορολογούμενους και αυτό που περιμένει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι να τα «αρπάξει» από τους επενδυτές.

Πράγματι, αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι η καλύτερη ελπίδα της Ευρώπης. Οι Ελληνες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ ούτε να δουν την ευρωζώνη να διαλύεται. Γνωρίζουν επίσης ότι η προσέγγιση της Ευρώπης στην κρίση, με την όλο και πιο σκληρή λιτότητα και μεγαλύτερα δάνεια, έχει αποτύχει παταγωδώς.

Εάν αυτές οι πολιτικές δεν αλλάξουν, η συνολική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας είναι δεδομένη. Οι βασικές απαιτήσεις για τη μεταρρύθμιση θα μπορούσαν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των υφιστάμενων ευρωπαϊκών συνθηκών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να καταπολεμήσει την πείνα και το ξενοφοβικό νεο-ναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή. Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει αυτές τις μεταρρυθμίσεις και τη σωτηρία του ευρωπαϊκού σχεδίου. Και αυτό μπορεί να είναι μόνο καλό για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

* Ο Τζέιμς Γκάλμπρειθ και ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι καθηγητές του Lyndon B. Johnson School of Public Affairs του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Όστιν.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply