Σέ Ἕλληνα ἀνήκει ἡ τελευταία «πατέντα» τῆς ὀθόνης κινητῶν καί ὑπολογιστῶν;

Σέ Ἕλληνα ἀνήκει ἡ τελευταία «πατέντα» τῆς ὀθόνης κινητῶν καί ὑπολογιστῶν;Τί νά σᾶς πῶ;
Τὴν ἀπορία τὴν ἔχω.
Ὅμως δὲν γίνεται σοβαρὸς ἄνθρωπος, καθηγητὴς Πανεπιστημίου, ἐπιστήμων νὰ παίζῃ μὲ μηνύσεις κινδυνεύοντας νὰ γελοιοποιηθῇ. Γιὰ νὰ ἀξιώνῃ ἀποζημιώσεις κάτι ξέρει… Κάτι ἔχει… Κάπου βασίζεται…
Ἄρα, ἐὰν ἔχῃ δίκαιον, τότε ὅλες αὐτὲς οἱ ὀθονοῦλες τῶν διαφόρων κολοσσῶν, ποὺ ἔχουν ξεμυαλίσῃ κόσμο καὶ ντουνιά, θὰ πρέπῃ νὰ ἐπιστρέψουν, πνευματικῶς, στὸν πραγματικό τους κάτοχο.

Έλληνας διεκδικεί 58 εκατ. ευρώ από την Apple

Αντιμέτωπος με τους καλοπληρωμένους δικηγόρους της… Apple θα βρεθεί στις αμερικανικές δικαστικές αίθουσες ο Έλληνας καθηγητής, Θεόδωρος Δ. Μουστάκας. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Βοστόνης κατέθεσε μήνυση εναντίον του κολοσσού πληροφορικής και τεχνολογίας, κατηγορώντας τον για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. 

Σε περίπτωση που τα αμερικανικά δικαστήρια αποφανθούν ότι ο Ελληνας καθηγητής έχει δίκιο τότε η Apple θ κληθεί να τον αποζημιώσει με τουλάχιστον 58 εκατ. ευρώ! Ο Θεόδωρος Μουστάκας ισχυρίζεται ότι λεπτή μεμβράνη νιτρίδιου του γαλλίου, η οποία χρησιμοποιείται για την κατασκευή iPhone, iPad και MacBook air, αποτελεί δική του ανακάλυψη και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νοέμβριο του 1997. 

Η δικαστική αγωγή κατατέθηκε στις 2 Ιουλίου και ζητάει από τους υπεύθυνους της Apple να παραδώσουν λίστα με τις πωλήσεις των συγκεκριμένων προϊόντων και τα κέρδη που προήλθαν από αυτά. Ταυτόχρονα, τόσο ο Ελληνας καθηγητής, όσο και το ανώτατο ίδρυμα της Πολιτείας της Μασαχουσέτης αιτούνται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των συγκεκριμένων δημοφιλών προϊόντων της Apple στις ΗΠΑ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης κινείται νομικά εναντίον κάποιου κολοσσού πληροφορικής και τεχνολογίας. Τον τελευταίο χρόνο, οι δικηγόροι του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος έχουν καταθέσει οκτώ αντίστοιχες μηνύσεις σε ισάριθμες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Samsung και η Amazon.

πηγή

Καὶ πολὺ καλὰ κάνει λοιπόν.
Εὔχομαι νὰ ξεμπερδέψῃ γρήγορα καὶ νὰ ἀποκατασταθῇ ἡ τάξις.
Δὲν γίνεται…
Ὅλα τὰ ἔχουν πάρῃ… Ἄς μείνῃ τοὐλάχιστον σὲ ἐμᾶς ἡ εὑρεσιτεχνεία!

Φιλονόη.

(Visited 15 times, 1 visits today)
One thought on “Σέ Ἕλληνα ἀνήκει ἡ τελευταία «πατέντα» τῆς ὀθόνης κινητῶν καί ὑπολογιστῶν;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Σέ Ἕλληνα ἀνήκει ἡ τελευταία «πατέντα» τῆς ὀθόνης κινητῶν καί ὑπολογιστῶν; | Φιλονόη καὶ φίλοι......

Leave a Reply