Μετά ἀπό 3 Μνημόνια, τό δημόσιο χρέος τῆς Ἑλλάδος εἶναι ἐκρηκτικό!

Στα επίπεδα του 2009 – Τι λέει ο Γ. Παπανδρέου άραγε;

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους που δείχνουν ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας το πρώτο εξάμηνο του 2013 ανήλθε στο 180% του ΑΕΠ ή αλλιώς στα 321 δις! Στο ύψος δηλαδή που βρισκόταν προ κρίσης, το 2009. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έφερνε από το Καστελόριζο την Τρόικα και το ΔΝΤ υποτίθεται για να μειώσουν με την δήθεν σωστή συνταγή τους το δημόσιο χρέος της χώρας μας και να βάλουν την Ελλάδα στην σωστή… δήθεν αναπτυξιακή τροχιά!

Από τότε μέχρι σήμερα μεσολάβησε μάλιστα ένα PSI, δηλαδή κούρεμα του χρέους που είχαν στα χέρια τους οι ιδιώτες πιστωτές. Κι όμως η κατάσταση είναι ίδια αν όχι και χειρότερη καθώς τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου δείχνουν ότι το χρέος και οι τόκοι που πληρώνει σήμερα η Ελλάδα είναι μεγαλύτερα απ’ ό,τι ήταν πριν το περίφημο “κούρεμα” του PSI που υποτίθεται -σύμφωνα με τις τότε διαβεβαιώσεις του πρώην Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου- ότι θα μας… έσωζε!!!

Άραγε ποιος φταίει που σήμερα η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πνιγμένη στα χρέη και ο ελληνικός λαός να συνεχίσει να υποφέρει; Σίγουρα δεν φταίνε οι πολίτες.

Αραγε ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος θα μας απαντήσουν τι πήγε στραβά;

Τι δικαιολογίες θα βρουν; Θα αναλάβουν κάποτε τις ευθύνες που τους αναλογούν για την συνταγή που οι δανειστές εφάρμοσαν στην Ελλάδα με την συγκατάθεσή των Παπανδρέου- Βενιζέλου;

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply