Δέν θά ψηφίσει ἐπέμβασι στήν Συρία ἡ Γαλλία

Κορόϊδο εἶναι ὁ Ὀλάντ; Νά τήν πάθῃ ὅπως ὁ Κάμερον; Θά λάβῃ μέρος, ὅμως. Ὁ Ἄσσαντ δέν ἔπρεπε νά ρίξῃ χημικά ὅπλα, ἄν ἔριξε. 

Τό μαγειρεύουν ἀπό ‘δῶ, τό μαγειρεύουν ἀπό ‘κεῖ ἀλλά ἀποδείξεις γιά τήν ῥίψι χημικῶν δέν βρίσκουν. Τούς πῆραν εἴδησι καί γελᾶ ὅλος ὁ πλανήτης μέ τίς γκάφες τῶν ἀμερικανῶν.

Ἀλήθεια, ἔχει σημασία ὅταν ἐξοντώνεται ἕνας λαός ἀπό τί εἴδους ὅπλο θά ἐξοντωθῇ; Τά δικά τους ὅπλα εἶναι ἀθῶα; 

Μινώταυρος

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε απόψε ότι δεν πρόκειται να διεξαχθεί ψηφοφορία μετά τη συζήτηση που θα γίνει την Τετάρτη στο γαλλικό κοινοβούλιο για το θέμα της Συρίας, όπως ζητούσε μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης, ώστε το Παρίσι να ακολουθήσει το παράδειγμα της Βρετανίας και των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα.

“Την Τετάρτη θα γίνει μια συζήτηση χωρίς ψηφοφορία διότι σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν θα συγκροτηθεί ένας (διεθνής) συνασπισμός”, είπε ο Ερό.

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ “συνεχίζει το έργο του” ώστε να συγκροτηθεί “χωρίς καθυστέρηση” αυτός ο συνασπισμός και να “τιμωρηθεί” η Δαμασκός για τη χρήση χημικών όπλων. “Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη”, πρόσθεσε ο Γάλλος πρωθυπουργός επιμένοντας ότι η Γαλλία δεν πρόκειται να δράσει μόνη της αλλά “είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς του Άσαντ με μια αποτελεσματική και σθεναρή απάντηση”.

“Ο στόχος δεν είναι ούτε να ανατρέψουμε το καθεστώς, ούτε να απελευθερώσουμε τη χώρα” τόνισε, καταλήγοντας ότι η μόνη δυνατή διέξοδος για τη συριακή κρίση είναι μια πολιτική λύση.

ὀλυμπία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply