Μά πράγματι ἔκλεισε τό HAARP;

Τί νά σᾶς πῶ;
Ἐγὼ αὐτὸ ποὺ βλέπω εἶναι ἄλλο…
Ἐχθὲς τὸ ἀπόγευμα, συνομιλῶντας μὲ τὴν κυρία Μαρία, γειτόνισσά μου, ἔμαθα πὼς τὶς τελευταῖες πέντε μὲ ἕξι ἡμέρες δὲν μπορεῖ νὰ ἀναπνεύσῃ, διότι βρωμάει πολὺ ὁ ἀέρας. Τί βρωμάει; Κάτι σὲ καμμένο σίδηρο, κάτι σὲ μέταλλο, κάτι ποὺ ἀδυνατεῖ νὰ προσδιορίσῃ ἡ γυναικούλα.
Μάλιστα ὁ σύζυγός της ἐφωτογράφισε πολλὲς οὐρὲς ἀπὸ ἀεροπλάνα ποὺ πετοῦσαν, τὴν τρίτη ἡμέρα τῆς ἐμφανίσεως τῶν ἀναπνευστικῶν της προβλημάτων. Ἦταν λοιπόν τόσο δύσκολο νά τά συνδυάσῃ ὅλα αὐτά; Μάλλον ὄχι…
Ἡ κυρία Μαρία, ποὺ οὐδόλως ἔχει σχέσεις μὲ συνωμοσιολογίες, μὲ συνωμοσίες, μὲ τέλος πάντων μὲ ὁ,τιδήποτε ποὺ ἔχει νὰ κάνῃ μὲ αὐτὰ ποὺ κατὰ καιροὺς καταγράφουμε, μάλλον λᾶθος κατάλαβε.Πάντως τὶς φωτογραφίες τὶς εἶδα καὶ πράγματι διαπιστώνω κι ἐγὼ οὐρὲς καὶ ὑπερφόρτισι τοῦ ἀέρος σὲ σωματίδια καὶ σὲ νέφη.

Γιατί ὅμως νά ἀναφέρομαι στούς ψεκασμούς τήν στιγμή πού τό θέμα μας εἶναι τό HAARP;
Ἁπλούστατον… HAARP δίχως ψεκασμοὺς δύσκολα λειτουργεῖ. Ἐὰν δὲν ὑπάρχουν διεσκορπισμένα μικροσωματίδια στὸν ἀέρα, κυρίως μετάλλων, εἶναι μάλλον ὁλίγον, ἔως καθόλου, ἀποτελεσματικόν. (Αὐτὸ δὲν σημαίνει πὼς ἀδυνατεῖ νὰ ἰοντίσῃ τὰ σωματίδια. Ἁπλῶς τὸ βοηθᾷ πολὺ ἡ ὕπαρξις μικροσωματιδίων μετάλλων.)
Συνεπῶς; Γιατί ἔχουν ἐνταθῇ οἱ ψεκασμοί τώρα τελευταῖα ἐάν δέν τούς χρειάζεται τό HAARP;
Μόνον γιά νά μᾶς πεθάνουν ἤ γιά νά μᾶς κρατοῦν σέ καταστολή;

Πολλὰ ἐρωτήματα ἀνακύπτουν.
Πάντως πράγματι, τὸ HAARP ἔχει κλείσῃ ἐδῶ καὶ μῆνες. Ξέρετε, αὐτὸ ποὺ εἶναι στὴν Ἀλάσκα.
Τὸ ἐὰν ἔχῃ, ἤ ὄχι, παραρτήματα σὲ ὅλον τὸν πλανήτη, ἤ ἐὰν ἔχει μειώσῃ τὴν ἔκτασί του, περιοριζόμενον σὲ μία …βαρκούλα, εἶναι ἄλλης ὑποθέσεως ἔρευνα.

Φιλονόη

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Έκλεισε το HAARP;

Το High Frequency Active Auroral Research Program  γνωστό ως (HAARP) έχει κλείσει. Ή τουλάχιστον  αυτό ισχυρίστηκε στο ARRL   (American Radio Relay League) ο Διευθυντής του προγράμματος HAARP, Δρ James Keeney της Kirtland Air Force Base στο Νέο Μεξικό. Δήλωσε ότι η εγκατάσταση των 35 στρεμμάτων για την έρευνα της ιονόσφαιρας στην απομακρυσμένη Gakona της Αλάσκα, έχει κατεβάσει ρολά από τις αρχές Μαΐου.

“Η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί”, είπε. “Ξεμείναμε από χρήματα. Δεν έχουμε μία. Κανείς δεν είναι στο χώρο της εγκατάστασης, οι δρόμοι πρόσβασης έχουν αποκλειστεί, τα κτίρια έχουν αλυσοδεθεί και η ισχύς απενεργοποιημένη”.Η ιστοσελίδα του HAARP μέσω του Πανεπιστημίου της Αλάσκας δεν είναι πλέον διαθέσιμη (Αυτό το ξέρουμε, έκλεισε ακριβώς την ημέρα του μεγάλου σεισμού στην Κρήτη). Ο Keeney είπε ότι το πρόγραμμα δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά. “Τα πάντα είναι σε λειτουργία ‘secure mode'”, είπε, προσθέτοντας ότι θα παραμείνει έτσι, τουλάχιστον για ακόμα 4 έως 6 εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, κάποιος νέο ανάδοχος θα πρέπει να αναλάβει τη λειτουργία του που μέχρι τώρα ήταν υπό την επίβλεψη της κυβέρνησης.

Το HAARP είχε ειδοποιήσει τον κόσμο πριν από δύο χρόνια ότι θα τερμάτιζε την λειτουργία του και δεν υπέβαλε αίτημα του προϋπολογισμού για χρηματοδότηση από το  FY 15 ,” είπε ο Keeney, “αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία.” Και συνέχισε λέγοντας ότι τώρα ακούγονται παράπονα και γκρίνιες.

Το μόνο φωτεινό σημείο στο ορίζοντα για το HAARP, συπμληρώνει, είναι ότι η Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) αναμένεται στο χώρο ως ‘πελάτης’ να τελειώσει κάποια έρευνα αυτό το φθινόπωρο και το χειμώνα. Η DARPA έχει σχεδόν  8.800.000 $ στο σχέδιο προϋπολογισμού της για την έρευνα “φυσικών πτυχών των φυσικών φαινομένων, όπως μαγνητοσφαιρικές υπο-καταιγίδες, πυρκαγιά, κεραυνό και γεω-φυσικά φαινόμενα.”

Η γενεσιουργός αιτία της πρόωρης οριστικής διακοπής του HAARP, τον Μάιο, ήταν λιγότερο δημοσιονομική από περιβαλλοντική, είπε ο Keeney. Όπως εξήγησε, οι γεννήτριες ντίζελ της εγκατάσταης δεν είναι πλέον σύμφωνες με τον νόμο Clean Air Act. Η επισκευή για να αντποκριθεί  στα πρότυπα του EPA θα κοστίσει 800.000 $. Από εκεί και πέρα, είπε, κοστίζει 300.000 δολάρια το μήνα μόνο για να μείνει η εγκατάσταση ανοικτή και άλλα 500.000 για να είναι σε πλήρη δυναμικότητα για 10 ημέρες.

Χρηματοδοτείται από κοινού από την Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό των ΗΠΑ. Η πιο γνωστή συσκευή του είναι το όργανο έρευνας ιονόσφαιρας των 3,6 MW  HF (περίπου 3 έως 10 MHz) που τροφοδοτεί ένα εκτεταμένο σύστημα 180 αντέννων και χρησιμοποιείται για να “διεγείρει” τμήματα της ιονόσφαιρας. Άλλος εξοπλισμός επιτόπου χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των  αποτελεσμάτων.

 Ο Larry Ledlow, του N1TX, του Fairbanks της Αλάσκας, είπε ότι τα δεδομένα του HAARP (ionosonde & riometer) “είναι ανεκτίμητα, ειδικά όταν είναι λίγο ως πολύ τοπικά, για να κατανοήσουμε τις τρέχουσες συνθήκες στα υψηλά γεωγραφικά πλάτη. Ενώ δεδομένα από άλλες περιοχές, απλά δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια την μοναδική αναπαραγωγή που έχουμε εδώ. “ Για να καλύψει το κενό, λέει ο Ledlow, πολλά μέλη του Arctic Amateur Radio Club,  ένας εκ των οποίων είναι και ο Eric Nichols, έχουν συζητήσει να φτιάξουν δικά τους μέσα. “Είναι όλα σε πρόωρο στάδιο”, είπε, “αλλά αισθανόμαστε πραγματικά άσκημα με την απώλεια του HAARP.” Ο Nichols, που ζει στην Αλάσκα, στο Βόρειο Πόλο, έχει διεξαγάγει πειράματα στο HAARP. Ονόμασε το κλείσιμο “μια μεγάλη απώλεια για την Αλάσκα και όχι μόνο.”

Όπως έχουν τα πράγματα, η Πολεμική Αεροπορία έχει την κατοχή του προς το παρόν,  αλλά αν δεν εμφανιστούν άλλες υπηρεσίες για να αναλάβουν το HAARP, η μοναδική αυτή εγκατάσταση θα εγκαταλειφθεί, είπε ο Keeney. Επεσήμανε ότι θα κοστίσει λιγότερο να ισοπεδωθεί η περιοχή με τις 180 κεραίες παρά να αντικατασταθούν.
Σχολίασε ακόμα και τα διάφορα ιστολόγια που κυκλοφορούν κατηγορώντας το HAARP για έλεγχο του καιρού – για την πιο πρόσφατη μάλιστα περίπτωση του τυφώνα Sandy και την έξαρση των ανεμοστρόβιλων – και για την πρόκληση άλλων φυσικών καταστροφών. Χαριτολογώντας ο Keeney είπε, “Αν πραγματικά μπορούσα να επηρεάσω τον καιρό, θα το είχα κρατήσει ανοικτό.”

Δεν πειράζει, κύριε Keeny. Συνεχίστε εσείς τη δουλειά σας και τα ιστολόγια την δική τους. Μάλλον τελικά κάνουν εξίσου καλή δουλειά με τη δική σας. Πειράζει που δεν το τρώμε; Κάτι άλλο μαγειρεύετε και κάτι έπρεπε να ειπωθεί για το κλείσιμο του δικού σας ιστολογίου απ’ όπου τα δικά μας παρακολουθούσαν, στο μέτρο των δικών μας δυνατοτήτων, τα δικά σας έργα. Κι αφού η DARPA έχει δείξει ενδιαφέρον, θα κοιμηθούμε ήσυχοι από δω και πέρα. 

Από την ημέρα που ‘έκλεισε’ το HAARP είχαμε μπαράζ από ακραία καιρικά φαινόμενα παγκοσμίως. Κλιματική Αλλαγή; Καλά το είχαμε ονομάσει Κλιματική Παραλλαγή – τα κλιματικά όπλα σε καμουφλάζ τώρα, σε στολή παραλλαγής για να μην καλοφαίνονται!

ὅλα τὰ νέα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply