Ἀφήρεσε ὁ Κουστῶ κάποιο σημαντικό εὕρημα ἀπό τούς βυθούς μας;

Ἀφαίρεσε ὁ Κουστῶ κάποιο σημαντικό εὕρημα ἀπό τούς βυθούς μας;Στὸ κείμενόν μου μὲ τίτλο:

Ἡ Μελίνα τῆς …ἀντιστάσεως καὶ τοῦ …πολιτισμοῦ.

καταγράφω κάποιο περιστατικὸ ποὺ ἀφορᾷ στὸν Κουστῶ. Θέτω ἐπίσης ἐρωτήματα γιὰ τὸ ἐὰν καὶ πόσα εὑρήματα ἀπέκρυψε, παρὰ τὴν παρουσία τοῦ ἀρχαιολόγου ἐπὶ τοῦ πλοίου του.
Παρέδωσε ὁ Κουστῶ τά εὑρήματα ὅλα; Τά παρουσίασε; Ἤ ὄχι;
Ἀρκεῖ νὰ σᾶς πῶ μόνον πὼς δύτες, ποὺ μάζεψαν τὰ «περισσεύματα» ἀπὸ τὶς ἔρευνες τοῦ Κουστῶ, κατέληξαν στὰ δικαστήρια ἀπὸ τὴν Μελίνα τοῦ …πολιτισμοῦ.

Φιλονόη

 

Απόσπασμα από την εκπομπή του  Νίκου Μάνεση “60′ Ελλάδα” στον  ALPHA.Στο μικρό αυτό απόσπασμα της εκπομπής παρουσιάζεται καταγγελία  για αρχαιοκαπηλεία του Ζακ Υβ Κουστώ  στο ναυάγιο των Αντικυθήρων.

Υπενθυμίζουμε ότι στο ναυάγιο αυτό έχει βρεθεί το συγκλονιστικότερο μέχρι στιγμής,εύρημα αρχαίας τεχνολογίας ,το οποίο ανατρέπει και αναθεωρεί τα όσα νομίζαμε μέχρι στιγμής για τον αρχαίο κόσμο.Τι άλλο άραγε εξίσου σημαντικό να αφαίρεσε ο Κουστώ από το ναυάγιο;

Υπενθυμίζουμε επίσης και τον ύποπτο ρόλο του Κουστώ ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για το γεγονός ότι πόντιζε ισραηλινές αρχαιότητες ανοικτά της Κρήτης για να παρουσιάσουν στην συνέχεια τον πολιτισμό των Μινωϊτών ως εβραϊκό,στα πλαίσια των γνωστών πρακτικών ,των “διαφόρων κέντρων”, που προσπαθούν διακαώς με διάφορες ανθελληνικές ψευδοθεωρίες(Ινδοευρωπαίοι,Το αλφάβητο είναι Φοινικικό κ.λ.π.)να παραχαράξουν την Ιστορία και να υποβαθμίσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό ,εμφανίζοντας τον ως ένα πολιτισμό δανεικό από την  Ανατολία!

χρονολόγιον

 

(Visited 34 times, 1 visits today)
0 thoughts on “Ἀφήρεσε ὁ Κουστῶ κάποιο σημαντικό εὕρημα ἀπό τούς βυθούς μας;

  1. Καθόλου περίεργο δεν ήταν. Είναι προσφιλής τακτική των “κυνηγών” να έχουν “λάφυρα”, για ικανοποιούν το κενό εγώ τους την μισαλοδοξία τους και την ακόρεστη επιθυμία τους να συνεργούν εις βάρος της Αλήθειας, του Πολιτισμού, της Ιστορίας. Και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για θέματα αρχαιολογικά και δή ελληνικά. Αλλά και αυτούς (Κουστώ) τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι, γιατί εφάρμοσαν τα “αφεντικά” την πάγια τακτική τους…, “μάς έκανες την δουλειά, άντε γειά…”

Leave a Reply