Τὸ Ἰσραὴλ καταργεῖ τὰ μετρητά!

Τὸ Ἰσραὴλ καταργεῖ τὰ μετρητά!Εὐτυχῶς… Διότι ἀνησυχοῦσα.
Δὲν γίνεται νὰ ἔχῃ προλάβῃ ἡ Σουηδία νὰ τὰ καταργήσῃ καὶ στὸ Ἰσραὴλ ἀκόμη νὰ κυκλοφορῇ χρῆμα…
Κι ἐδῶ ποὺ τὰ λέμε… Καιρὸς ἦταν!
Τέλος μὲ τὰ πειράματα. Τέλος μὲ τὶς δοκιμαστικὲς …πτήσεις! Ἀπὸ ἐδῶ καὶ πέρα κατ’ εὐθείαν στὸ ψητὸ οἱ «κοσμοκράτορες».
Γιατί λοιπόν ἀνησυχοῦμε; Ἔτσι κι ἀλλοιῶς τὸ γνωρίζαμε καὶ τὸ περιμέναμε. Κανένα ἀγαθὸ δὲν θὰ διακινεῖται μὲ μετρητό. Αὐτὸ εἶναι καὶ τὸ ἕνα, ἀπὸ τὰ δύο νοήματα, τῆς κάρτας τοῦ πολίτου. Μίας κάρτας ποὺ θὰ σπεύσουν ὅλοι νὰ παραλάβουν, διότι δίχως της θὰ ψοφήσουν ἀπὸ τὴν πείνα.
Ἡ γνωστή μας κάρτα λοιπόν, ποὺ σὲ λίγο θὰ γίνῃ τσιπάκι, θὰ εἶναι καὶ τὸ ἀναγνωριστικό μας ταὐτοτικὸ μέσον ἀλλὰ καὶ ὁ μοναδικὸς τρόπος συναλλαγῶν.
Ὅλες οἱ πληροφορίες ποὺ μᾶς ἀφοροῦν θὰ περιλαμβάνονται ἐκεῖ μέσα…
Κι ἐπεὶ δὴ ἤδη στὴν χώρα μας ξεκίνησαν πιλοτικὰ νὰ ἐφαρμόζουν κάποια ἀπὸ αὐτὰ ποὺ ἔχουν ἀποφασισθῇ, ἄς μὴν ἐκνευριζόμαστε.
Ἡ πραγματικὴ ἀντίστασις κι ἀντίδρασις καὶ τελικῶς Νίκη περνάει μέσα ἀπὸ αὐτὰ ἀλλὰ δὲν στέκεται σὲ αὐτὲς τὶς κινήσεις.
Ἡ κατάληξις εἶναι ποὺ μᾶς ἐνδιαφέρει κι αὐτὴ σαφῶς θὰ εἶναι μὴ ἀναμενομένη!
Κι ὁπωσδήποτε μὴ ἀρεστὴ στοὺς …κοσμοκυριάρχους!

Φιλονόη

 

Tο Ισραήλ καταργεί τα μετρητά- Θα συναλλάσονται όλοι με πλαστικό χρήμα

 

Την εξάλειψη των μετρητών από την οικονομία εξετάζει η ισραηλινή κυβέρνηση η οποία μάλιστα από την Τρίτη άναψε το «πράσινο φώς» για την σύσταση επιτροπής που θεωρείται μια λύση για να αποτρέψει τους πολίτες από την φοροδιαφυγή. Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο Harel Locker, διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού .

Τα μετρητά μεταφέρονται εύκολα από άτομο σε άτομο και οι συναλλαγές με μετρητά μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς την επίβλεψη της εφορίας.

Mε σύγχρονους υπολογιστές, οι τράπεζες μπορούν να τηρούν καρτέλες για το πόσα χρήματα καταθέτουν στους λογαριασμούς τους οι άνθρωποι και πόσα αποσύρουν, ενώ οι εταιρείες πιστωτικών καρτών έχουν και δεύτερο φάκελο για το ποσά που ξοδεύουν οι πολίτες.

Στα μέλη της επιτροπής συμπεριλαμβάνονται ανώτερα μέλη από το προσωπικό της Ισραηλινής Αστυνομίας, της Φορολογικής Αρχής, ο πρόεδρος της κυβερνητικής Αρχής για το Ξέπλυμα του Χρήματος και την Τρομοκρατία, ο διευθυντής πληρωμών της Τράπεζας του Ισραήλ και οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας και πολλοί άλλοι.

Τα μετρητά είναι δύσκολο να ελεγχθούν ενώ με το νέο μέτρο θα διευκολυνθεί ο έλεγχος της φοροδιαφυγής. Σε μια οικονομία χωρίς μετρητά, όλα τα αρχεία θα είναι ηλεκτρονικά και ο έλεγχος που θα γίνεται για τα ποσά που οφείλονται σε φόρους – ενώ η συλλογή τους πριν φτάσει στον λογαριασμό τους – θα είναι πολύ πιο απλό θέμα.

Υπάλληλοι του Γραφείου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, ανέφεραν ότι «σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίζεται ότι τα μετρητά είναι ένα βασικό στοιχείο της παράνομης οικονομίας και του ξεπλύματος χρήματος. Επιτρέπει ένα ευρύ χάσμα μεταξύ των αναφερόμενων και των πραγματικών εισοδημάτων, με την αντίστοιχη επίδραση στα φορολογικά έσοδα». «Με την εξάλειψη των μετρητών, λένε οι υπάλληλοι του Γραφείου, «θα είναι δυνατή η επέκταση της φορολογικής βάσης και η πρόληψη του ξεπλύματος του χρήματος». «Η επιτροπή θα μελετήσει το θέμα από όλες τις προοπτικές του και θα κάνει τις συστάσεις του», κατέληξαν.

πηγή

(Visited 12 times, 1 visits today)
Leave a Reply