Ὑπόδειγμα διχαστικῆς ῥητορικῆς.

Ὑπόδειγμα διχαστικῆς ῥητορικῆς.Θαυμάστε στο παρακάτω κείμενο τον πραγματικό και ουσιαστικό ρόλο του κέντρου αποφάσεων κάποιων δήθεν φιλοκοινωνικών κομμάτων.
Αντί στις κρίσιμες ώρες που περνάει η χώρα μας να προτείνουν σύνεση και αυτοσυγκράτηση, χύνουν ποταμούς δηλητηρίου μέσα από μια κλασσική αριστερίστικη υστερία έτσι ώστε μέσα από απεργίες και συγκεντρώσεις να προκαλέσουν βίαιη εξέγερση και αφανισμό των Ελλήνων.
Μήπως δεν άκουσαν ή  μήπως δεν αντιλαμβάνονται το ότι καλλιεργείται εμφύλιος πόλεμος ; Τόσο βλάκες είναι πιά ;
Το ίδιο ισχύει και για το άλλο άκρο –όργανο του ιδίου αφεντικού- που ακολουθεί τυφλά τις διαταγές μιας ολιγάριθμης στρατοκρατικής συμμορίας
που εκμεταλλεύεται τον πατριωτισμό και το Εθνικό φρόνημα των Ελλήνων.
Ας κατανοήσουμε οι Έλληνες τι μας κάνουν,  έστω και την ύστατη στιγμή.
Ποτέ δεν είναι αργά…

Κώστας Σκανδάλης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΕΠΑΜ

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες  ημέρες από τη μαζική τραμπούκικη επίθεση στο Πέραμα.Οι ορδές των υπανθρώπων της Χρυσής Αυγής αποθρασυνόμενοι  από τη συστηματική αδράνεια της  «Αστυνομίας» του καθεστώτος προχώρησαν σε νέα δολοφονική επίθεση. Αυτή τη φορά θρηνούμε νεκρό. Έλληνα. Τονίζουμε το «Έλληνα» όχι γιατί και η ζωή του πιο εξαθλιωμένου λαθρομετανάστη δεν έχει την ίδια ακριβώς αξία, αλλά για να καταδείξουμε ότι οι επιθέσεις κατά των μεταναστών και η ρητορεία που τις συνοδεύει δεν αποτελούν παρά το προπέτασμα του καπνού για τους πραγματικούς στόχους των πληρωμένων τραμπούκων της Χ.Α..Είχαμε επισημάνει μόλις  μετά τα γεγονότα στο Πέραμα, στις 13 του Σεπτέμβρη, ότι οι ορδές των ταγματαλητών πήραν τις εντολές τους  να επιτεθούν και να σπείρουν τον τρόμο.Τον τρόμο ως τελευταία  καταφυγή του αλητήριου κατοχικού  καθεστώτος, απέναντι σε μια κοινωνία που απηυδισμένη από τις καταστροφικές  μνημονιακές πολιτικές δείχνει  να ξυπνάει από το βαθύ λήθαργο, που  την είχαν σπρώξει τόσο η προπαγάνδα, όσο και οι εγκάθετοι στους κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς γνωστοί μηχανισμοί, τα κομματόσκυλα και οι «στρατευμένοι» συνδικαλιστές.

 Οι μηχανισμοί αυτοί και  η προπαγάνδα δεν αρκούν πλέον  για να καταστείλουν τις ολοένα αυξανόμενες  λαϊκές αντιδράσεις. Ήρθε η ώρα για  πιο «ριζοσπαστικά» μέτρα. Ήρθε η ώρα του παρακράτους και των μηχανισμών των μυστικών υπηρεσιών. Ήρθε ξανά η ώρατων πληρωμένων δολοφόνων. Έτσι κι αλλιώς αυτοί ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά. Από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, τους νεκρούς της Μαρφίν, μέχρι σήμερα τον Παύλο Φύσσα. Οι άλλοι, οι πραγματικοί εντολείς – μίσθαρνα όργανα του κατοχικού καθεστώτος – μαέστροι οι ίδιοι στη διασπορά της σύγχυσης, του αποπροσανατολισμού και του φόβου, απεχθάνονται τα αίματα. Αυτοί πρέπει να μείνουν ατσαλάκωτοι, εκφραστές του «πολιτικού πολιτισμού», της «Ησυχίας, της Τάξης, της Ασφάλειας» και του «success story» που κινδυνεύουν από «ακραίους».

 

Και ποιοι είναι οι ακραίοι; Όσοι αντιδρούν και αντιστέκονται! Όσοι αντιλαμβάνονται ότι πραγματικά φασιστικό είναι το ίδιο το καθεστώς κατοχής και οι εγχώριοι υποστηρικτές του εντός του αποκαλούμενου «συνταγματικού τόξου» και μάχονται για την ανατροπή του. Οι άλλοι, οι χρυσαυγίτες, ως μια συμμορία πληρωμένων τραμπούκων και επαγγελματιών δολοφόνων, αποτελούν απλά το άλλοθι του συστήματος και αμείβονται αδρά απ’ αυτό. Εξ ου και οι εξαγγελίες για νέους τρομονόμους και άλλα συναφή. 

Εμείς όμως δεν φοβόμαστε και θα τρομοκρατήσουμε τους τρομοκράτες! Θα δώσουμε την σκληρή απάντησή μας. Και απάντηση στον φασισμό ήταν ανέκαθεν η Δημοκρατία. Και δημοκρατία δεν είναι η νομοταγής υποταγή στους θεσμούς μιας απολυταρχικής και απόλυτα διεφθαρμένης εξουσίας που νομιμοποιείται με καλπονοθευτικές εκλογές. Δημοκρατία σημαίνει ότι ο λαός είναι κυρίαρχος στον τόπο του και αποφασίζει ο ίδιος για το παρόν και το μέλλον του. Τιμώντας τη μνήμη του Παύλου Φύσσα, αλλά και όλων των γνωστών και άγνωστων νεκρών μας, καλούμε σε γενική συστράτευση:

             

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ                                                                  

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

                      

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

 Για να ξεφορτωθούμε μια και καλή το σημερινό καθεστώς εθελοδουλίας που εκτρέφει τον φασισμό και καλοβλέπει τον εμφύλιο ως την τελευταία λύση για να κρατηθεί στην εξουσία.

 Αθήνα 19 του Σεπτέμβρη 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

φωτογραφία

(Visited 8 times, 1 visits today)
0 thoughts on “Ὑπόδειγμα διχαστικῆς ῥητορικῆς.

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἔως καὶ …«νεκροὺς» ἀνασταίνουν γιὰ νὰ «φρενάρουν» τὴν Χρυσῆ Αὐγῆ. | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply