Γιά αὐτούς τούς Ἕλληνες ποιός θά μιλήσῃ;

Μάθαμε γιὰ τοὺς Ἑλληναράδες ποὺ τραβοῦν πιστόλια, μαχαίρια, κανόνια γιὰ ψύλλου πήδημα…
Μάθαμε καὶ γιὰ τοὺς ἄλλους, ποὺ τοὺς τράβηξαν ὅταν γεννήθηκαν, γιὰ νὰ μακρύνουν, καὶ μᾶς προέκυψαν πιὸ Ἕλληνες ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες. Εἶναι οἱ λεγόμενοι «νεοέλληνες».
Μάθαμε καὶ γιὰ «σωτῆρες» παντὸς εἴδους, ποὺ ἀπὸ τὴν μία θέλουν νὰ μᾶς σώσουν κι ἀπὸ τὴν ἄλλην φοροκλέβουν ἐκατομμύρια…
Γενικῶς ἡ εἰδησεογραφία εἶναι πολὺ πλούσια καὶ πάντα μᾶς φέρνει ἀντιμετώπους μὲ μίαν πραγματικότητα ποὺ τελικῶς εἶναι πιὸ ἄθλια ἀπὸ τὸν χειρότερο ἐφιάλτη.

Κι ὅμως…
Ὑπάρχει καὶ ἡ ἄλλη Ἑλλάς.
Αὐτὴ ποὺ δὲν ἐνδιαφέρει τοὺς πολλούς…
Αὐτὴ ποὺ σταθερά, ὑπομονετικά, μεθοδικὰ ἀναδεικνύει τὰ νέα μυαλά, τὰ νέα ταλέντα, τοὺς νέους πρωτοπόρους, σὲ παγκόσμιον ἐπίπεδον…
Νέα παιδιά, ποὺ δὲν ἀσχολοῦνται μὲ τὰ συνήθη… Ποὺ ἔχουν στόχο… Σκοπό… Ἀλλὰ οὐδεὶς ἀσχολεῖται εἴπαμε μαζύ τους… Δὲν «πωλοῦν» βλέπετε… Δὲν ἀνεβάζουν τὰ νούμερα… Δὲν φέρνουν ἀκροαματικότητες…

Ελληνίδα μαθήτρια κατέκτησε την 3η θέση στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας!Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της επέστρεψε από την 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, που για πρώτη φορά φέτος διεξήχθη στην Ελλάδα, η μαθήτρια από τα Λεχαινά Κρινιώ Μαρούδα.

Συνολικά στην Ολυμπιάδα συμμετείχαν περισσότεροι από 180 νέοι και νέες από 36 χώρες, με την ελληνική αποστολή να συγκεντρώνει ένα αργυρό μετάλλιο, τέσσερα χάλκινα και τέσσερις εύφημες μνείες! Για την άριστη μαθήτρια από τα Λεχαινά αυτό το μετάλλιο ήταν το δεύτερο, καθώς πέρυσι είχε κατακτήσει επίσης το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Αστρονομίας και Αστροφυσικής στη Βραζιλία!

Η 7η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής «φιλοξενήθηκε», από τις 27 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, στην πόλη του Βόλου. Για πρώτη φορά ένα τόσο σημαντικό επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός πραγματοποιήθηκε σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα στην Ελληνική επαρχία!

Έχοντας ξεχωρίσει στον μαθητικό διαγωνισμό «Πτολεμαίος» και έχοντας την εμπειρία, αλλά και ένα μετάλλιο στο «λαιμό» από την 6η Ολυμπιάδα της Βραζιλίας, η μαθήτρια από τα Λεχαινά κατάφερε να διακριθεί σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό διαγωνισμό για ακόμα μια φορά.

«Το σημαντικότερο σε έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν είναι η θέση που μπορεί να κατακτήσει κάποιος αλλά η εμπειρία της συμμετοχής» είπε στο patrisnews η Κρινιώ Μαρούδα και συνέχισε:

«Στις δύο πρώτες φάσεις του διαγωνισμού τα πήγα πολύ καλά, στην τρίτη όμως όχι, με αποτέλεσμα να κατακτήσω το χάλκινο μετάλλιο. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά να γνωρίσεις άτομα με το ίδιο ενδιαφέρον και αγάπη για την Αστροφυσική. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη για τις επιτυχίες όλων των μελών της Ελληνικής αποστολής και πιστεύω ότι κάναμε τη χώρα μας υπερήφανη!».

Χρυσός! …& Παγκόσμιος! ..& 11 ετών! ..& από τον Καταρράκτη!!

Πριν λίγες μέρες έγινε στην Αθήνα το

2013 Ju-Jitsu World Championship

 Μια εβδομάδα πίεζα την κα Μαίρη ( η μαμά του) να μου στείλει πληροφορίες …μόλις όμως  είδα τις φωτογραφίες συγκινήθηκα….Ίσως είναι που το καλοκαίρι φέτος τον ζήσαμε πιο πολύ από τις άλλες φορές.Ίσως είναι που αντί τα κανάλια να παίζουν τον Έλληνα
 που πήρε το παγκόσμιο χρυσό, ασχολούνται με το εάν ήταν οφ σαιτ οοοο;;;
Ένας αγώνας με συμμετοχή 18 χωρών!!!!!
Σας παρουσιάζω τον Δημήτρη Ξενάκη Παπασταύρου.Λίγοι ξέρουν ποιος  είναι ο μικρός Δημήτρης….στης αρχές του δεν είναι να μιλάει για αυτό που κάνει.
Όταν κάνει διακοπές ….κάνει διακοπές….Και τις πιο πολλές μέρες τις περνάει στον Καταρράκτη!!!!!!!! Και το αγαπημένο του είναι να ψαρεύει!!!Πριν λίγο καιρό είχε πάρει το χρυσό στο πανελλήνιο και έλεγα από τότε να του κάνω ένα αρθράκι ….αλλά κάτι δεν καθότανε και έλεγα πιο μετά, πιο μετά …..αλλά ήρθε η στιγμή και η κατάλληλη ώρανομίζω, μιας και ήρθε και το παγκόσμιο μετάλλιο !!
Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21/11/2003.
Γονείς του ο Θωμάς Παπασταύρου και η Μαίρη Ξενάκη.
.
 Έχει δυο αδέρφια μικρότερα, τη Μαργελένη και τον Κωνσταντίνο.
Πάει πέμπτη δημοτικού, είναι άριστος μαθητής με ιδιαίτερη κλίση και αγάπη στα Μαθηματικά.

Ασχολείται με το τέννις, την κολύμβηση, το ποδόσφαιρο, ενώ σε σχολικούς αγώνες έχει πάρει μετάλλια στο άλμα εις ύψος και στη σκυταλοδρομία.Στα πέντε του τον έγραψαν στο ju-jitsu και το okinawa karate τυχαία, μιας που θα ξεκίναγαν κάποιοι φίλοι του.

Με τον δάσκαλό του στα πρώτα του βήματα.

Επτάμιση χρονών πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για μαύρη ζώνη(!!!) στο okinawa karate και ένα χρόνο μετά στο ju-jitsu, αποτελώντας τον μικρότερο μαυροζωνά ίσως σε ολόκληρο τον κόσμο.‘Έχει πάρει πολλές διακρίσεις, με κυριότερες τις εξής :

– Τον Νοέμβριο 2011 κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Okinawa Karate στα Kata και στο Fighting system.

– Τον Δεκέμβριο 2011 κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Acropolis International Ju-Jitsu Championship στο Fighting και στο Duo System.– Τον Μάρτιο 2011 στέφθηκε 1ος Πανελληνιονίκης στο 11ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu στο Fighting.  Η νίκη του αυτή του έδωσε το εισιτήριο για την Εθνική Ομάδα Ju-Jitsu.

– Τον Νοέμβριο 2012 κατέκτησε ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Okinawa Karate και στο Fighting system αντίστοιχα.– Τον Δεκέμβριο 2012 κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο Acropolis International Ju-Jitsu Open Championship στο fighting και στο Duo Mix System.

– Τον Μάρτιο 2013 στέφθηκε για δεύτερη χρονιά χρυσός Πανελληνιονίκης στο 12ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu στο Fighting.  Επιπλέον, κατέκτησε και χάλκινο μετάλλιο στο Duo System στην κατηγορία αγόρια -15 ετών.

Στον Καταρράκτη !!

-Τον Σεπτέμβριο πήρε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ju-Jitsu στην κατηγορία αγόρια -15 ετών και πήρε χρυσό μετάλλιο στο Duo System (κάνοντας μας όλους πολύ περήφανους όταν ακούσαμε τον Εθνικό Ύμνο και είδαμε την Ελληνική σημαία να σηκώνεται για χάρη του!!!!!!).

Κατά τ’ άλλα είναι ένα φυσιολογικό παιδί, αγαπητός στους φίλους του και καλός φίλος και ο ίδιος.  Τρελαίνεται να παίζει ποδόσφαιρο, είναι Παναθηναϊκός και κυρίως BARCELONA αφού ίνδαλμα του είναι ο MESSI.

ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΗ ΧΙΟ, θα ήθελε να έρχεται στον Καταρράκτη από την πρώτη κιόλας μέρα των

Απο τα γενέθλια του αδελφού του το καλοκαίρι στον καταρράκτη!!

διακοπών του, αλλά συνήθως οι υποχρεώσεις του δεν του το επιτρέπουν.

Είμαι σίγουρος πως ο παππούς του Κώστας Ξενάκης  που τους έκανε να αγαπήσουν τη Χίο  θα ήταν πολύ περήφανος για τον Δημήτρη αν ζούσε.
Και επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τις επιτυχίες του Δημήτρη, ο προπονητής-δάσκαλος του Γιώργος ΖαντιώτηςΚαι πριν δείτε το βίντεο με την απονομή, θα αναφερθώ σε <<3 ατάκες>>

οι δύο από τον θείο του τον Νίκο ……..στο τηλέφωνο, άντε και εις ανώτερα!!! μιλώντας με την κ Μαίρη τη μαμά του Δημήτρη…. ε και του λέω, ναι τώρα και Πανγαλαξιακό;;;;;;

Επίσης, άντε τώρα να του πει η μαμά του,  Δημητράκη έπλυνες τα δόντια σου να πας για ύπνο;;;

Και ο θείος του ο Κώστας σσ καρδιολόγος.. άντε λέει,  και όταν στα 5-6 του (ετών) που ήρθε για εξετάσεις και όντας εγώ λίγο περίεργος και υπερπροστατευτικός σαν γιατρός, να έλεγα όχι μην τον αφήνετε να αθλείται τόσο …..Θα τα έχανε όλα αυτά;;;;

Εμείς του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι κάνει και είμαστε περήφανοι για αυτόν.!!

Δείτε και την απονομή και ακούστε περήφανα και τον εθνικό μας ύμνο!!

Απονομή και εθνικός ύμνος!!

ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΙΞΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ;;

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ…ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΙΔΗΣΗ!!!Σιγήν ιχθύος για την επιτυχία της πρωταθλήτριας που ύψωσε την γαλανόλευκη ψηλά από τα μνημονιακά Μέσα Ενημέρωσης…
Ντροπή τους γιατί η Γραμματική εκπροσωπεί την “άλλη” Ελλάδα, αυτή που μάχεται καθημερινά…

Η λέαινα από την Πτολεμαΐδα πάλεψε στο τερέν ξεπερνώντας τον εαυτό της…
 Τρίτη στον κόσμο ξανά…το έκανε όπως το Μεξικό και στο Τελ Α Βιβ.
Η πρωταθλήτρια του Taekwondo Γραμματική Χρηστίδου άλωσε και το Ισραήλ με αποτέλεσμα η γαλανόλευκη να στέκει στον ιστό του σταδίου.

Οι αγώνες ήταν δύσκολοι και το επίπεδο των αντιπάλων ιδιαίτερα υψηλό, μα η ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεπερνώντας τον εαυτό της βρέθηκε στο βάθρο.
Μάλιστα ο ημιτελικός κρίθηκε σε λεπτομέρειες και έτσι η νεαρή ελληνίδα έμεινε εκτός τελικού…

Ο πατέρας της και προπονητής της Χρήστος Χρηστίδης συνοδοιπόρος της σε όλο της το ταξίδι, έζησε κι αυτός με ένταση όλους τους αγώνες της Γραμματικής…

Συγχαρητήρια στην νεαρή και στην οικογένεια της, καθώς επανέλαβε τον άθλο του Μεξικού περνώντας από τρομερά εμπόδια, καθώς είχε αναγκαστεί να αφήσει το άθλημα και τον πρωταθλητισμό για ένα μεγάλο διάστημα προκειμένου να εισαχθεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!!! 

πηγή

Μίλησε κάποιος;
Καί ποιός νά μιλήσῃ τελικῶς;
Μόνον στὴν καταστροφὴ ἔχουμε στρέψῃ τὸ βλέμμα…. Τὴν ὀμορφιά, τὴν ἐπιστήμη καὶ τὴν ἐπάνοδο πῶς θά τίς ἀνακαλύψουμε;

Φιλονόη

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply